23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Sykettä peliin halliharjoittelun kautta

Ursula Wikström ja Marika Voss harjoittelevat talvisin Green Golfin hallissa Malmilla. Suurin osa asiakkaista on peliään kehittäviä harrastajia.

Kun kehäykkösen kupeessa sijaitsevan harjoitushallin pyöröovesta astuu sisään, ensimmäisillä lyöntimatoilla oven vieressä työskentelee valmentaja Petteri Nykky ammatikseen pelaavien UrsulaWikströmin ja Miki Kurosen kanssa.

Nykyn 11-viikon ikäinen, Niilo -nimeä totteleva koira nukkuu  kuljetuskopassaan isäntänsä jalkojen juuressa.

Lähes samalla ovenavauksella halliin astelee LET:n karsintoihin valmistautuva Marika Voss. Johannesburghiin viikonloppuna lentävä Mikko Korhonen on myös paikalla, bägissä on uusi 46 asteinen wedge, johon Korhonen ensimmäisen kahvikuppinsa jälkeen alkaa ottaa tuntumaa.

Halliyrittäjä Seppo Pulkkanen on pyörittänyt halliaan loppuvuodesta 2001. Huippupelaajien varaan liiketoiminta ei suinkaan rakennu, asiakaskunnasta löytyy runsaasti vakiokävijöitä, tavallisia harrastajia, golfseurojen ryhmiä, aloittelijoita ja sekä valmentajien tunneilla käyviä svingin parantajia.

”Aamupäivän tunnit ovat kiireisiä, iltapäivällä on hiljaisempaa. Iltatunnit ovat tietysti sesonkia, samoin viikonloput”, Pulkkanen tietää.

Simulaattorit ovat saaneet väistyä laajennetun lähipelialueen tieltä, Malmilla on muiden hallien tapaan tuoreet ja kutsuvat viheriöt sekä niiden ympärillä tilaa chippaamiseen. Lyöntipaikkoja on 15, takaseinään matkaa 35-40 metriä riippuen kohteesta. Hallissa mahtuu samanaikaisesti harjoittelemaan 25-30 pelaajaa.

Kaverin kanssa treenaaminen tuo virtaa

Pienemmällä puttiviheriöllä harjoitteleva Olavi Allanmaa on päättelemässä parin tunnin harjoitussessiotaan. 76-vuotias koko ikänsä liikuntaa harrastanut Allanmaa on oman käsityksensä mukaan hurahtanut lajiin ”terveellä tavalla.”

Green Golf on Olavi Allanmaalle talvikaudella kuin toinen olohuone.

Pelit käynnistyivät vuonna 2003 Paloheinässä, joka on edelleen kotikenttä.

”Pelaan noin 50 kierrosta vuodessa, treenaan lähes läpi vuoden. Green Golf on minulle vaivattoman etäisyyden päässä. 2-3 kertaa viikossa käyn täällä, yleensä kaverin kanssa. Pieni kisailu ja sosiaalinen kanssakäyminen ovat tärkeä osa tapahtumaa”, hän määrittää.

Harjoittelu on hyvin intensiviivisen ja järkevän näköistä. Tasoituksella 16,4 pelaava Allanmaa on käynyt valmentaja Heini Haapalan kanssa kolmen tunnin aikana osaamisarsenaalinsa läpi ja saanut niistä tarkat analyysit.

”Noita parannettavia kohtia tuli toistakymmentä läksyksi. Yhtä kerrallaan treenaan, ajatus kokonaisuudesta valottui taas fiksulla tavalla ja toi motivaatiota. Kuukauden verran kun tässä teen töitä, käymme asioita uudelleen läpi. Heini osaa asiansa ja kemiamme toimivat”, Allanmaa kiittelee.

Pelkästään lajitekniikan ja lähipelin kehittäminen ei riitä, Allanmaa ehtii pitää huolta myös fysiikastaan saliharjoittelun kautta. Yhtenä tavoitteista on lyönnin mitan lisääminen, Allanmaa näkee 10-20 metriä nykyistä pidemmät draivit mahdollisina.

”Vaikka olen jo 15 kesää pelannut, aina löytyy kohtia joita parantaa. Talven lyöminen tapahtuu hallissa, kauden käynnistyessä ohjelmassa on kisojakin. Seniorien aluetourilla Sea Golf Rönnäsissa voitin ikäisteni sarjan. Se on toistaiseksi hienoin saavutus lajin parissa.”

”Golf on minulle kuitenkin ensisijaisesti hyvää liikuntaa ja yhdessäoloa kavereiden kanssa. Vaikka talvellakin tulee liikuttua, golfkauden aikana painosta lähtee vaivatta 2-3 kiloa, jotka vyötärön seudulle ovat kertyneet”, Allanmaa kiittelee golfin vaikutusta hyvinvointiinsa  haastattelun lopuksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje