23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jason Day teki Niken kanssa tekstiilisopimuksen

Maailmanlistan ykkönen pelaa kuitenkin jatkossa tuttuun tapaan TaylorMaden välineillä.

Nike on poistunut golfvälinekartalta, mutta se haluaa edelleen vaatettaa maailman parhaita pelaajia. Merkki on tehnyt vaatteita ja golfkenkiä koskevian sopimuksen Jason Dayn kanssa ensi vuoden alusta alkaen. Australialaisen ja TaylorMade-Adidaksen tämänhetkinen tekstiiliyhteistyö päättyy vuoteen 2016.

Day ei ole kokonaan jättämässä TaylorMadea, sillä hän käyttää myös jatkossa merkin välineitä ja bägiä. ESPN.com:in mukaan Day tienaa tekstiili- ja kenkäsopimuksestaan 10 miljoonaa dollaria vuodessa. Pelaajan agentti Bud Martin ei ole kuitenkaan vahvistanut asiaa.

Nike ilmoitti elokuussa vetäytyvänsä välinemarkkinoilta, yhtiö kertoi samalla panostavansa edelleen golftekstiilien ja -kenkien valmistukseen. TaylorMaden taustalla toimiva emoyhtiö Adidas puolestaan ilmoitti viime keväänä, että se etsii golfvälinesektorilleen uutta omistajaa.

Nikellä on voimassa olevat tekstiili- ja kenkäsopimukset myös Rory McIlroyn ja lokakuussa kilpakentille palaavan Tiger Woodsin kanssa. Day ei tuo Nikelle kenties samanlaista näkyvyysarvoa kuin kaksi jälkimmäistä, mutta hänen esiintymisensä merkin mainoksissa varmasti pönkittää paitakauppaa.

Oma lukunsa on major-menestyksellä. Niken sopimuspelaaja ei ole voittanut majoria sitten vuoden 2014, ja Dayn ”kaappauksella” se toivoo saavansa lisää näkyvyyttä maailman merkittävimmissä turnauksissa.

Nike Golf teki tänä vuonna huonoimman tuloksensa välinesektorilla viiteen vuoteen. Sen liikevaihto putosi 706 miljoonaa dollaria edellisvuoteen verrattuna. Nike ei mailamerkkinä koskaan yltänyt isompien rinnalle, mutta tekstiilipuolella se on markkinajohtaja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje