23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lydia Ko pestasi uuden svingivalmentajan

Maailmanlistan ykkönen on tehnyt viime aikoina isoja muutoksia leirissään.

Lydia Ko vahvisti tällä viikolla aloittaneensa yhteistyön valmentaja Gary Gilchristin kanssa. Teinitähti ilmoitti joulukuussa, ettei tarvitse enää tehtävää aiemmin hoitaneen David Leadbetterin palveluksia.

”Hän (Ko) soitti CME:n (LPGA finaaliturnaus) jälkeen, ja kertoi haluavansa minut mukaan harjoituksiinsa palattuaan Koreasta takaisin”, Gilchrist sanoi.

Etelä-Afrikasta Yhdysvaltoihin muuttanut Gilchrist työskenteli aikoinaan Leadbetterin Junior Golf Academyn vastaavana opettajana yhdeksän vuotta. Valmentajasta on tullut sittemmin varsin kysytty osaaja naishuippujen parissa, sillä hänen pelaajatiimiinsä kuuluvat Kon lisäksi Ariya Jutanugarn, Shanshan Feng ja Paula Creamer.

Mission Inn Resort & Clubilla Orlandon lähistöllä tukikohtaansa pitävän Gilchristin entisiin valmennettaviin ovat kuuluneet myös Michelle Wie ja Yani Tseng.

Kaikkiaan 15 voittoa, mukaan lukien kaksi majoria, Leadbetterin opeilla saavuttanut Ko ei ollut viime vuonna tyytyväinen draiveihinsa. Lisäksi hän haluaa tulla jatkossa yhä paremmin toimeen ilman valmentajan valvovaa silmää.

Gary Gilchrist vastaa useamman naisten kärkikaartiin kuuluvan pelaajan valmennuksesta. Kuva: Getty Images

”On tärkeää, että opin ymmärtämään omaa svingiäni ja peliäni, riippumatta kenen kanssa työskentelen”, Ko sanoi tammikuussa.

”Uusi valmentaja ei tule olemaan kanssani 365 päivää vuodessa. Mitä enemmän opin omasta pelistäni, sitä vähemmän tarvitsen valmentajaa ratkomaan svingiasioita. Se on mielestäni todella tärkeää, koska silloin en ole yhtä riippuvainen hänestä.”

Gilchrist asetti tavoitteekseen pitää asiat yksinkertaisina: ”Olemme keskittyneet Lydian kanssa mailan asentoon tähtäyksessä ja painonsiirtoon.”

Valmentaja tietää, että monen huippupelaajan kanssa työskentelyssä on omat haasteensa: ”Jos he pelaavat huonosti, he voivat syyttää siitä minua”, hän sanoi pilke silmäkulmassa.

Ko on tehnyt viime aikoina enemmänkin uudistuksia leirissään. Gary Matthews korvasi caddien paikalta lokakuussa potkut saaneen Jason Hamiltonin, ja lisäksi pelaaja allekirjoitti arviolta 10 miljoonan dollarin välinesopimuksen Parsons Extreme Golfin kanssa.

Uusiseelantilaisen kausi käynnistyy ensi viikolla Grange Golf Clubilla pelattavassa Women’s Australian Openissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje