Tiger Woods pitää mahdollisena, että kehittyvä lajiteknologia johtaa jossain vaiheessa yli 8000 jaardin pituisten kenttien suunnitteluun. Kuva: Getty Images
Maailmalta |
5.11.2017

Tiger Woods: ”Golfpallolle on tehtävä jotain”

Woods liittyi Jack Nicklausin tavoin pallon lentopituutta kritisoivien joukkoon.

Vastikään paluustaan kilpakentille ilmoittanut Tiger Woods jutteli loppuviikosta eräässä podcastissa näkemyksiään muun muassa kasvatusmetodeistaan, svingistään ja Ryder Cupista.

Yhtenä keskeisenä aiheena hän kiinnitti huomiota ammattilaisgolfissa yhä keskeisemmässä roolissa olevaan lyöntien pituuteen. Tämän Woods katsoo johtavan siihen, että jotkut perinteiset kentät ovat vaarassa jäädä liian vanhanaikaisiksi.

”Meidän on tehtävä jotain golfpallolle, joka lentää liian pitkälle. Nyt on rakennettava 7400–7800 jaardin (6767–7132 metriä) pituisia areenoita, mikäli haluamme niiden täyttävän championship-tason kriteerit. Jos teknologinen kehitys jatkuu edelleen samaan malliin, 8000 jaardin kentät ole enää kaukana”, hän sanoi.

”Tämä on pelottava ilmiö, sillä kohta meillä ei ole enää tarpeeksi suuria alueita, jonne tällaisia kenttiä olisi mahdollista suunnitella. Se tekee asian mutkikkaaksi.”

Toinen golflegenda Jack Nicklaus on esittänyt jo pidempään samankaltaisia näkemyksiä. Kaksikon mielestä lajia hallinnoivien elimien (R&A ja USGA) olisi tehtävä joitain rajoituksia pallon lennon suhteen.

Woods mainitsi toiveikkaana, että USGA on jo väläytellyt suunnitelmia rajoitetumman pituisen pallon käyttöönottoa. Hän kuitenkin tiedostaa, että aiheeseen liittyy kahtiajakoon ja rajanvetoon liittyviä ongelmia.

”Tuskin tässä mitään olennaista tapahtuu lähitulevaisuudessa, mutta aihe on saatu ainakin keskustelutasolle.”

Kommentit

Pitäiskö 100m pikajuoksu muuttaa 110 metrin juoksuksi, kun noita alle 10 sekunnin juoksijoita on jo vaikka kuinka paljon? Ymmärrän kyllä keihäänheitossa sääntömuutokset koskien keihästä, koska kyseessä oli turvallisuusriski. Golffissa tuosta ei ole kysymys.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.