Luonnospiirros Suomen ensimmäisestä täysimittaisesta golfkentästä, jota ei lopulta koskaan rakennettu.
Kotimaa | Uutiset |
11.1.2018

Lassi Tilander teki hätkähdyttävän arkistolöydön

Jos erään majurin suunnitelmat olisivat toteutuneet, Talista, Suomi-golfin kehdosta, olisi voinut tulla aloittelijoiden harjoittelukenttä.

Suomen golfin historian lähes läpikotaisin tunteva Lassi Tilander teki vuonna 2007 Talin eli Helsingin Golfklubin 75-vuotishistoriikkia kirjoittaessaan ja arkistoja penkoessaan varsinaisen löydön. Se oli Tilanderille itselleenkin melkoinen yllätys: pääkaupunkiseudulle oli suunnitteilla toinen, 18-reikäinen ja ainakin mainospuheiden mukaan silloista Talia merkittävästi tasokkaampi golfkenttä.

Asia jäi vuosiksi vaivaamaan Tilanderin mieltä, kunnes hän viime syksynä sivusi aihetta sattumalta erään henkilön kanssa. Tilander ryhtyi keskustelun jälkeen selvittämään, mistä todella oli ollut kysymys.

Lopullisesti kenttähankkeen hautasi alleen talvisota.

Kenttähanketta vetänyt majuri oli yrittänyt kosiskella talilaisia mukaan projektiin. Kun Talin ensimmäinen viisivuotinen vuokrasopimus Helsingin kaupungin kanssa oli päättymässä, talilaisia kehotettiin jopa muuttamaan uuden kentän ympäristöön. Talin silloiselle 9-reikäiselle kentälle kaavailtiin yhtälössä aloittelijoiden harjoituskentän roolia.

Tilanderin löytämän ja hänen mielenkiintonsa herättäneen pöytäkirjan mukaan Talin johtokunta oli käsitellyt asiaa ja päättänyt lopulta kieltäytyä yhteistyöstä. Lopullisesti kenttähankkeen hautasi alleen talvisota.

Mutta kuka kenttähanketta oikein johti ja mihin maan ensimmäistä 18-reikäistä golfkenttää suunniteltiin?

Lassi Tilander kertoo koko tarinan 7. helmikuuta ilmestyvässä Golflehden kuluvan vuoden ykkösnumerossa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.