23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Rory McIlroy yhä närkästynyt Muirfieldin pitkäksi venyneestä päätöksestä

Tähti kaatoi täyslaidallisen perinteisen klubin päälle, vaikka äänestystulos sallii vastedes vastaanottaa naisten jäsenhakemuksia. Myös Ai Miyazato yllättyi olympiaturnausten isännyyden saaneen Kasumigasekin naisia syrjivästä jäsenpolitiikasta.

Muirfield päätti tiistaina julkistetun äänestystuloksen perusteella hyväksyä naisten jäsenyyden klubissa tasavertaisin ehdoin miesten kanssa. Se ei kuitenkaan saanut Rory McIlroyta jatkamaan jo aiemmin esittämäämsä kritiikkiä seuraa kohtaan.

”Olen edelleen sitä mieltä, että on järkyttävää, kun asian käsittely vaati tällaisen näytelmän”, McIlroy sanoi.

”Jatkossa me pelaamme taas Openia Muirfieldissä, koska he hyväksyivät nyt naisten jäsenyyden. Mutta joka kerta kun menen sinne, minulla ei ole hyvä maku suussa.”

Lopulta 80.2 % yksityisen klubin jäsenistä oli äänestyksessä jäsenehtojen muutoksen kannalla.

”Tähän aikaan maailmassa meillä on naisia isojen teollisuuslaitosten johtajina ja valtion päämiehinä, mutta heillä ei ole mahdollisuutta liittyä jonkun golfklubin jäseneksi. Se on mielestäni kuvottavaa.”

Ei ole yllätys, mitä McIlroy ajattelee niistä lähes viidesosasta Muirfieldin jäsenistä, jotka olisivat edelleen olleet vanhan käytännön kannalla.

”Järkyttävää, en vain voi käsittää sitä.”

Joka tapauksessa jossain vaiheessa palaan sinne takaisin, mutta enpä usko juovani klubin jäsenten kanssa kovin monta kuppia teetä kierrosten jälkeen. – Rory McIlroy

Muirfield järjesti asiasta ensimmäisen äänestyksen viime keväänä. Tuolloin 64 prosenttia äänestäjistä oli muutoksen kannalla, kun naisten jäsenyyden hyväksymiseen olisi vaadittu 2/3 enemmistö.

Ai Miyazato: ”Et voi olla tosissasi”

Ai Miyazatolle Tokion olympiakentän naisia syrjivä jäsenpolitiikka tuli täytenä yllätyksenä. Kuva: Getty Images

Japanin menestyneimpiin golfin pelaajiin kuuluva Ai Miyazato oli vielä tähän viikkoon saakka tietämätön Tokion 2020 olympialaisten kentäksi hyväksytyn Kasumigaseki Country Clubin jäsenyyskäytännöistä. Kuultuaan Muirfieldin suotuisasta äänestystuloksesta, hänelle selvisi, että Kasumigaseki noudattaa edelleen niin sanottua men only -jäsenpolitiikkaa.

”Caddieni kertoi minulle tästä tiistaina, ja olin aivan ihmeissäni. Totesin, että et voi olla tosissasi”, Miyazato sanoi.

Maan top 5 -kenttiin kuuluva Kasumigaseki ei myönnä tällä hetkellä naisille täysjäsenyyttä, eikä päästä heitä sunnuntaisin pelaamaan.

Kansainvälisen olympiakomitean varapuheenjohtaja John Coates sanoi aiemmin maaliskuussa, että Kasumigaseki menettää olympiaturnaukset, mikäli jäsenyysperiaatteet eivät muutu.

Maailmanlistan entinen ykkönen tapaa tämän tästä japanilaisia lehdistön edustajia, mutta häneltä ei yllättäen ole aiemmin kysytty mielipidettä Kasumigasekin jäsenpolitiikkaan liittyen.

”Ajat ovat muuttuneet”, hän sanoi viitaten klubin vanhentuneisiin näkemyksiin.

Myös USA:n eturivin pelaajiin parin viime vuoden aikana nousseelle Gerina Pillerille japanilaisklubin jäsenehdot tulivat yllätyksenä.

”Lajia yritetään kasvattaa, mutta tällaiset asiat eivät edistä sitä. Kenttä haluaa isännöidä miesten ja naisten turnauksia, mutta syrjii jäsenehdoissaan naisia. Tuollainen ajattelu ei saa tuntemaan itseään erityisen tervetulleeksi kyseiselle kentälle. Herätys, nyt on vuosi 2017.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje