23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Toimitusjohtajamarkkinoilla kiirettä – monelle kentälle uusi vetäjä

Uusi toimitusjohtaja on valittu mm. Kankaisten Golfiin, Muurame Golfiin ja Koski-Golfiin. Uusi veturi on haussa niiden lisäksi mm. Nordcenteriin, Ouluun ja Pietarsaareen.

Syksy on perinteisesti ollut vilkasta aikaa toimitusjohtajamarkkinoilla. Tämä vuosi ei ole poikkeus, vaan monella kentällä vetovastuun ottaa uusi tekijä.

Muurame Golf

Joonas Nieminen, 38, siirtyy Muurame Golfin toimitusjohtajaksi Vaasan Golfista, jossa hän ehti toimia reilut kaksi vuotta. Ennen Vaasaan siirtymistään Nieminen vaikutti Botnia Golfin toimitusjohtajana vuodesta 2011 alkaen. Muuramessa Nieminen perii pestin Hannu Ahvenjärveltä, joka ehti johtaa toimintaa 16 vuotta.

”Veri veti takaisin Keski-Suomen alueelle. Olen asunut pitkään Jyväskylässä ja opiskellut siellä. Se tuntuu kotipaikalta ja siksikin tarjous oli houkutteleva”, Nieminen sanoo.

Muurame Golf on Keski-Suomen alueen vilkkain kenttä, jolla pelattiin kuluvalla kaudella yli 30 000 kierrosta.

”Toiminta on erittäin aktiivista. Näen, että kehittämällä edelleen palvelukokonaisuutta, pystymme pitämään Muuramen Keski-Suomen suosituimpana kenttänä”, hän näkee.

Vaasassa päätöstä uudesta toimitusjohtajasta ei ole vielä tehty.

Pietarsaaren Golf

Pohjanmaan suunnalla muutoksen tuulet puhaltavat myös Pietarsaaressa, jossa seuran puheenjohtajana ja yhtiön toiminnanjohtajana toiminut Anders Sandlin astuu sivuun omasta aloitteestaan. Päätöstä uuden toiminnanjohtajan palkkaamisesta ei ole vielä tehty. Sandlinin mukaan talvikausi tullaan kuitenkin viemään läpi ilman toiminnanjohtajaa, joten vetovastuu jää toimikunnille ja seuran toimihenkilöille.

”Olen ollut mukana viisi vuotta ja nyt on hyvä aika lopettaa. Golfia en jätä kokonaan, vaan olen Golfliiton hallituksessa varajäsenenä Pohjanmaan alueelta”, hän kertoo.

Oulun Golf

Pohjois-Pohjanmaalla Oulun Golfissa päätöstä uuden toimitusjohtajan rekrytoinnista ei ole vielä tehty. Nykyinen toimitusjohtaja Jukka Rissanen jää eläkkeelle ensi keväänä ja tavoitteena on löytää uusi toimitusjohtaja syksyn aikana.

”Jukka töissä vielä kevään, jolloin uusi toimitusjohtaja pääsee aloittamaan niin, että Jukka ajaa hänet sisään toimintaan. Vaihto tehtiin niin viimeksikin ja kokemukset siitä olivat hyviä”, kertoo Marko Leiviskä Oulun Golfista.

Oulun Golf on kasvanut yhdeksi maamme suosituimmista golfyhteisöistä. Sen kahdella kentällä pelattiin yhteensä 72 000 kierrosta kuluvalla kaudella. Edellinen ennätys meni rikki noin 8000 kierroksella. Määrä on hurja, sillä kausi on merkittävästi lyhyempi kuin Etelä-Suomen kentillä.

Koski-Golf

Myös Koski-Golfissa Kuusankoskella siirrytään marraskuun alussa uuteen aikakauteen, kun Jari Simola siirtyy eläkkeelle ja Timo Mämmelä aloittaa uutena toimitusjohtajana. Mämmelä tuntee Koski-Golfin yhteisön hyvin, sillä hän on ollut osakas ja seuran jäsen 13 vuoden ajan.

”Golfkeskus voisi tulevaisuudessa olla paikka, jonne ihmiset tulevat viettämään vapaa-aikaa, vaikka eivät itse pelaisikaan. Täällä on kehitystä viety jo hyvään suuntaan kehittämällä golfin rinnalla muita palveluja. Harrastemahdollisuuksista löytyy frisbeegolf ja futisgolf, ravintolapalvelut on otettu osaksi omaa toimintaa ja tilat erilaisille yritystapahtumille ja juhlille ovat kunnossa. Tästä on hyvä jatkaa valitulla linjalla”, Mämmelä visioi KoskiGolfin kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Mämmelä siirtyy toimeensa APL-Systems Oy:stä, jossa hän toimi myyntijohtajana.

Kankaisten Golf

Kankaisten Golfissa Maskussa Timo Tuominen on toiminut toimitusjohtajana parin kuukauden ajan Heikki Koskilahden siirryttyä eläkkeelle. Tuominen siirtyi golfalalle TPS:n jalkapallo-organisaation myyntijohtajan paikalta.

”Uskon, että tänne haluttiin lajin ulkopuolelta ideoita ja ajatuksia. Haluan itse aina vähän kyseenalaistaa nykyisiä toimintamalleja, eikä tämä ole piikki mihinkään suuntaan, täällä on tehty erittäin hyvää työtä. Mutta jos haluamme kehittää toimintaamme, peruste nykyiselle toimintatavalle ei voi olla pelkästään se, että näin on aina tehty”, Tuominen sanoo.

”Kankaisten Golfissa on kuitenkin tehty paljon asioita oikein. Ihan jo kenttälaajennusprojekti kertoo sen, sillä sellaiset urakat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana helposti laskettavissa yhden käden sormilla. Uusi ysi antaa meille hyvän mahdollisuuden toiminnan kehittämiseen, kun meillä on aina niin sanotusti yksi ylimääräinen ysi käytettävissä. Myös talous on hyvällä mallilla”, Tuominen kertoo.

Nordcenter G&CC

Myös Nordcenterissä, Raaseporissa, uuden toimitusjohtajan rekrytointi on vauhdissa. Päätös uudesta ”veturista” tullaan tekemään lähiviikkojen aikana.

Markku Valo johti yhtiötä kevääseen asti, jonka jälkeen Olli E. Juvonen vastasi operatiivisesta toiminnasta kuluvan kauden ajan.

Peuramaa Golf

Peuramaa Golf Kirkkonummella vahvistaa myynti- ja markkinointiorganisaatiotaan, kun Ossi Malinen siirtyy Peuramaan palvelukseen marraskuun alkupuolella Tapiola Golfista.

”Peuramaalla on kaksi huippukuntoista kenttää, joilla riittää hyvin pelaajia. Uskon, että pystymme saamaan enemmän irti yhteistyökumppanuuksista ja yritystapahtumista tulevaisuudessa, sillä aihio on todella hyvä”, Malinen sanoo.

Tapiola Golfin, ja koko golftoimialan, jättää myös Pirkka Kallio, joka toimi Tapiolassa head caddie masterina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje