23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Vierumäeltä vahva satsaus kentänhoitoon

Kokenut konsultti ja uusi pääkenttämestarin toimi ovat Vierumäen vastaukset kenttien usein toivomisen varaa jättäneeseen kuntoon.

Vierumäki on viime vuosina panostanut vahvasti golfiin. Kentistä vanhempi, Classic, on saamassa uuden ilmeen arvostetun Martin Ebertin suunnitelmin. Cooke Course puolestaan tunnetaan viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetystä Challenge Tourin osakilpailusta. Aiemmin kesällä tähtäin nostettiin ennakkoluulottomasti vielä pykälää korkeammalle, European Tour -isännyyteen asti.

Ponnisteluja on kuitenkin varjostanut sieltä täältä kuulunut kenttien kuntoon kohdistunut sitkeä napina. Pahimmillaan se on näkynyt green fee -pelaamisen liikevaihdossa. Kenttähenkilökunnankin huumorintaju on ollut koetuksella.

Hankalan talven jälkeen Vierumäellä halutaan näyttää, että asiaintilaan ei olla tyytyväisiä ja että siihen halutaan puuttua päättäväisin toimin. Avoimessa haussa on jo jonkin aikaa ollut uusi pääkenttämestarin toimi. Myöhään sunnuntai-iltana Martin Ebertin mukana Suomeen lensi lisäksi kokenut kentänhoidon konsultti, monilla huippukentillä vaikuttanut Alan Strachan.

Kenttämestarin kokemusta Strachanilla on muun muassa Royal Dornochista, Royal County Downista ja Walton Heathista. Kahdessa viimeksi mainitussa Strachanilla oli alaisuudessaan parhaimmillaan noin 20 työntekijää.

Vierumäellä Strachan tekee sitä mitä on tehnyt jo useita vuosia lukuisilla ruotsalaiskentillä: auttaa paikallista henkilökuntaa saamaan mahdollisimman paljon hyvää aikaan mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Vahvat meriitit ja Ebertin suositus saivat toimitusjohtaja Jan Ruohon soittamaan Strachanille ja esittämään kutsun. Jo ensimmäiset kaksi yhteistä päivää ovat saaneet vakuuttumaan ratkaisun oikeellisuudesta.

”Alan ei ole mikään päällepäsmäri. Näkee, että hänellä on kokemusta suurenkin tiimin vetämisestä. Hän ymmärtää, että tiimi ei tällä hetkellä voi hyvin ja haluaa tehdä parhaansa, jotta intohimo saadaan taas roihahtamaan liekkeihin.”

Strachan itse kokee, että hänen on ulkopuolisena paljon helpompi ajaa läpi uudistuksia, osoittaa puutteita ja ajaa sisään uusia käytäntöjä. Classicin uudistuvan ilmeen viimeistelyssä Strachanin rooli voi osoittautua hyvinkin merkittäväksi.

Entä Cooke Course? Pääpaino ensimmäisellä vierailulla on ollut Classicin puolella, mutta uudemmastakin kentästä Strachanille on jo muodostunut näkemys.

”Kymmenessä vuodessa Cookesta tulee vielä nykyistäkin upeampi kenttä. Lisää alaa valtaava kanerva antaa aikanaan ilmeeseen oman silauksensa.”

Kokemukset ruotsalaiskentistä antavat aihetta myös varovaiseen kannanottoon.

”Voisi olla paikallaan tutkia joidenkin uusien röllilajikkeiden käyttökelpoisuutta griineillä Vierumäen olosuhteissa.”

Entä haussa oleva pääkenttämestarin paikka? Mitä sillä ajetaan takaa?

Jan Ruohon mukaan toimenkuva on räätälöity organisaation tämänhetkisistä tarpeista lähtien.​

”Kyse ei ole pelkästään kentänhoidon kokonaisuudesta. Haemme viherosaamisen ohella kykyä toimia toimitusjohtajan apuna Vierumäki-brändin rakentamisessa.”

Strachanin ensimmäinen pesti on viiden päivän mittainen. Jatkoakin on luvassa. Yhteistyön lopullista laajuutta ei kuitenkaan toistaiseksi ole lyöty lukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje