23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golf Magazine ja golf.com Nicklausin luottokumppanin omistukseen?

Golfjournalistien raskaaseen sarjaan 2000-luvulla noussut Geoff Shackelford julkaisi joulukuun puolivälissä uutisen, jonka todenperäisyydelle ei vielä ole saatu vahvistusta.

Samaan aikaan, kun Suomessa kohistiin sananvapauden rajoista, Yhdysvalloissa kuiskuteltiin merkittävistä järjestelyistä golfmediassa.

Spekulaatiot käynnisti 2000-luvun seuratuimpiin golfkirjoittajiin lukeutuva Geoff Shackelford. Toimituksen sisäisiin lähteisiin vedoten hän kirjoitti omaa nimeään kantavalla verkkosivustollaan, että Time Inc. on kauppaamassa Golf Magazinea ja golf.com-verkkopalvelua Meredith Corporationin kanssa käytyjen omistusjärjestelyjen yhteydessä.

Shackelfordin mukaan Timen golfmediat ovat tammikuun puolivälissä siirtymässä kiinteistömoguli Howard Milsteinille ja hänen Emigrant Capital -pankilleen. Pankki on osa New York Private Bank & Trustia, Yhdysvaltain suurinta yksityisperheen omistuksessa olevaa rahoituslaitosta. Time Inc. ei ole vahvistanut tietoa.

Milstein ei ole uusi tekijä golfissa. Vuonna 2007 hän hankki omistukseensa 49 % Nicklaus Companiesin osakkeista 145 miljoonalla dollarilla. Sittemmin Milsteinin ote golfista on lujittunut lisää Miuran välineillä ja True Spec -fittausketjulla. Oma golfmedia istuisi hyvin kokonaisuuteen.

Nicklaus-yhtiöiden brändiä on Milsteinin vetoavulla merkittävästi laajennettu esimerkiksi lifestyle-puolelle. Nykyisin Nicklausin nimellä myydään monenlaisia tuotteita jäätelöstä limonadeihin ja viineihin.

Yhteistyö on saanut Kultaisen Karhun hykertelemään.

”Jos haluat bisnestesi menestyvän, lyöttäydy yhteen Howard Milsteinin kanssa. Vaikka hän tekisi vain puolet siitä mitä tekee, se olisi paljon enemmän kuin mihin useimmat pystyvät.”

Golf Digestin ykköshaastaja

58 vuotta ilmestynyt Golf Magazie on matkallaan ehtinyt käydä aika ajoin tasaväkistä taistelua Golf Digestin kanssa lajin ykkösjulkaisun asemasta. Nettijulkaisu golf.com on täydentänyt tarjontaa. Himoittu domain saikin Shackelfordin mukaan myös Condé Nastin lehtiperheeseen lukeutuvan Digestin ja TV:n puolella vahvan Golf Channelin osoittamaan kiinnostuksensa julkaisujen hankkimisesta omaan omistukseen.

Omistajanvaihdokset eivät ole golfmediassa uutta. Time-yhtiöistäkin tuli Golf Magazinen omistaja vasta vuonna 2000.

Golf Worldin taival käy hyvin koko alaa kuvaavaksi esimerkiksi. Joka viikko vuodesta 1947 vuoteen 2014 painettuna ilmestynyt julkaisu vaihtoi viimeisinä aikoinaan kustantajaa muutamaankin kertaan. Yhdysvaltain vanhin golfjulkaisu siirtyi alkuperäisiltä omistajilta The New York Times Companylle 1988. 13 vuotta myöhemmin omistajaksi vaihtui Condé Nast. Vuodesta 2014 perintö on elänyt enää verkkojulkaisussa.

Geoff Shackelfordin henkilökohtainen polku on sekin hyvä osoitus golfjournalismin voimavirroista. Kun nimi oli alkanut herättää huomiota, Shackelford värvättiin 2011 täydentämään Golf Digestin ja Golf Worldin toimituksellista tarjontaa.

Vuonna 2016 tapahtui jälleen, kun USA TODAY Sports Media Group hankki omistukseensa GolfWeekin ja halusi vahvistaa jalansijaansa golfmediassa. Shackelford hankittiin kilpailevista medioista toimitukseen Senior Writerin arvostetulla tittelillä.

Toimittajista on tullut eräänlaisia pienbrändejä golfmedian oman brändin sisällä. Nyt kyselläänkin, mikä mahtaa olla Sports Illustratedin palveluksessa olevien, mutta ennen kaikkea golf.comin puolella operoineiden nimekkäiden Michael Bambergerin ja ja Alan Shipnuckin kohtalo. Sports Illustrated on siirtymässä Meredith Corporationille osana Time Inc. -kauppaa, golfmediat siis eivät.

Yhdysvaltain suurilla markkinoilla golfin kaltaiselle journalistiselle sisällölle löytyy melkoisesti kysyntää. Golf Magazine, golf.com ja niiden älysovellukset ovat kustantajan mukaan tavoittaneet viime aikoina 12,5-miljoonaisen yleisön.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje