Sami Välimäki oli yllättäen paras suomalainen Vierumäki Finnish Challengessa vuonna 2017. Kuva: Tomi Natri
Kotimaa |
9.3.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 140 000 euron tuki Vierumäki Finnish Challengelle

Ministeriö näkee tapahtumassa kasvupotentiaalia ja haluaa olla tukemassa kasvua Euroopan kiertueen kilpailuksi.

Vierumäki Finnish Challengesta halutaan edelleen kasvattaa maanosan pääkiertueen, European Tourin osakilpailu. Ainakin vielä tänä vuonna kilpailu lukeutuu haastajakiertue Challenge Tourin kisaohjelmaan.

Avuksi on saatu myös opetus- ja kulttuuriministeriö, joka on myöntänyt tapahtumalle 140 000 avustuksen. Aikaisemmin tapahtumaa on tuettu 65 000 (2016) ja 60 000 euron (2017) panostuksella.

Ylitarkastaja Hannu Tolonen näkee mahdollisessa European Tourin osakilpailussa aineksia kansalliseksi megaluokan urheilutapahtumaksi.

”Haluamme ministeriössä tukea hyvin järjestettyjä kansainvälisiä urheilutapahtumia, jollainen Vierumäki Finnish Challenge on jo osoittanut olevansa. Lisäksi kilpailun kautta järjestyneet villit kortit ovat tarjonneet lukuisille kilpaurheilijoille mahdollisuuden kehittyä urallaan ja ponnistaa seuraavalle askelmalle”, Tolonen kommentoi Vierumäki Finnish Challengen sivuilla julkaistussa artikkelissa.

Vierumäellä pelataan loppukesästä 2018 kolmannen kerran peräkkäin Vierumäki Finnish Challenge.

Tolosen mukaan tämänvuotisesta tuesta pääosa on kohdistettu niihin tunnusteluihin, joita European Tourin osakilpailun saaminen Suomeen vaatii.

”Ministeriö tukee vuosittain noin 50 urheilutapahtumaa yhteensä kahdella miljoonalla eurolla. Meillä ei ole resursseja olla itse rahoittamassa suurtapahtumia, joten haluamme olla tukemassa ponnisteluja yksityisen rahoituksen järjestymiseksi. Laadun eteen täytyy tehdä töitä”, Tolonen sanoo.

Kansainvälinen huipputapahtuma voi olla Suomelle merkittävä vetovoimatekijä puhtaasti kilpailullisten ja urheilullisten arvojen ulkopuolella.

”Finland Festivalsin vuotuisessa kalenterissa on useita merkittäviä Suomi-brändiä rakentavia ja elinkeinoelämää vilkastuttavia kulttuuritapahtumia. Urheilusta tuollainen verkosto, ympärivuotisten tapahtumien sarja, toistaiseksi puuttuu. Vierumäen European Tour -osakilpailu täydentäisi hyvin palettia esimerkiksi Helsinki International Horse Show’n ja Levin World Cupin rinnalla”, Tolonen näkee.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.