23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Televisioyhtiöillä aihetta kumartaa Tiger Woodsin suuntaan

Woodsin vaikutus huippugolfin kisalähetysten katselijamäärän lisääntymiseen on kiistaton. CBS:llä ei siitä huolimatta sujunut PGA Championshipissä kaikki ihan nappiin.   

Kun Tiger Woods huseeraa jälleen laadukkaasti ”työpöytänsä” ääressä, kertoo tv-katselijoiden määrä konkreettisella tavalla hänen paluunsa vaikutuksista.

Televisioyhtiö CBS Sportsin mukaan viikonvaihteessa pelatun PGA Championshipin kolmannella kierroksella vastaanottimien ääreen kokoontuneita katselijoita oli peräti 54 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten Quail Hollow Golf Clubilla käydyssä major-kilpailussa.

Bellerive Country Clubilla saavutettiin PGA Championshipin lauantain kierrosten suurin tv-katselijamäärä sitten vuoden 2009 Hazeltinen turnauksen, jossa Woods niin ikään taisteli tosissaan voitosta.

Luvut nousivat korkeiksi siitäkin huolimatta, että yhdysvaltalaiset missasivat lähetysoikeudellisista syistä monen pelaajan ennätystasoisen suorituksen näkemisen toisella kierroksella. Myös Euroopan puolella oli ongelmia, kun tekniset häiriöt estivät perjantain pelitapahtumien lähettämisen maanosan suurimmassa golfkeskittymässä, Isossa-Britanniassa.

PGA Championshipin hyvät katsojamäärät olivat odotettuja. Kirjattiinhan jo Open Championshipissä suurin tv-yleisö sitten vuoden 2000; eikä vähiten siksi, että Woods keikkui myös Carnoustiessa kärjen tuntumassa. Tigerilla vaikuttaa olevan edelleen tiukasti sama yleisöä puoleensa vetävä magneetti hallussaan kuin takavuosina.

Jos on Woods terästäytynyt, olisi myös CBS Sportsilla teknisen luotettavuuden lisäämisen ohella tarvetta pieneen ryhtiliikkeeseen. Kun Brooks Koepkan saaman huomion vähäisyyttä pohdittiin, kutsui konkaritoimittaja Gary McCord tulevaa mestaria lähes heti perään nimellä ”Bruce” Koepka. Samankaltainen kömmähdys koettiin, kun hole-in onen Belleriven 16. reiällä tehnyt Englannin Matt Wallace ristittiin ”Mike” Wallaceksi…

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje