23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Justin Thomas unohti 10 miljoonan dollarin bonuspottinsa

PGA Tourin pudotuspelit voittanut tähti joutui tiedustelemaan rahojen saapumisesta isältään.

Oikein hyvin sujuneesta pelikaudesta voi koitua huippugolfareille jopa pientä harmia. Ainakin siinä tapauksessa, jos pankkitilin suoritukset rullaavat siihen tahtiin, ettei pelaaja pysy enää itsekään kärryillä saamisistaan.

Näin kävi torstaina Tiger Woodsin kanssa Hero World Challenge -turnauksen ensimmäisellä kierroksella pelaavalle Justin Thomasille, joka joutui muistutuksen jälkeen tarkistamaan, onko hän saanut PGA Tourin playoff-sarjan voitosta ansaitut 10 miljoonaa dollaria tililleen.

Kevin Chappell kysyi minulta Presidents Cupissa, olenko jo saanut ’sen’. Kysyin, ’saanut minkä’? Hän tarkoitti FedEx Cupin bonuspottia. Myönnän, että tämä oli mennyt minulta tyystin ohi. Jouduin kysymään isältäni, ovatko rahat tulleet”, Thomas sanoi Bahaman turnauksen alla.

Thomasille vuosi on ollut loistava. Sony Openissa tammikuussa pelattu 59 lyönnin kierros oli alkusoittoa paitsi menestykselle kyseisessä kilpailussa (voitti), myös koko edessä olevalle kaudelle.

Hienojen peliesitysten aarteita olivat ensimmäinen major-titteli PGA Championshipissä sekä FedEx Cupin mestaruus. Hän oli myös USA:n Presidents Cup -joukkueen tärkeimpiä lenkkejä murskavoitossa kansainvälisestä yhdistelmästä.

”En ole vieläkään onnistunut sisäistämään tämän vuoden saavutuksiani. Oli myös erikoinen tunne saavuttaa jotain suurta (FedEx Cup), vaikka en onnistunut voittamaan Atlantan päätöskisaa. Olin samanaikaisesti pettynyt ja riemuissani.”

Vaikka Hero World Challenge -kilpailu on tähtipelaajille lähes näytösturnauksen asemassa, kisalla on toista vuotta peräkkäin valtava mediahuomio Woodsin paluun vuoksi.

Kaksikon Woods-Thomas yhdessä pelaaminen kahdella ensimmäisellä kierroksella muodostaa varsin symbolisen tilanteen kyseisessä ryhmässä. Toisiaan kirittävät golfin kahden edellisen vuosikymmenen yksinvaltias ja tiukasti PGA Tourin pidempiaikaiseksi kuninkaaksi ehdolla oleva tehopakkaus.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)