23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kultaranta Golf yrityssaneeraukseen

Käräjäoikeuden ratkaisu oli kenttäyhtiön odotusten mukainen. Se turvaa golftoiminnan jatkumisen Naantalin Luonnonmaalla.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus hyväksyi tiistaina Kultaranta Golf Oy:n yrityssaneeraushakemuksen. Se merkitsee sitä, että golfyhtiön toiminta jatkuu normaaliin tapaan.

Kultaranta Golfin historia käsittää kymmenen toimintavuotta, joista kolme on ollut voitollisia. Välitilinpäätöksen taseen perusteella yhtiöllä on velkoja 24,5 miljoonaa euroa, mutta velkojaluettelossa velkoja oli vain 20,1 miljoonan euron arvosta.

Suurimmat velkojat ovat Turun Seudun Osuuspankki ja Handelsbanken, joiden yhteenlasketut vakuudelliset saatavat ovat kuusi miljoonaa euroa. Seuraavana velkojalistalla tulevat Matkailurahasto Nordia ja Naantalin kaupunki.

Päävelkojista yksikään ei vastustanut yrityssaneerauksen käynnistämistä. Noin puolen miljoonan saatavaa perivän tamperelaisen Wonderwordin mielestä Kultaranta Golfilla ei ollut hakemuksen perusteella mahdollisuutta toimintansa jatkamiseen.

Kultaranta Resort Oy:n yrityssaneeraushakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeus hyväksyi helmikuun alkupuolella. Myös sen liiketoiminta jatkuu tavalliseen tapaan kaikilla osa-alueilla.

Kultaranta Golf Oy:n yrityssaneeraushakemuksen hyväksymisestä uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje