23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Ilonen toiveikkaana Shenzhen Internationaliin

Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Mikko Ilonen hakevat menestystä ja WR-pisteitä kilpailusta, jonka ykkössuosikki on maailmanlistan nelonen Bubba Watson.

<a href=Bubba Watsonin mielipiteet kiinnostavat, kuva vuoden 2013 avauskilpailusta Hawaijilta.Kuva Getty ImagesImages)" width="630" height="441" />

Bubba Watsonin mielipiteet kiinnostavat, kuva vuoden 2013 avauskilpailusta Hawaijilta.Kuva Getty Images)

Genzon Golf Club Shenzhenissa isännöi viikonlopun European Tourin kisaa. Samalla Neil Haworthin suunnittelemalla kentällä pelataan jo kolmantena perättäisenä vuonna ET:n tapahtuma.

2014 Volvo China Openin voitti Alexander Levy, viimevuonna Shenzhen Internationalin ykkösenä juhlittiin Kiradech Abhibarnratia.

Torstaina alkavan kilpailun yleisömagneetti ja suosikki on Bubba Watson, joka tuotti pettymyksen isännille ja katselijoille viimekaudella oltuaan 29.

Vasuri on kuluvalla kaudella jo voittanut ja sijoittunut toiseksi PGA Tourin kisoissa. Mastersissa vasurin ote kirposi, sijaluku oli 37. Watsonin ykköstila HSBC Champions -tapahtumassa syksyllä 2014 jäi varmasti katsojien mieliin. Watson ratkaisi ykköstilan lyömällä yli 20 metrin päästä bunkkerista pallonsa reikään.

Yhden miehen showta tuskin kuitenkaan nähdään. ET:lla karaistuneita voitontavoittelijoita viikonloppuna ovat mm. Abhibarnrat, Joost Luiten, Ross Fisher, Tommy Fleetwood, Torbjörn Olesen, Victor Dubuisson sekä Alexander Levy.

Suomalaiset ovat yllätysvalmiita. Menestymistä helpottaa osaltaan se, että mukana on yli 50 kiinalaista, joista suurimmalla osalla ei ole juurikaan kokemusta tämän tason tapahtumista.

Ilosella upea saldo Kiinassa

World Golf Championships-Bridgestone Invitational - Preview Day 3Mikko Ilonen sijoittui Genzonissa 2014 pelatussa Volvo China Openissa kahdeksanneksi. Ennen päätöspäivää hän oli kolmantena, neljä lyöntiä kärjestä. Ilonen on menestynyt Kiinassa erinomaisesti. Volvo China Openissa hän on lähtenyt voitontavoitteluun viimeiselle kierrokselle kolmasti.

2010 Ilonen kiersi päätöspäivän kärkiparissa yhdessä tuoreen PGA Championshipin voittajan Y.E.Yangin kanssa. Lievä epäonnistuminen pudotti lahtelaisen neljänneksi.

2013 sijoitus oli toinen. Australian Brett Rumford pelasi loistavaa lähipeliä, etenkin viheriöillä hän oli taipumaton velho, jonka esitystä Ilonen kuvaili parhaaksi koskaan näkemäkseen.

Viikonlopun kisakentällä Genzonissa 2014 pelatussa Volvo China Openissa Ilonen jäi kahdeksanneksi. Ennen päätöspäivää hän oli kolmantena, neljä lyöntiä lopullista voittajaa Alexander Levyä jäljessä.

Lisäksi hän on kuitannut kolmasti top 25-ansiot (24, 23, 18) ja ollut kerran 64. Kahdeksalla osallistumiskerralla karsiutumisia on vain yksi.

Ilosen uran edellinen top ten-sijoitus on sekin Kiinasta, marraskuun alusta 2014, jolloin sijoitus BMW Mastersissa oli kymmenes.

Tuon kisan jälkeen Ilonen on pelannut 32 kilpailua, joissa paras sijoitus on 12.

Valderraman kisan jälkeen (45.) Ilonen oli toiveikas kahden Kiinan kisan suhteen.

”Lyöminen ja pelini kulkivat jaksoittain erittäin hyvin, odotan Shenzhenista ja Pekingistä vahvoja esityksiä”, Ilonen tuumi ennen Kiinan koneeseen astumistaan.

<a href=Roope Kakko on suomalaispelaajista korkeimmalla olympiarankingissa. Kuva getty Images" width="630" height="419" />

Roope Kakko on suomalaispelaajista korkeimmalla olympiarankingissa. Kuva getty Images

Roope Kakko osallistui Volvo China Openiin Genzon Golf Clubilla 2014. Kohtaloksi koitui ensimmäisen kierroksen kahdeksan viimeistä reikää, jotka hän kiersi yhdeksän yli. Ennen ja jälkeen uran mustimpiin kuuluvaa jaksoa Kakko pelasi kaksi alle parin, mutta karsiutui tuloksin 80-71.

Kakon matka Espanjan Aurinkorannikolta Kiinaan piti sisällään yhden missin, joka ei ollut itseaiheutettu.

”Missasimme jatkolennon Barcelonassa. Näin matkaan kului yksi ylimääräinen vuorokausi. Saavuin vasta tiistaina illansuussa kisakaupunkiin. Keskiviikkona on aikaa kävellä kenttä läpi ja laittaa kroppaa valmiiksi torstain starttiin”, Kakko kertoi valmistautumisestaan

Mikko Korhonen palaa tauolta

<a href=Mikko Korhonen on muiden suomalaispelaajien tavoin menettänyt kauden alkuvaiheissa asemiaan World Rankingilla. Kuva getty images" width="505" height="337" />

Mikko Korhonen on muiden suomalaispelaajien tavoin menettänyt kauden alkuvaiheissa asemiaan World Rankingilla. Kuva getty images

Suomalaiskolmikosta tuoreimmilla silmillä ja jaloilla Kiinassa pelaa Mikko Korhonen, joka on talven neljän kisan ja viiden viikon marathon-kiertueensa jälkeen pitänyt taukoa kilpailuista reilun kuukauden.

Matkan aikana hän saavutti suomalaisten toistaiseksi kauden ainoan top ten-sijoituksen Australiassa (9.)

Alkukausi on ollut ihan hyvä. Ei minulla aikaisemmilla kausilla ole ollut tässä vaiheessa kautta saldona kuin joitain tonneja”, Race to Dubai-listalla sijalla 122. oleva Korhonen (47 000e) arvioi.

Parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia.

 ”Monessa kisassa on ollut mahdollisuus vetää todella hyvin, mutta aina on sattunut mukaan yksi huono kierros. Kun saan neljä hyvää rundia putkeen, tulevat ne hyvät sijoitukset sen mukana”, hän järkeilee.

 Korhonen oli ainoana suomalaisena mukana edellisvuoden Shenzhen Internationalissa. Yhteistulos 287,-1 jätti hänet sijaluvulle 39.

Kenttä on tuttu, siltä osin valmistautumisessa ei ole ongelmaa”, hän jatkoi.

Kilpailun starttiajat julkaistaan normaalikäytännöstä poiketen vasta keskiviikkona.

Taistelu olympiapaikoista kiristyy

Olympiagolfin karsinta päättyy heinäkuussa Scottish Openin jälkeen, juuri ennen Open Championshipia.

Mukaan otetaan 59 parasta kahden vuoden jaksolta World Rankingilta sekä yksi Brasilian edustaja.

Suomalaisilla on maksimissaan kaksi paikkaa, jotka tämänhetkisillä sijoituksilla saavutettaisiin Roope Kakon ja Mikko Ilosen pisteillä. Vaikka World Ranking näyttääkin Ilosen (196) olevan Kakkoa (259) korkeammalla, on sillä listalla, josta on poistettu ennen karsinnan päättymistä poistuvat pisteet miesten järjestys päinvastainen.

Mikko Korhonen (347) on tällä hetkellä haastajan asemassa.  Kaikki suomalaiset ovat tämän kalenterivuoden aikana pudonneet World Rankingilla.

Kiinassa käytävät kisat huomioiden suomalaiskolmikon oletetaan pelaavan  6-9 kisaa , joissa ratkeaa ketkä Rioon lähtevät. Mahdollista, mutta ei kovin todennäköistä on sekin, että vain yksi suomalainen selviää lopullisella listalla 59:n ensimmäisen joukkoon. Kauhuskenaario siitä, että yksikään miespelaaja ei mahdu kisoihin on teoriassa mahdollista.

European tourin kisat, joissa yhden tai useamman  odotetaan pelaavan ennen karsinnan päättymistä:

Shenzhen International  21.4-24.4.

Volvo China Open  28.4.-1.5.

Irish  Open  19.5-22.5

BMW PGA Championship  26.5.-29.5

Nordea Masters 2.6-5.6

Lyonness Open 9.6.-12.6

US Open 16.6.-19.6 ( vain karsinnat selvittämällä)

BMW International 23.6.-26.6

Ranskan avoimet 29.6-3.7

Scottich Open 7.7-10.7

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje