Kullo Golf sijaitsee Porvoossa, noin 35 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.
Kotimaa |
5.12.2017

Paloheinä Golf Kullon omistajaksi – kenttien välille merkittävää yhteistyötä

Paloheinä hankkinut neljänneksen Kullon osakekannasta. Kaupan pohjalta golfyhteisöt kehittävät yhteistyötään jo alkavalle kaudelle.

Paloheinä Golf Oy on hankkinut neljänneksen Kullo Golfin osakekannasta. Kaupan myötä golfyhteisöt aloittavat laajamittaisen yhteistyön, jonka pohjalta markkinoille tuodaan erilaisia pelipaketteja, jotka mahdollistavat pelaamisen molemmilla kentillä.

Paloheinä Golf on etsinyt sopivaa sijoituskohdetta ja yhteistyötahoa jo pidemmän aikaa. Seura on kasvanut tasaisesti ja tällä hetkellä sillä on noin 1300 jäsentä. Kullon jäsenmäärä on noin 700.

Paloheinän seura Helsinki City Golf muutti kuluvana syksynä nimensä HIFK Golf ry:ksi ja ilmoitti samassa yhteydessä tavoitteekseen kasvaa Suomen suurimmaksi golfseuraksi. Yhdeksänreikäinen kenttä on käymässä ahtaaksi.

Tilannetta on seurattu muissa golfyhteisöissä ja Paloheinä Golf Oy:n yrittäjä, head pro ja seuran johtokunnan jäsen Hanna Teerijoki kertoo, että erilaisia lähestymisiä ja yhteistyötarjouksia on ollut pöydällä useampia.

”Meillä on ollut muitakin vaihtoehtoja, ja olemme suunnitelleet tätä pidemmän aikaa. Maailma muuttuu ja golf sen mukana. Ihmisille ei riitä enää yhdellä kentällä pelaaminen. Kullon kanssa asiat järjestyivät nyt hienolla tavalla. Kullo on laadultaan ja sijainniltaan aivan mahtava paikka ja tarjoaa ensiluokkaiset puitteet pelaamiselle”, hän sanoo.

Paloheinässä halutaan panostaa entistä enemmän juniorityöhön.

Teerijoen mukaan Kullo ja Paloheinä muodostavat hyvän yhdistelmän. Siinä missä Kullossa tarjolla on laadukas ja kiireetön pelikokemus, tarjoaa Paloheinä mahdollisuuden pikaisen aamu- tai iltaysin pelaamiseen työpäivinäkin.

”Ysiä on vaikea heittää Kullossa töiden jälkeen, Paloheinässä se onnistuu. Paloheinän oma juttu on sijainti, sijainti, sijainti.”

Kullo Golfin toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissinen näkee asian samoin.

”Tavoitteena vahvistaa liiketoimintaa sekä parantaa puitteita ja palveluita entisestään molemmissa keskuksissa. Kullo Golfissa haluamme tarjota osakkaille enemmän pelimahdollisuuksia, kun heillä nyt on mahdollisuus pelata myös Paloheinässä nykyisellä vastikkeella”, Nissinen sanoo.

Pelipaketteja halukkaille

Paloheinä ja Kullo tulevat tuomaan markkinoille erilaisia pelipaketteja, jotka mahdollistavat pelaamisen molemmilla kentillä. Ensimmäisenä on tuotteistettu koko kauden pelipaketti, jolla voi pelata rajattomasti molemmilla kentillä koko kauden 2018. Paketin hinta on 790 euroa. Paketti on jo myynnissä Kullo Golfin ja Paloheinä Golfin kotisivujen ja toimistojen kautta.

”Ennen ensi kauden alkua myyntiin tulee vielä erilaisia tuotteita. Rajoitettu määrä, sillä määrättömästi emme voi myydä. Kullossa osakkaat ovat oma lukunsa, ja heille on pystyttävä turvaamaan tietyt edut”, Teerijoki näkee.

Molemmat kentät jatkavat myös omien kenttiensä pelipakettien, green feeden ja tapahtumien myymistä entiseen tapaan.

Paloheinällä kasvusuunnitelmia

Kullon kanssa aloitettava yhteistyö on Paloheinälle merkittävä ja mieluisa askel, mutta Teerijoen mukaan se yksin tuskin tyydyttää kasvunäkymien synnyttämää tarvetta.

”Olemme edelleen kiinnostuneita tekemään muidenkin kenttien kanssa yhteistyötä. Jäsenmäärämme tulee kasvamaan IFK:n myötä, ja tarvitsemme lisää pelipaikkoja”, Teerijoki vihjaa.

Paloheinä on jo vuosien ajan ollut maamme suurimpia aloittelijoiden kouluttajia. Tällä kaudella seurassa vihittiin lajin saloihin noin 400 henkilöä. Tätä työtä Teerijoki haluaa olla tekemässä jatkossakin, ja panostusta on tarkoitus keskittää entistä enemmän junioreihin.

”Suomen golf tarvitsee nuorentumista, trendikkyyttä ja muutosta. Se on meilläkin huomattu. IFK:n kautta miellä on hyvä pohja junioreita, joista voimme alkaa valmentamaan golfareita. Junioreita pitää saada mukaan laji pariin enemmän”, Teerijoki sanoo.

Kommentit

Kyllähän omankin kentän 9 väylää pelaa 1,5 tuntiin, mutta siinä ei olekaan edellä ryhmiä täynnä 54:ia tai juuri kortin saaneita.
Driven osalta kun menee terassin eteen lyömään driveä pallot lentävät verkkoaidan yli kuntopolulle.

Kyllä paloheinän pelaa helposti kahteen tuntiin ellei aivan järjettömän huono tuuri käy edellä menevien kanssa. Miten niin range ei sovellu driveen? Nimimerkillä 270m hyvänä päivänä ja paloheinän rangella 2-3 krt viikko…

Lainaus artikkelista:
”tarjoaa Paloheinä mahdollisuuden pikaisen aamu- tai iltaysin pelaamiseen työpäivinäkin”.

Omat kokemukseni ovat, että kun lähdet Paloheinään pelaamaan ei ysiä pelata alle 2,5 tunnin. Pikaiseen kierrokseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa.

Muuten täydet pisteet Paloheinälle sijainnista, rangesta (vaikka ei sovellukaan drivella lyömiseen) ja ihan OK lay out ysistä treenimielessä.

HIFK tulee Jokeri kentälle 🙂
Mitähän etuja tässä on Kullon osakkaille??

Mahtaako syy olla Kulloon taloudelliset vaikeudet? Taitaa olla alkusoittoa kenttien isoille muutoksille

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.