23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaksi palloa tiiltä kuppiin, vain yksi hole-in-one

Kolme pelaajan ryhmä sai todistaa Tawast Golfin seitsemännellä reiällä poikkeuksellista tapahtumaa.

Golfkentillä sattuu toisinaan jännittäviä asioita, mutta Tawast Golfissa koettiin viime viikon lauantaina jotain eriskummallista.

Riitta Taavitsaisen, Heikki Taavitsaisen ja Antero Tenon muodostama peliryhmä nautti tavalliseen tapaan iltapäivän kierroksestaan kauniissa ja lämpimässä säässä, kunnes kolmikko saapui kentän seitsemännelle reiälle.

”Miehet löivät ensin omat tiilyöntinsä, ja Anteron pallo vaikutti menneen hukkaan. Hän löi varapallon ja se lähti reiän suuntaisesti. Emme nähneet minne pallo päätyi, tuumasimme vain, että se on varmasti jossain reiän takana”, Riitta Taavitsainen kertoi.

Sitten tuli Riitan lyöntivuoro. Hän otti rautakahdeksikon bägistään, sai hyvän osuman, ja katsoi miten peliväline liitää kohti par-kolmosen viheriötä.

”Pallo putosi griinille, ja kaarsi hieman vasemman kautta reikään. Tunnelma oli tietysti mielettömän hieno.”

Kun ryhmä sitten käveli iloisena griinille, odotti perillä melkoinen yllätys. Reiässä oli kaksi palloa!

”Myös Anteron varapallo oli mennyt reikään. Se tuntui niin epätodelliselta, ja olimme kaikki hölmistyneitä”, Riitta naureskeli.

Pää oli pyörällä vielä illallakin, kun mietiskelin seiskan tapahtumia.

”Anteron ensimmäinen pallo löytyi bunkkerista, ja hän teki silläkin tuloksen kolme eli hän tuli tavallaan tehneeksi neljällä lyönnillä kaksi paria.”

Tawastin seiska on ennenkin osoittanut suosiollisuutensa holari-tehtailussa. Kuva: Tawast Golf

Ryhmä ”väistyi radalta sivuun” yhdeksännen reiän jälkeen, ja suuntasi klubiravintolaan.

”Baarin tytöllä oli tiedossa tarkat ohjeet, miten toimia, jos joku tekee hole-in-onen, ja kaikki paikalla olleet saivat samppanjaa. Hiljaistahan klubilla oli siihen aikaa alkuillasta lauantaina.”

Riitta oli lyönyt juuri edellisellä väylällä pallon metsään, ja sai toisen pallon mieheltään.

”Kadotin kuutosella huonokuntoisen pallon, ja Heikki antoi minulle bägistään uudehkon Srixonin. Kovin pitkään en sillä ehtinyt pelata, kun se piti holari-pallona jättää klubille.”

Viime vuosikymmenellä golfharrastuksensa aloittanut Riitta Taavitsainen pelaa tasoituksella 28.4. Välivuosiakin on jossain vaiheessa tullut, mutta nyt on taas tullut pelattua aktiivisemmin.

”Tämä oli minun ensimmäinen hole-in-oneni, aikaisemmin ei ole ollut lähelläkään. Pää oli pyörällä vielä illallakin, kun mietiskelin seiskan tapahtumia. Olisi ollut kiva, jos Anterokin olisi tehnyt oikean hole-in-onen. Onneksi hän on onnistunut siinä joskus aikaisemmin.”

Tawastin Golfin seiskalla on koettu ennenkin ihmeitä, kahden peräkkäisen peliryhmän pelaajan tekemän ”ässän” muodossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje