23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Alpo Mäntykorvella tuplajuhlat Floridassa – albatross ja ikäänsä pelaaminen 68-vuotiaana

Mäntykorpi onnistui vajaan kolmen viikon aikana toteuttamaan kaksi golfin arvostetuimpiin luokiteltavaa saavutusta.

Alpo Mäntykorpi teki  suomalaisgolfin historiaa kahteen otteeseen talvisilla ”kotikonnuillaan” Etelä-Floridassa.

Toimituksen tiedossa ei ole kotimaista pelaajaa, joka olisi onnistunut saamaan pallonsa reikään kahdella lyönnillä reikää par-viitosella Mäntykorpea (68-v) vanhempana.

Lisäksi  Mäntykorpi on myös yksi nuorimmista, todennäköisesti nuorin suomalainen, joka on pelannut saman tuloksen kuin hänen ikänsä on.

Onnistumisten sattuminen vajaan kolmen viikon jaksoon sai syystäkin sankarin suun messingille.

Albatrossin Mäntykorpi teki  tammikuun 29. päivänä Palm Beachin piirikunnan Okeeheelee Golf Clubin viidennellä reiällä (Eagle Course).

”Matkaa oli 445 metriä. Hyvän avauksen jälkeen edessä oli vielä  202 metriä. Kilpailutilanteessa olisin luultavasti pelannut maltillisesti sataan metriin. Nyt päätin hyökätä 19 asteisellä hybridillä. Pallo lähti matalassa kaaressa hieman oikealle ja kaartoi lippua kohden. Tullessamme  Kari Nymanin kanssa viheriölle palloa ei näkynyt. Tarkistin ensimmäiseksi reiän ja siellähän se oli. Tuuletusta ja vähän huutoakin oli ilmassa. Siinä humussa voitin kisan tuloksella 76 ja pelin jälkeen tarjosin toki juomat koko suomalaiselle peliporukallemme”, Mäntykorpi muistaa tapahtumat.

”Tässä iässä kun saa albatrossia juhlia, tuntuu varsin makealta. Holareita olen tehnyt neljä, mutta kyllä tämä menee ihan omaan sarjaansa”, seniorisarjoissa yhteensä 17 SM-mitalia kahminut Mäntykorpi.

Meriittilistalla on lisäksi pronssia joukkueiden EM-kisoista, sekä henkilökohtaisen sarjan pronssi 65-vuotiaissa.

Käsi tärisi viimeisellä viheriöllä

Toisen juhlahetken Alpo Mäntykorpi rakensi itselleen Floridan suomalaiskaupungin Lake Worthin Golf Clubilla helmikuun 17:na, 20 päivää albatross-juhlinnan jälkeen.

Noin 5 500 metrisen kentän par on 70. ”Al Monty” lempinimeä totteleva Mäntykorpi oli 12:n reiän  jälkeen jo neljä alle kierrostaan.

Viimeisillä väylillä yksi birkkuputeista jäi kaksi senttiä lyhyeksi, kaksi kolmen putin bogia pudottivat hänet tuloksekseen kaksi alle ennen päätösreikää.

”18:n par-putissa oli mittaa 60 senttiä. Käsi vähän tärisi, mutta onnistuin sen upottamaan pelikaverien Mikko Koskisen ja Antti Vannisen pitäessä peukkuja pystyssä viheriön reunalla.”

Onnittelijoita riitti klubitalolla, vaikka elämänsä kierroksen pelannut Mäntykorpi puhdisti voitollaan suomalaisryhmän muiden jäsenten taskut pikkurahoista.

”Mottoni kuuluu ”golfia ei voi voittaa, sitä voi vain pelata.” Golf on arvaamaton peli. Nämä kaksi saavutusta näin lyhyeen jaksoon saavuttuina tuntuvat uskomattomilta onnenpotkuilta”, Mäntykorpi tiivisti tunnelmansa.

Golfarin paratiisista tuli toinen koti

Alpo Mäntykorpi on asunut talvikaudet Lake Worthissa Half Moon Bay Resortissa vaimonsa Seijan kanssa jo kymmenen vuotta.

Tekstiilialalla siviiliuransa tehnyt Mäntykorpi vietti perheineen 1993 yhden vuoden Etelä-Carolinassa.

”Teimme sieltä pääsiäismatkan näille seuduille ja tykästyimme kerralla olosuhteisiin sekä lämpöön. Suomeen palattuamme lapset pyysivät ainoaksi joululahjakseen matkaa Floridaan, josta tulikin perinne.”

Mäntykorpi aloitti golfin päälle nelikymppisenä USA:n matkalla, golfista tuli pian perheen yhteinen harrastus.

Kari Nyman (vas.) oli iloitsemassaAlpo Mäntykorven (oik.) albatrossia.
Parivaljakon tähtäimessä on kesällä menestyminen 65-vuotiaiden kiertueella.

”Talvisin pelaan 3-4 kertaa viikossa. Keskimääräinen kierroshinta asettuu suosimillani kävelykentillä euroiksi muutettuna Palm Beach County Golf passin haltijana alle 30:n euron ja kenttien taso kestää erittäin hyvin vertailun esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikon rinnalla. Bonuksena täällä on myös ilmasto, normiolosuhteissa lämpöä riittää talvikuukausienkin aikana läpi vuorokauden”, hän kertaa golfarin paratiisiksi kutsutun asuinpaikan etuja.

West Palm Beachissa on loppuviikosta tarjolla harvinaista herkkua, sillä PGA Tourin Honda Classicissa yleisömassoja PGA Nationalin kentälle houkuttelee kisaan osallistuva Tiger Woods.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje