23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Minni Blomqvist-Kakko taistelee työpaikastaan LET:lla

Abu Dhabissa keskiviikkona käynnistyneessä kisassa Noora Tamminen (32.) ja Ursula Wikström (41.) pyrkivät hilaamaan itseään lähemmäksi Tourin kärkinimiä rahalistalla. Viisi muuta suomalaista Minni Blomqvist-Kakon johdolla käyvät armotonta taistelua kauden 2017 Tour-kortistaan.

Abu Dhabissa keskiviikkona käynnistyneessä kisassaNoora Tamminen (32.) ja Ursula Wikström (41.) pyrkivät hilaamaan itseään lähemmäksi Tourin kärkinimiä rahalistalla. Viisi muuta suomalaista MinniBlomqvist-Kakon johdolla käy armotonta taistelua kauden 2017 Tour-kortistaan.

Ladies European Tour on laajentanut reviiriään Lähi-Idässä. Perinteisen Dubaissa käytävän päätöskisan lisäksi Abu Dhabi sekä Qatar järjestävät 500 000 euron kisan loppusyksystä.

Ennen lopullisten rahalistojen julkaisua pelataan myös Intiassa. Näissä neljässä kilpailussa jaetaan yhteensä 1,842 miljoonaa euroa. Summa on lähellä sitä, mikä ET:lla on keskimäärin yhden kisan potti.

Seitsemän suomalaisen osallistuminen Saadiyat Beach Golf Clubin tapahtumaan on myös peukunnoston arvoista. Mukana on suuri osa Tourin kärkinimistä, joka tekee suomalaisten menestymismahdollisuudet tavanomaista pienemmiksi.

<a href=Ursula Wikström sekä Noora Tamminen lukeutuvat LET:n nopeasti "kiertävässä" pelaajakatraassa kokeneiden osallistujien sarjaan. Kuva: Getty Images" width="630" height="432" />

Ursula Wikström sekä Noora Tamminen lukeutuvat LET:n nopeasti ”kiertävässä” pelaajakatraassa kokeneiden osallistujien sarjaan. Kuva: Getty Images

Noora Tamminen on pelannut hyvän alkukesän jälkeen vaisun syyskauden. Kauden päätavoitteisiin kuulunut LPGA Tourin karsintojen selvittäminen jumiutui Tammisen ensimmäisellä rastilla, toisessa karsintavaiheessa usean lyönnin marginaalillla

Ursula Wikstömin kuntopuntari on kulkenut toiseen suuntaan. Kahdeksassa viimeisessä kisassaan hän on karsiutunut vain kerran. Naisgolfareistamme iän (36-v) ja LET:n kisamäärän (201) perusteella rutinoitunein pelaaja on myös sinivalkoisen tiimin ennakkoon kovin tykki.

Blomqvist-Kakko tarvitsee hyviä sijoituksia

Kauden päätteeksi 80 parasta pelaajaa saa vahvan kortin LET:lle. Viisi muuta Abu Dhabissa pelaavaa suomalaista kykenevät vielä varmistamaan työpaikan syksyn vahvoilla esityksillä.

<a href=Krista Bakkerilta on odotettu enemmän kuin kuluvalla kaudella on menestystä kertynyt. Kuva: LET/Tristan Jones" width="505" height="364" />

Krista Bakkerilta on odotettu enemmän kuin kuluvalla kaudella on menestystä kertynyt. Kuva: LET/Tristan Jones

Krista Bakker (80.) on parhaissa asemissa. Hän pääsee osallistumaan kaikkiin neljään viimeiseen kisaan.

Oona Vartiaisen (90.) tilanne on huomattavasti hankalampi, Abu Dhabin lisäksi hän pääsee mukaan vain Qatariin.

Minea Blomqvist-Kakon sijoitus on 100. Kisojen määrä on jäänyt seitsemään, paras sijoitus on 21. Tämä on koko uran heikoin paras sijoitus espoolaiselle. Kautta on kuitenkin vielä jäljellä.

Wikströmin tavoin kuluva kausi on ammattilaisena 13. Blomqvist-Kakon tuloskunto on noussut syksyä kohden, mutta kultaisista vuosista poiketen Minni lähtee kaikkiin kisoihin hivenen ”takarivistä.”

Hyvin sijoituksia hän tarvitseekin, jotta tulevan kauden pelioikeus perustuisi top-80 sijoitukseen rahalistalla, eikä ”career money –list top-50” kategoriaan joka on Minnillä vielä takaporttina käyttämättä.

LPGA Tourin esikarsinnoissa vierailleiden Elina Nummenpään (106.) ja Linda Henrikssonin (111.) mahdollisuudet nousta 80 joukkkoon ovat kovin ohuet. Ilman top 10 –sijoitusta, sekä sen tuomaa pelipaikkaa seuraavaan kisaan Abu Dhabi on heille viimeinen mahdollisuuus välttää karsinnat.

USA:n valloitus ei vielä onnistunut <a href=Linda Henrikssonille. Pääkiertueella pelaaminen ilman karsintoja tulevalla kaudella Euroopassa on sekin isojen onnistumisten takana." width="2592" height="1936" />

USA:n valloitus ei vielä onnistunut Linda Henrikssonille. Pääkiertueella pelaaminen ilman karsintoja tulevalla kaudella Euroopassa on sekin isojen onnistumisten takana.

Henriksson on ensimmäinen varapelaaja Qatariin, joten hänelle voi avautua toinen mahdollisuus tätä kautta.

Noora Tammisen ja Ursula Wikströmin lisäksi vahvaksi luokiteltava kortti LET:lle kaudeksi 2017 on vain LETAS-kiertueen kautta pelioikeuden saaneella Sanna Nuutisella.

Mikäli määrä nousisi loppukaudesta vielä kahdella tai kolmella voitaisiin pelioikeuden omaavien määrää pitää hyvänä.

Abu Dhabissa kaikki suomalaiset lähtevät kisaan ilman suosikin paineita. Yhdenkin pelaajan nousu kymmenen ensimmäisen joukkoon olisi lähtökohdat huomioiden mainio suoritus.

Artikkelia korjattu keskiviikkona 8.43 . Kilpailu käynnistyi jo keskiviikkona.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)