Matilda Castren on Golfpisteen podcastin vuoden viimeinen vieras: Hyvää joulua! - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Matilda Castren on Golfpisteen podcastin vuoden viimeinen vieras: Hyvää joulua!

Mikä on uran vaikein lyönti? Entä mikä lyönti tuntuu joka kerta pelottavalta? Miten ihmeessä Castren tapasi yhdysvaltalaisen poikaystävänsä aikoinaan juuri Suomessa?

Matilda Castren nauttii pakkasesta. Huikean kauden pelannut Castren pyrkii vieraileman kotimaassaan säännöllisesti, mutta vähiin visiitit ovat jääneet jo yksin kisakiireidenkin takia. Pääkaupunkiseudulla hän ehti olla suunnilleen viikon päivät, jonka jälkeen tie vie Lappiin, mutta onneksi Castren ehti käydä myös Golfpisteen podcastin vieraana.

Matkaseurana on poikaystävä Daniel Moreno, jolle Suomi on entuudestaan tuttu, vierailu on Suomessa jo neljäs. Murtomaahiihtokin on tuttua ja tänä vuonna on tarkoitus ottaa haltuun laskettelu.

Heti lähetyksen alkajaisiksi Castren iloitsi Emily Penttilän LET-kortista. Penttilä on Castrenille tuttu pelikaveri jo maajoukkue-, college golf ja Symetra Tourin vuosilta, mutta nyt tie vie Eurooppaan, sillä Penttilä onnistui ainoana suomalaisena ottamaan pelioikeuden kiertueelle maanantaina päättyneessä karsinnassa.

Suomalaisten edustus Ladies European Tourilla on alkavalla kaudella erittäin vahva, sillä peräti kahdeksalla suomalaisella on kiertueelle vahva pelioikeus, jonka lisäksi kahdella rajoitetumpi kortti. Yksi pelioikeutetuista on Castren, joka ei kuitenkaan tule kiertueella todennäköisesti pelaamaan.

Valitettavasti kotikisa Ahvenanmaalla saattaa sekin jäädä väliin.

”Se on vähän hankala, kun olemme juuri olleet Euroopassa, ja heti perään on Kanadan kisa, ja sen jälkeen pitäisi heti tulla takaisin. En sano vahvaa eitä, mutta en sano vielä kylläkään”, Castren muotoilee.

LPGA Tourille Castren on kotiutunut todella nopeasti ja helposti. Tunnelma on kiertueella lämmin ja tulokkaat otetaan vastaan hyvin. Toki voiton jälkeen Castrenin tunsivat kaikki ja juttuseuraa löytyi sen jälkeen aina.

Yhdysvalloissa pitkään asunut Castren hallitsee kielen ja kulttuurin hyvin, joten kotiutuminen on ollut helppoa. Silti hän viettää kisaviikoilla eniten aikaa muiden pohjoismaalaisten, etenkin ruotsalaisten kanssa.

Podcastissa Castren vastailee myös yleisön kysymyksiin ja kertoo elämästään kiertueella ja Yhdysvalloissa yleensä. Tuttu juttu -hengessä Jere Jaakkola selvittää myös, miten ihmeessä Castren törmäsi nykyiseen poikaystäväänsä sattumalta juuri Suomessa.

Kiitos Matildalle, muille vieraille ja etenkin kuulijoille vuodesta 2021.
Tammikuussa jatketaan!

Golfpiste Podcast · #145 – Matilda Castren viettää joulun Suomessa ja lupasi järkätä golfin supertähden Lappiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje