23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Podcastit pitävät golfin ystävän ajan hermolla

Podcastit vievät kuulijan köysien sisäpuolelle, päästävät golfvaikuttajat ääneen ja antavat hyödyllistä tietoa vaikkapa välineistä tai golfin mentaalisesta puolesta.

Kyllästyttääkö TV:n tuijottaminen? Onko tietokoneen äärellä tullut vietettyä jo tarpeeksi aikaa?

Ei hätää, golfin ystävä voi päivittää tietonsa golfmaailman ajankohtaisista tapahtumista myös mukavasti vaikkapa kävelylenkillä, kuntosalilla tai auton ratissa. Kuulokkeet vain kiinni kännykkään tai kännykkä auton audiojärjestelmään. Toki podcasteihin voi paneutua tietokoneenkin äärellä vaikkapa kuvatiedostoja samalla editoidessa.

Golfaiheiset podcastit tuovat täysipainoisen vaihtoehdon muille golfmedioille. iTunesin, SoundCloudin ja useiden muiden palvelujen kautta tarjolla on useita hyvin toteutettuja ja säännöllisesti julkaistuja äänitiedostoja, podcasteja. Suomenkielistä vastinetta termille ei oikein ole olemassa.

Podcasteissa on samaa intiimiyttä kuin parhaissa radio-ohjelmissa. Teknisesti yksinkertainen on inhimillisesti puhuttelevaa. On vain ihmisääni sekä juontajan ja mahdollisten vieraiden tajunnanvirta.

Kun sähköisen tai painetun median rajoitteita ei ole, moni podcast venyy helposti noin tunnin mittaiseksi. Selvästi lyhyempiäkin toki löytyy.

Alhaiset tuotantokustannukset ja julkaisemisen matala kynnys tuovat mukanaan myös muissa medioissa harvinaisen perusteellisuuden, joka suinkaan aina ei merkitse pitkäpiimäisyyttä. Asiat yksinkertaisesti käydään läpi juurta jaksain, ja parhaassa tapauksessa sellaisella asiantuntemuksella, että myös asioista jo hyvin perillä olevat oppivat uutta.

Kilpagolf edellä

Kilpagolf on luonnollisesti vahvasti edustettuna. Kommentaattorien rinnalla ääneen pääsevät usein pelaajat, caddiet ja valmentajat.

PGA Tour on vahva toimija myös podcast-rintamalla. Kiertueen tuottama ja Mark Immelmanin isännöimä On the Mark on laadukasta työtä. Immelmanin oma pelaaja- ja valmentajatausta näkyy asiantuntevissa kokonaisuuksissa

http://www.pgatour.com/radio/on-the-mark.html

Toinen PGA Tourin sivustolta löytyvä säännöllisesti ilmestyvä podcast on nimeltään Talk of the Tour. Isäntänä on nyt John Swantek, joka vieraineen käy läpi golfbisnestä laajalla kirjolla.

http://www.pgatour.com/radio/podcasts.html#talkofthetour

Podcastien parhaasta päästä on myös Joe Housen ja Geoff Shackelfordin Shackhouse. Shackelford tuli tunnetuksi useiden sanoma- ja aikakauslehtien avustajana ja oman geoffshackelford.com-sivuston ylläpitäjänä. Viime vuonna tapahtunut siirto Golfweek-perheeseen avasi oven podcastien maailmaan.

https://soundcloud.com/shackhousepod

Osaamista löytyy myös Sports Illustratedin golftoimitukselta. Sean Zakin ja Alan Shipnuckin GOLF.com-podcas on siitä hyvä osoitus. Alkukesän vieraina ovat olleet esimerkiksi Sean Foley ja Dave Pelz. Mielenkiintoinen oli myös U.S. Openin vaiheisiin parin viime vuosikymmenen aikana keskittynyt jakso.

https://player.fm/series/golfcom-podcast

Entä European Tour? Toki sitäkin podcasteissa seurataan. Entisen tour-pelaajan Robert Leen isännöimässä European Tour Race to Dubai Golf Podcastissa tullaan tutuiksi kiertueen tähtien ja kiertue-elämän varjo- ja valopuolien kanssa. Ja vedonlyöjille tämäkin podcast tarjoaa tärppejään.

https://player.fm/series/european-tour-race-to-dubai-golf-podcast/

Kiinnostaako golfin mentaalinen puoli, tekniikka tai vaikkapa välinetietous? Lisää podcast-poimintoja löytyy tämän linkin takaa.

http://www.golfwrx.com/376008/8-golf-podcasts-you-should-be-listening-to/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)