23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tähdet taivaalla

Phil Mickelson vääntelee puttejaan mielellään Kaliforniassa © Getty Images

Useimmat golfmaailman tähdistä suorittavat kilpailumatkansa omalla lentokoneellaan. Se kuinka paljon he vuoden mittaan lentävät ympäri maailman vaihtelee kovasti. Jenkeillä on tietysti oma kotitourinsa johon he keskittyvät ,siltikin yksilöllisiä eroja lentokilometrien perusteella luokiteltuna on hirmuisesti. 50- ja 60-lukujen ylivoimainen ykkönen listalla oli Etelä-Afrikan Gary Player, kärkimies tulee samasta maasta tälläkin hetkellä. Golf World lehti tutki huippujen matkareittejä.

1.Ernie Els, 132.000 lentokilometri&auml,

Ernie Els, matkustustilaston ikiykkönen &copy Getty ImagesErnie Els on vuodesta toiseen tämän listan kärkinimi. Hänellä on kodit Etelä-Afrikan lisäksi Lontoossa ja Floridassa mutta se ei selitä kaikkea. Elsin vuosi käynnistyy lähes aina Hawaijilla voittajien kisassa ja ennen US Mastersia Els ehti vuonna 2004 vierailla mm. Bangkokissa, Melbournessa, Dubaissa. Els vieraili vuoden aikana viidellä eri mantereella ja 11:ssa maassa pelien ja kentänsuunnitteluprojektiensa johdosta. Kausi 2005 käynnistyi saman ohjelman mukaan eikä matkustaminen oletettavasti vähene. Kilpailuohjelmassa uusina kohteina ovat mm. Shanghai,Peking ja Qatar.

2.Vijay Singh , 71.114 lentokilometri&auml,

Vijay Singh osaa tarvittaessa demonstroida myös lyöntejä vasemmalta puolelta &copy Getty ImagesVijay Singh nousi maailmanlistan ykköseksi lähes puolta pienemmällä lentomäärällä. Singh kilpaili jopa Elsia enemmmän ja hän viettää mielellään ylijäävän aikansa harjoitusalueilla. Singh risteilee ympäri maailman huomattavasti vähemmän kuin Els, PGA Touriin keskittynyt fijiläinen käy muutamaan otteeseen Euroopassa, Aasia ja Australia eivät viimeisten vuosien aikana ole juuri Singhin matkakohteisiin kuuluneet.

3.Tiger Woods, 69.767 lentokilometri&auml,

Tiger lennätteli pallojaan Skotlannissa, Irlannissa, Koreassa ja Japanisssa &copy Getty ImagesTiger pysytteli enimmäkseen USA:ssa. Alkuvuodesta hän matkusti yhdessä Mark O´Mearan kanssa Dubaihin jossa veteraani voitti ja Woods jäi viidenneksi. Euroopassa Tiger vieraili pelimatkoilla kahdesti, Openissa sekä Irlannin World Tourin kisassa. Woodsin virallisiin kilometreihin ei oletettavasti ole laskettu tuoreen vaimon Elin Nordgrenin kanssa tehtyjä matkoja, Ruotsissakin pariskunta on nähty. Kauden viimeinen pidempi matka Japaniin kävi Korean kautta. Koreassa Woods osallistui näytöspeleihin, Japanista hän haki ensimmäisen lyöntipelivoittonsa yli vuoteen.

4.Retief Goosen, 67.074 lentokilometri&auml,

Retief Goosenin viimeisin voitto tuli Nedbank Challengesta , Sun Citysta &copy Getty ImagesHiljainen mies Etelä-Afrikasta selvisi lähes puolella Ernie Elsin kilometreistä. Jälki oli kuitenkin vakuuttavaa. Goosen voitti US Openin, Tour Championshipin, Euroopassa European Openin sekä kotimaassaan Nedbank Challengen säilyttäen paikkansa maailmanlistan viitosena. Goosen vieraili kerran Japanissa, muutaman kerran Euroopan kisojen aikaan ykköskodissaan Lontoossa ja teki vielä vuoden lopulla pitkän matkan Hawaijille jossa osallistui Major-voittajien kisaan. Kilpailuohjelmaa karsi kesällä tapahtunut loukkaantuminen vesihiihdossa joka antoi Goosenille enemmän aikaa perheelleen. Matkustushalukkuutta vähensi lisäksi loppuvuodesta syntynyt tytär.

5.Phil Mickelson, 37.996 lentokilometri&auml,

Phil Mickelson on tällä listalla huipuista aivan omilla luvuillaan. Mickelson tekee usein juuri niin kuin parhaaksi näkee ja matkustamisesta ympäri maailman hän ei ole koskaan perustanut. USA:n kakkospelaaja vieraili vain kerran Euroopassa pelaten Skottish Openin ja British Openin. Edellisvuoden limboilun johdosta hänellä ei ollut paikkaa voittajien kisaan Hawaijille, sai hyvän syyn aloittaa kauden vasta myöhemmin kotinurkillaan Kaliforniassa. Kausi olikin juhlakulkua, US Mastersin voitto poisti paineet ja Mickelson loisti Majoreissa, kunnes loppukesästä vaihtoi mailat ja repsahti keskijoukkoon. Loppuvuodesta Mickelson raahautui Hawaijille Major-voittajien kisaan jossa teki muista hakkelusta pelaten toisen kierroksen tulokseen 59. Phil Mickelson on näistä pelaajista listan viimeinen myös vuonna 2005, kilpailupolitiikka sovitaan yhdessä tomeran Amy-vaimon kanssa. Innokkaana oman koneensa lentäjänä tunnettu Mickelson on jo voittanut kahdesti kaudella 2005-molemmat kisat kotiosavaltiossaan Kaliforniassa…

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje