23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfhallien sesonki jatkuu – range auki Paloheinässä

Golfhalleissa riittää vielä kävijöitä.

Pakkasta on ilmassa, mutta European Tourilta muutaman viikon kilpailutaukoa viettävä Tapio Pulkkanen lyö hyvää tahtiin pallojaan Tapiola Golfin lyöntistudiosta ulos lumen peittämälle rangelle.

”Kyllä tässä tarkenee, kun pitää itsensä liikkeessä”, huhtikuun puolivälissä kolmen perättäisen kisan kiertueensa (Espanja, Marokko, Kiina) aloittava Pulkkanen toteaa.

Tapio Pulkkanen videoi omaa suoritustaan lyödessään palloa hankeen. Seuraava kisa käynnistyy 12. huhtikuuta Madridissa

Olosuhteet koettelevat myös European Tourilla pelaavaa ammattilaista. Tapiolan varsinaisen rangen avautumiseen on nykyisillä lämpötiloilla vielä aikaa.

Pitkittyneen talven vuoksi hallikausi jatkuu ennakoitua pidempään. Soittokierros pääkaupunkiseudun golfhalleihin kertoo, että kiirettä on piisannut näihin päiviin asti.

”Tämä on paras talvi osaltamme moneen vuoteen. Marras–joulukuussa oli jo tavanomaista vilkkaammin väkeä liikkeellä. Loppupuoli talvesta on ylittänyt villeimmätkin odotukseni. Jopa arkisin päivät ovat olleet turvoksissa”, hehkuttaa 17 kautta Malmilla Green Golf -halliaan pyörittävä Seppo Pulkkanen.

Vakiovuorot Malmilla päättyvät maaliskuun lopulla. Edelliskaudellakin hallin ovet olivat vielä huhtikuun puolella avoinna lähes kaksi viikkoa.

”Samaan, jopa pidempään kauteen olemme varautuneet nytkin”, Pulkkanen sanoo.

Suomen suurimmassa golfhallissa, Planmeca Golf Arenassa, puhelimeen vastaava Antti Pernaa kiittelee hänkin talven venymistä.

”Arki-iltojen parhaat tunnit ovat olleet syksystä asti täynnä. Hallin käyttöaste on noussut edellisistä kausista kuten odotettavissa olikin. Viikonloppunakin on seurojen ja ryhmien vakiotunteja aamupäivisin. Tilaa on, mutta kannattaa ehdottomasti varata ennakkoon”, Pernaa suosittelee.

Edellisen vuoden tapaan Planmeca Golf Arenan kausi jatkuu ainakin huhtikuulle.

Ronja Taipale tuntee Season Golfin asiakkaat

Espoon Suomenojalla Season Golfin hallin tiskillä asiakkaita ottaa vastaan maajoukkueeseen noussut, Master Golfia edustava Ronja Taipale.

”Kiitettävän vilkasta täällä on ollut. Aamupäivisin merkittävä osa hallin käyttäjistä on seniori-ikäisiä. Iltaisin ja viikonloppuisin asiakaskunnassa on työssäkäyviä, kurssilaisia ja yksityistunneilla käyviä”, Taipale kertoo.

Ronja Taipale sekä harjoittelee että työskentelee Season Golfin hallissa Espoossa.

Hän tekee 1–2 työvuoroa viikossa ja harjoittelee hallissa lähes päivittäin.

”Treenaan täällä valmentajani Stenna Westerlundin kanssa 2–3 kertaa viikossa. Kun nämä yhdistää omiin treenikertoihin, lyön Season Golfissa keskimäärin kuutena päivänä viikossa.

Muutakin tekemistä on viime aikoina riittänyt, sillä alkuviikolla Taipale suoritti viimeisen osan ylioppilaskirjoituksista.

Season Golfissa kausi jatkuu kevään edetessä samaan kompleksiin kuuluvalla rangella ja lähipelialueilla.

”Siihen menee vielä tovi. Ulkorangen voimme kuitenkin sään salliessa avata ja tarjota harjoittelijoille taas katon pään päälle sateen tai kylmän yllättäessä”, sunnuntaina Espanjan Aurinkorannikolle suuntaava Taipale jatkaa.

Paloheinä avaa rangen lauantaina

Pakkaskelien on ennustettu edelleen jatkuvan, minkä vuoksi harjoituskentät ovat pääkaupunkiseudullakin  pääsääntöisesti kiinni.

Paloheinässä lunta on kuitenkin ajettu syrjemmälle lyöntimatoilta ja pallojen alastuloalueilta. Kävijämääriltään Suomen suurin range ilmoitti avaavansa ovensa lauantaina kello 10. Toistaiseksi rangelta voi lyödä korkeintaan reilun sadan metrin mittaisia lyöntejä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje