7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kerigolfin uusi aikakausi

Kerigolf kääntää uuden sivun, kun vuonna 2008 aloitettu klubitalo rakennetaan loppuun.

Etelä-Savossa Savonlinnassa sijaitsevassa Kerigolfissa eletään sesongin kiireisintä aikaa. Kesälomailijat ovat rantautuneet Saimaalle ja Savonlinnan Oopperajuhlien alkuun on alle viikko aikaa.

Vipinää riittää Kerigolfissa muutenkin, sillä uuden klubitalon käyttöönotto on päivä päivältä lähempänä, ja sitä onkin odotettu. Tarkkaan ottaen uutta klubitaloa on odotettu vuodesta 2008, jolloin sitä alettiin rakentaa. Rakennustyöt tyssäsivät kuitenkin nopeasti rahoitusvaikeuksien, ja yleisen taloustilanteen vuoksi, ja uuden klubitalon rakennusprojekti pistettiin jäihin.

Nyt aika oli viimein kypsä klubitalon loppuun viemiselle.

”Vanhat pitkäaikaiset lainat on maksettu pois, joten rakentaminen ei ole liian raskasta osakkaillemme. Olemme matkan varrella pohtineet asiaa useamman, mutta koska erityistä kiirettä meillä ei ole ollut, halusimme hoitaa ensin kaiken muun huolella kuntoon”, Kerigolfin toimitusjohtaja Soili Pelkonen kertoo.

”Yleinen ilmapiiri uudesta klubitalosta on hyvä ja ihmiset kokevat, että olemme valmiita muutokseen, mikä tietenkin erittäin positiivista”, palvelupäällikkö Teija Stenberg täydentää.

Ennen kuin kenttäyhtiön hallitus teki päätöksen klubitalon rakentamisesta loppuun, suoritettiin kahdeksan vuotta sitten rakennetulle rungolle täydet tarkistukset.

”Kaikki putket, lattiat ja rakenteet tutkittiin, ja todettiin, että ne ovat odottaneet erittäin hyvässä kunnossa. Kenelläkään ei ole varaa tehdä huonosti, joten halusimme olla varmoja, että kaikki on kunnossa ja voimme lähteä jatkamaan projektia näinkin pitkän ajan jälkeen”, Pelkonen kertoo.

Töihin ryhdyttiin saman tien, kun yhtiökokous viime marraskuussa päätöksen projektin loppuun viemisestä teki.

Uuden klubitalon johdosta rangea siirrettiin hieman. Rangen uusi nurmi oli vielä kesäkuussa peittojen alla kasvamassa.

Uuden klubitalon johdosta rangea siirrettiin hieman. Rangen uusi nurmi oli vielä kesäkuussa peittojen alla kasvamassa.

Muutoksen tuulet puhaltavat myös kentällä

Uusi klubitalo sijaitsee aivan rangen vieressä, pienen pyörähdyksen päässä pian vanhalta klubitalolta. Klubitalon paikan siirtymisen vuoksi myös kentän puolella tapahtuu muutoksia. Nykyinen ensimmäinen reikä tulee jatkossa olemaan kymmenes reikä ja nykyisestä kymppiväylästä tulee ensimmäinen väylä.

”Kaikki palvelut tulevat olemaan keskitetysti samassa paikassa, kun ennen range on ollut pienen kävelymatkan päässä klubilta. Pelaajat ovat välillä jättäneet rangella käynnin väliin juuri tämän takia, mutta nyt mitään ”esteitä” rangella treenaamiseen ei pitäisi olla”, Stenberg kertoo.

Puiset karhut näyttävät väylätauluja pelaajille. Kuva: Kerigolf

Kerigolfissa pelanneille tuttu 10-kioski sijaitsee muutosten johdosta jatkossa lähtöpaikalla. Tänä kesänä kiertojärjestyksen käännyttyä 10-kioskina tulee toimimaan väliaikaisesti vanha klubitalo. Tulevaisuudesta ei ole vielä tietoa, mutta jossain muodossa 10-kioski tulee Kerigolfissa olemaan.

Sen lisäksi, että kentän kierto muuttuu, myös väylien hcp:t ja kentän slope päivitetään.

”Kuudes väylä tulee jatkossa olemaan hcp 1. Siitä on tullut aikojen saatossa paljon palautetta, että miksei se ole kentän vaikein väylä, koska on kentän vaikein väylä”, Stenberg nauraa.

Uuden klubitalon myötä Kerigolfin palvelut nousevat myös uudelle tasolle. Entisessä klubitalossa ei ollut kunnollista ravintolaa, mutta uudessa klubitalossa on täyden palvelun ravintola ja asiakaspaikkoja löytyy niin sisältä kuin terassilta. Lisäksi klubitalon terassille tulee kesäkeittiö grilleineen.

”Nyt olemme pystyneet tarjoamaan vain keittoa, mutta uudessa klubitalossa meillä on kunnon keittiötilat. Näin ollen pystymme toimimaan laajemmin ja vastaanottamaan myös isompia tapahtumia ja kilpailuja”, ravintoloitsija Maarit Loponen vinkkaa ravintolan menun suunnittelun lomasta.

Myös toimitusjohtaja Soili Pelkonen uskoo, että uusi klubirakennus voi vaikuttaa halukkuuteen järjestää tapahtumia ja kilpailuita Kerigolfissa.

”Jos kaikki menee hyvin, niin ehkä voimme tulevaisuudessa saada myös suurempia kansallisia kilpailuja.”

Kerigolfin pian entinen klubitalo.

Kerigolfin pian entinen klubitalo.

Liikuntaa luonnon helmassa

Myös kentän puolesta Kerigolf voisi sopia hyvin suurempienkin kansallisten kilpailuiden näyttämöksi – onhan kenttää kutsuttu jopa Suomen haastavimmaksi.

”Juniorikilpailuissa kuulee usein, että on tyhmää, kun meillä ei voi aina avata vain draiverilla, vaan myös avauksessa mailavalintoja joutuu pohtimaan. Sopivasti haastetta kentältä siis löytyy, ja kenttä vaatii myös fyysistä kuntoa”, Pelkonen kertoo.

Kentän pelijärjestyksen kääntämisen myötä kaikkein mäkisimmät väylät tulevat jatkossa vastaan heti alkupäässä, jonka Pelkonen uskoo hieman helpottavan kentän kiertämistä. Kentän fyysisyydestä huolimatta, valtaosa Kerigolfin jäsenistöstä on senioripelaajia.

”Alkukaudesta voi hyvin kiertää myös yhdeksän tai 15 reikää, ja niin monet jäsenistämme tekevätkin. Kesän mittaan kenttää kiertäessä kunto nousee ja kilot karisevat”, Pelkonen hymyilee.

Golfin terveysvaikutukset ja kuntoilu ovatkin Kerigolfissa vallitsevia teemoja.

”Golf on loistavaa kuntoilua. Työpäivän jälkeen on mukava tulla kentällä nollaamaan nuppia ja hakemaan virtaa mäntymetsässä kävelystä ja pelaamisesta”, Pelkonen vinkkaa.

Vaikka jäsenistön rakenne nojautuu vahvasti senioripelaajiin, kuten suurimmassa osassa Suomen golfseuroista, on työikäisten pelaajien määrä kasvanut Kerigolfissa.

”Työporukoita on alkanut tulla entistä enemmän ja työikäiset tulevat usein juuri iltaisin pelaamaan puoli kierrosta työpäivän päätteeksi. Junioreiden osuus on meillä kestänyt melko vakiona ja sitä onkin vaikein kasvattaa”, Pelkonen kertoo.

Golfin ympärillä pyörineen negatiivisuuden pilven hälveneminen on huomattu myös Kerigolfissa.

”Keskustelu golfin ympärillä on selvästi tasoittunut ja muuttanut muotoaan. Myös osakkeen arvostus on nousussa, mikä on tietenkin hyvä asia”, Pelkonen miettii.

Kevät ja alkukesä ovat sujuneet Kerigolfissa positiivisissa merkeissä, kävijämäärä on hieman plussalla ja kenttä on ollut hyvässä kunnossa vapusta alkaen.

”Meillä kesä on alkanut hyvin, nyt katsotaan miten kesä jatkuu, ja minkälaisen vastaanoton uusi klubitalomme saa”, Pelkonen sanoo.

Toimitusjohtaja Soili Pelkonen katselee vanhaa klubitaloa.

Toimitusjohtaja Soili Pelkonen katselee vanhaa klubitaloa, ”kyllä henkilökuntakin odottaa innolla uuteen klubitaloon muuttamista.”

Kerigolf ei suinkaan ole ainoa seura, joka pääsee tänä kesänä muuttamaan uuteen klubitaloon. Kesäkuussa uusiin tiloihin päästiin Tapiola Golfissa, kun uusi klubitalo TAGi avasi ovensa.

Suunnittelija Vertti Kivi kertoo klubitalojen kehityksestä ja suunnittelusta uusimmassa Golflehdessä. Lue juttu digilehdestä tästä.

Myöhemmin kesällä tutustumme tarkemmin haastavuudellaan mainetta niittäneeseen Kerigolfin kenttään Golfpiste kentällä –videoesittelyn muodossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje