23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pelaaja menehtyi kesken kilpailun Hirvihaaran Golfissa

Valtakunnalliseen turnaukseen osallistunutta miestä ei voitu pelastaa ripeistä elvytystoimenpiteistä huolimatta.

Mäntsälässä sijaitsevalla Hirvihaaran Golfin kentällä koettiin lauantaina ikäviä asioita, kun M50 Haastajakiertueen kilpailuun osallistunut mies menehtyi sairauskohtaukseen. Pelaaja saatiin toimitettua kentältä viipymättä klubitalolle, mutta mitään ei ollut tehtävissä nopeasti käynnistetyistä elvytysyrityksistä huolimatta.

”Mies oli valitellut ennen starttiaan huonovointisuutta, mutta päätti kuitenkin lähteä mukaan kilpailuun. Hänen vointinsa heikkeni väylän 2 alkupuolella, ja caddiemaster kuljetti hengitysvaikeuksia valittaneen pelaajan golfautolla klubitalolle”, Hirvihaaran Golf Oy:n toimitusjohtaja Ismo Piira sanoi.

Pelaaja oli klubille saapuessaan tajuissaan, mutta tuupertui hetken kuluttua tuolilta lattialle. Paikalla olleet aloittivat välittömästi elvytyksen.

”Elvytystä teimme noin 15 minuuttia, kunnes ensihoitajat ottivat tilanteen haltuun. Puolen tunnin kuluttua elvytys lopetettiin tuloksettomana. He kertoivat tukoksen olleen sen verran suuri, että miehen pelastaminen ei ollut mahdollista.”

Itsekin kilpailussa mukana ollut Piira sai itse kuulla tapahtuneesta 14. reiän lyöntipaikalla, mistä hän oli juossut klubille.

”Tilanne hoitui meidän osaltamme mallikkaasti. Päätimme olla valmiudessa, kun tiesimme miehen huonovointisuudesta jo ennen starttia. Toimimme nopeasti, ja ambulanssi sekä yhdeksännelle viheriölle laskeutunut Medi-Heli saapuivat paikalle ilman viivettä.”

”Keskustelin myös erään kilpailijan kanssa, joka tunsi menehtyneen. Hänen tietojensa mukaan miehellä ei ollut terveysongelmia.”

Kilpailu keskeytettiin välittömästi surullisen tapahtuman johdosta.

”Kävimme myöhemmin ilmoittamassa jokaiselle ryhmälle kilpailun lopettamisesta, ja pelaajat saapuivat klubille hiljaiseen hetkeen. Laskimme myös lipun puolitankoon.”

Hirvihaaran Golfissa ei ole elvytykseen tarkoitettua defibrillaattoria, mutta sellaisen hankinta mitä ilmeisemmin tulee kentälle nyt ajankohtaiseksi.

”Uskoisin, että näin tapahtuu”, Piira sanoi.

Kilpailussa oli mukana 107 pelaajaa. Menehtynyt mieshenkilö oli vuonna 1955 syntynyt Golf Talman jäsen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje