Sail away – Golfseikkalija veneili Sea Golf Rönnäsiin - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Sail away – Golfseikkalija veneili Sea Golf Rönnäsiin

Elokuun lopun aurinkoinen aamu, kimalteleva meri, vene ja golf. Yhdistelmä minun makuuni. Elokuun golfhaaste antoi aihetta hymyyn aamusta iltaan eikä se jättänyt ketään kylmäksi.

Suomessa on hienoja golfkenttiä, jotka ovat saavutettavissa veneellä. Veneettömänä olen yleensä saapunut kuitenkin kentille maateitse. Ongelma on kuultu ja ratkaisu siihen on skipperi.fi ja Yamarin Cross -kaupunkiveneet. Jatkuvasti suosiotaan kasvattava yhteiskäyttöön perustuva veneilymalli on tuonut uusia veneitä ja kohdesatamia saataville paljon. Oma veneettömyys ei siis enää ole este kipparilakin päähän laittamiselle ja veneillen golfkentälle saapumiselle.

Käynnistimme päivän Vuosaaren satamassa ennen kahdeksaa aamulla. Aamuaurinko välkehti meren pinnalla ja vene 100 hevosvoiman moottorilla odotti laiturissa. Toiset pakkasivat kalavehkeitä veneisiin, me jotain muuta. Miehet golfbägien kanssa ruutuhousuissa laiturilla eivät ehkä ole se perinteisin näky satamissa.

Kolme bägiä sujahti kevyesti veneen keulatilaan ja neljä matkustajaa löysi nopeasti paikkansa peräosasta. Lipuessamme ulos satama-altaasta mieleni valtasi täydellinen vapauden tunne. Kohteeksi Sea Golf Rönnäs. Tätä seikkailua oli odotettu pitkään.

”Pitäkää kiinni, nyt mennään!”

Aamun meri oli rauhallinen eikä vielä nukkumassa ollut tuuli haitannut matkaamme avomerellä. Arkipäivän aamu oli hiljainen ja tuntui, kuin olisimme olleet liikkeellä yksin. Rauhallisuuden tunteessa avomeren reunalla on vaan jotain hienoa. Saman zen-tilan kun saisi siirrettyä golfkentällekin. Takapenkin matkustajat tiedustelivat Tax free -myyntiä tai tarjoilua. Niitä ei tällä kertaa ollut saatavilla. Skagenit ja pirskahteleva valkoviini olisivat kyllä sopineet hetkeen, mutta jäivät toiselle reissulle.

Noin 50 merimailin matkaan meni aikaa kaksi tuntia. Saavuimme Rönnäsin edustalle hyvissä ajoin ennen tiiaikaa. Kalamiehenä minulla oli myös virveli mukana ja testasimme, oliko mammahauki syönnillä lähikaislikoissa. Ei ollut. Ehkä iltapäivällä sitten. Heittely jäi vähiin, polte päästä pelaamaan pakotti meidät rantautumaan.

Sea Golf Rönnäs on kuin tehty veneilijöille. Jykevä laituri golfareille merkityillä paikoilla noin 500 metrin päässä klubilta ja rannassa odottavat golfkärryt tekevät saapumisesta erittäin helppoa.

Merimiehet muuttuivat pukuhuoneessa hetkessä golfareiksi. Kahvit koneeseen, pienet lämmittelyt, muutama putti ja ykköstiille. Ensimmäiseltä avauspaikalta aukeava maisema on näyttävä. Sea Golf Rönnäsin koko komeus on nähtävissä heti kättelyssä. Pallo ilmaan ja merta kohti.

Kierros sujui kaikkinensa maltillisesti. Kenttä tarjosi haastetta emmekä päässeet parhaaseen lentoon. Ehkä merimatka oli sekoittanut tasapainoaistia seikkailijoilta. ”Tunne ennen tulosta” -huudahdus kaverin tuplan jälkeen meinasi aiheuttaa kiukkua, mutta onneksi vain meinasi. Jopa kuumaksi muuttunut auringonpaiste ja hyvä keskinäinen fiilis pitivät tunnelman totutun korkealla ja takaysillä nähtiin myös makeita onnistumisia. Tiukka taistelu jäsenten välillä ja selänpesuvuoro ratkesi vasta viimeisellä väylällä, viimeisellä putilla. Tolppa sisään, tolppa ulos.

Suihkun, pikaisen saunan ja maistuvan klubilounaan jälkeen oli aika pakata vaatetta päälle, pipo päähän ja ottaa suunta kohti Helsinkiä. Navakoitunut tuuli ja vaahtopäät merenpinnalla antoivat ymmärtää, että kohta pompittaisiin. Onneksi alla oli luotettava vene, joka lensi aaltojen päällä, välissä ja keskellä ketterästi tottuneen kuskin käsissä. Pienemmällä kiululla olisi saattanut tulla äitiä jo ikävä. Takapenkin pojilla oli munuaiset sen verran kovilla ja vaatteet märkinä, että päätimme kiertää Emäsalon sisäkautta.

Otimme Haikon kartanon kohdilla Hamarissa välitankkauksen varmuuden vuoksi. Bensan loppuminen ei olisi hyvä vaihtoehto. Koska meillä ei ollut kiire, päätimme testata myös kalastusta uudestaan. Tällä kertaa siiman päähän saatiin muutakin, kuin ruohoa. Ensi viikon kalapullat – check.

Loppumatka sujui laskevassa kirkkaassa ilta-auringossa rauhallisesti sisäväylillä. Tankkasimme vielä tankin täyteen Karhusaaressa ennen rantautumista takaisin Vuosaareen. Valoisaa aikaa olisi vielä ollut hetki jäljellä, mutta loppukesän pimeys voi yllättää veneilijän ja silloin on parasta olla laiturissa köydet tiukasti solmussa.

12 tunnin seikkailupäivä merellä ja golfkentällä oli upea kokemus. Raikas meri-ilma oli tehnyt tehtävänsä. Sen verran naamaa helotti meillä kaikilla. Sea Golf Rönnäs on optimaalisen matkan päässä Helsingistä. Se on riittävän lähellä, mutta silti riittävän kaukana, jotta pääsee kunnolla myös merimatkan makuun. Noin 100 merimailia on jo hyvä päivämatka. Vaikka vuokraveneily on helppoa, ei täysin kylmiltään kannata lähteä unohtumattomille meriseikkailuille. Meidän matkammekin näytti sen, että aamut ja illat eivät ole veljiä keskenään merellä. Merisää voi yllättää ja silloin kokemus on valttia. Muuten pelireissu voi päättyä vesiesteeseen, eikä siitä enää selvitä varapallolla.

Nälkä kasvaa syödessä ja aika näyttää miltä mereltä Gofseikkailija itsensä seuraavaksi löytää. Hyviä vaihtoehtoja riittää! Golfseikkailuja seuraat helposti Facebookissa ja Instagramissa tunnisteella @golfseikkailija.

Lisätietoa:

www.seagolf.fi

www.skipperi.fi

Lue seuraavaksi: Golfseikkailijan puolenvaihtohaaste puolivälissä – "Lajin helppous viehättää"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje