Juha Passi luottaa golfmatkailun tulevaisuuteen uudenlaisista haasteista huolimatta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Juha Passi luottaa golfmatkailun tulevaisuuteen uudenlaisista haasteista huolimatta

Sami Sarpakunnas (vas.), Jere Jaakkola ja Juha Passi puivat podcast-jaksossa myös Sami Välimäen ET-voittoa.

Golfpiste Podcastissa keskustellaan golfmatkailusta, joka on kasvanut jo 8 vuotta peräkkäin – mutta vieläkö kasvu jatkuu?

”Uskon, että palvelu on jatkossakin iso kivijalka golfmatkailulle. Ihmiset haluavat helppoa ja hyvää palvelua, palvelukokonaisuutta”, sanoo Golfpisteen podcast-studiossa vieraillut Golfpassin toimitusjohtaja Juha Passi.

Hän uskoo golfmatkailun tulevaisuuteen, vaikka esimerkiksi jatkuvasti parantuvat uudet digitaaliset palvelut tekevät omatoimimatkailun entistä helpommaksi.

Golfmatkailu on ollut jo vuosia golftoimialan kasvun veturi. Siinä missä esimerkiksi golfkenttärakentamisen markkinat ovat lähes tyystin hiipuneet ja harrastajamäärät monin paikoin laskeneet, matkailu on jatkanut vuosi vuodelta kasvuaan.

Passin mukaan golfmatkailu on kasvanut globaalisti jo kahdeksan vuotta perättäin. Viime vuonna koko ala kasvoi hänen mukaansa noin yhdeksällä prosentilla. Vain 15 prosenttia matkanjärjestäjistä kertoi matkustajamääränsä laskeneen. Viime vuodet ovat olleet hyviä myös Golfpassille.

”Kasvumme on ollut matkustajamäärissä 5–10 prosenttia viimeiset 6–7 vuotta”, Passi sanoo.

Matkailulla on kuitenkin edessään kokonaan uudenlaiset haasteet, ja varsinkin voimistuvan ilmastonmuutoksen seuraukset ovat moninaisia. Sään ääri-ilmiöt voimistuvat, ja niiden seuraukset ovat usein äkillisiä ja arvaamattomia. Ne vaikuttavat jo myös ihmisten haluun matkustaa. Myös runsaasti hiilipäästöjä tuottavan lentämisen oikeutusta on alettu kyseenalaistaa.

Juuri tällä hetkellä oman vakavan haasteensa matkailualalle tuo koronavirus ja sen aiheuttama pandemiauhka.

”En voi kieltää, etteikö se olisi meilläkin näkynyt. Peruuntumisia on tullut vielä hyvin niukasti, muutamia muutospyyntöjä myös. Matkojen peruutusehdoista on kiinnostuttu enemmän”, Passi kertoo.

Passi tunnistaa ongelmat, mutta uskoo matkailualan selviävän niistä, jälleen kerran.

”Matkailun parissa on aina ollut paljon muuttuvia tekijöitä. On lentolakkoja, on tulivuoria, on sääilmiöitä. Ne osaksi kuuluvat, ehkä kiehtovastikin, matkailuun”, Passi sanoo.

Kuuntele koko podcast-jakso alta. Jaksossa puidaan läpi myös Omanin suomalaista superviikonloppua ja Sami Välimäen ET-voittoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje