Perinteikäs Aura Golf kuuluu Suomen vanhimpiin kenttiin ja seuroihin. Kuva: Aura Golf.
Kotimaa |
9.1.2017

Aura Golf muutti hinnoitteluaan – jäsenmäärä kasvussa

Kääntääkseen jäsenmääränsä kehityksen kasvu-uralle Aura Golf laski liittymishintaansa. Ratkaisu poiki seuralle viime kaudella 40 uutta jäsentä.

Suomen perinteikkäimpiin golfkenttiin ja -seuoroihin kuuluva, jo vuonna 1958 perustettu Turun Ruissalossa sijaitseva Aura Golf päätti kauden 2016 alussa piristää jäsenhankintaansa laskemalla liittymishintaa merkittävästi.

Kun liittyminen seuraan ennen maksoi 3300 euroa, pääsee klubin jäseneksi nykyisin 2000 eurolla. Maksun voi myös maksaa kahdessa erässä.

”Viime vuonna päätimme laskea liittymishintaa, ja se oli meille hyvä päätös. Mihinkään polkumyyntiin ei haluttua lähteä ja 2000 euroa on rahaa sekin. Markkinahan tilannetta määrää. 3300 euroa on laatukentästäkin ollut aika iso liittymismaksu, mutta 2000 euroa ihmiset ovat valmiita sijoittamaan itseensä”, sanoo Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere.

Päätös ei seurassa syntynyt hetken mielijohteesta. Asia nostettiin vuosikokouksen asialistalle ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, mutta aika oli kypsä muutokselle vasta vuosi sitten.

aura-golfPainetta hinnan tiputukselle loi seuran laskussa ollut jäsenmäärä ja tieto siitä, että moni harrastaja kuuluu niin sanottuihin suuriin ikäluokkiin, joiden osalta poistuma golfharrastuksen parista kasvaa vuosi vuodelta.

Uusi hinnoittelu poiki Aura Golfiin kaudella 2016 40 uutta jäsentä, kun määrä vuotta aikaisemmin oli vain 11 henkilöä.

”Jonojahan meillä ei ole ollut aikoihin, niin kuin ei juuri missään muuallakaan, mikä on ihan normaalia kehitystä”, Pere sanoo.

Pitkäaikaisia asiakkaita

Seurapohjaisilla golfyhteisöillä, joita Suomessa on vähän ja lähinnä vain suurimmissa kaupungeissa, on viime vuosina ollut ongelmia jäsenhankinnan suhteen siinä missä yhtiömuotoisillakin kentillä. Pelaamisen hintataso on yleisesti ottaen laskenut, eikä suuri alkuinvestointi siksi ole näyttäytynyt houkuttelevana, saati välttämättömänä.

Kun meille liitytään jäseneksi, ei tänne tietenkään tulla vain vuodeksi pariksi kokeilemaan, vaan tyypillisesti jäsenyyttä ei niin vain ruveta lakkauttamaan. Tietysti asiassa on toinenkin puoli, toisin kuin golfosakkeesta, pääsee seuran jäsenyydestä eroon yhdellä ilmoituksella. – Sami Pere

Liittymismaksun lisäksi harrastaja maksaa Aura Golfissa pelaamisestaan noin 600 euroa kaudessa: kaudella 2016 jäsenmaksu oli aikuisilta 293 euroa ja kausimaksu 323 euroa. Opiskelijat ja juniorit, joiden raja Aura Golfissa on 18 vuotta, pelaavat huomattavasti huokeammin.

Aura Golfin jäsenmäärä on tällä hetkellä 1472 henkilöä. Miehiä jäsenistä on reilut kaksi kolmasosaa ja junioreita (alle 18 v.) 248.

”Määrä on tällä hetkellä oikein hyvä. Pelikausimaksun maksavia jäseniä on hiukan runsas tuhat. Mutta meidänkin on varauduttava tulevaisuuteen pitkällä tähtäimellä”, Pere sanoo.

Aura Golf

Perustettu 1958
Suunnittelija Pekka Sivula

Aktiivinen kilpailujärjestäjä, pelattu mm. naisten EM-kisat 2013, miesten EM-kisat 1994 sekä Challenge Tourin Gant Open 2015

Sijoitus Golflehden Kenttärankingissa 2015 23.
Varsinais-Suomen 1.

Sai erinomaiset pisteet esteettisyydestä, kunnosta ja viimeistelystä sekä palvelusta.

Aura Golfista sanottua:

”Henkii vahvaa perinteistä golfkulttuuria, hienoa!”

”Miellyttävä kenttä pelata. Väylien keskellä ja välissä esiintyvät puut tuovat mukavasti haastavuutta peliin, ja vaativat varsinkin avauslyönneissä tarkkuutta.”

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti