23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

John Daly kaupittelee Open-pokaaliaan nettihuutokaupassa – toistamiseen

Miljoonia uhkapeleihin syytänyt Daly ei lahjoittanutkaan Claret Jugin näköisversiota Britannian golfmuseoon.

Periaatteessa kenellä tahansa olisi nyt tilaisuus hankkia Open-voittajan symboli Claret Jug -pokaali, paitsi että asiaan liittyy yksi muodollinen seikka: mahdollista kauppaa varten on varattava sievoinen summa rahaa.

Heritage Auctions -niminen nettihuutokauppa on saanut myytäväkseen John Dalyn vuoden 1995 Open Championshipistä saaman Claret Jug -pokaalin. Kyseessä ei ole toki aito ja alkuperäinen pokaali, vaan kopio, jollainen annetaan Open-voittajalle vuosittain omaksi.

Jos aihe kuulostaa tutulta, se johtunee siitä, että Dalyn samainen pokaali oli myytävänä jo vuonna 2016 Green Jacket Auctions -nettihuutokaupassa. Tuolloin ”Wild Thing” veti pokaalin kesken kaiken pois myynnistä lahjoittaakseen sen St Andrewsissa sijaitsevaan British Golf Museumiin.

Hän tuli kuitenkin toisiin ajatuksiin, ja piti pokaalin itsellään, kunnes on jälleen päättänyt hankkiutua siitä eroon.

Nettihuutokauppa on määritellyt pokaalin arvoksi 100 000 dollaria, mutta viime kädessä myyntihinnan päättää siitä suurimman summan tarjonnut ostaja.

Viimeisin huudettu hinta on 30 000 dollaria, mutta se noussee vielä paljon korkeammaksi. Huutoaikaa on annettu 24. helmikuuta saakka.

Daly voitti lähes 23 vuotta sitten St Andrewsissa pelatun Openin uusinnassa Italian Constantino Roccan. Ensimmäisen major-voittonsa hän saavutti vuoden 1991 PGA Championshipissä saatuaan varapaikan kilpailuun.

Ammattilaiskenttien tuhlaajapoika on arvioinut kylväneensä tienaamiaan turnaus- ja sponsoripalkkioita uhkapeleihin kymmenien miljoonien dollareiden edestä. Dalyn on mainittu joskus myös heittäneen todistetusti ison pinon tuhatlappusia autonsa ikkunasta kesken matkanteon.

Daly, 51, pelaa tätä nykyä PGA Tour Champions -kiertueella, missä hänen menestyksensä on ollut kohtalaista. Hän voitti viime kaudella ensimmäisen turnauksensa 50-vuotiaiden tourilla, ja oli kerran kolmas.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje