9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Kari Karttunen pamautti kaksi holaria samalla kierroksella

Kari Karttusella oli tiistaina todellinen onnenpäivä. Kuva: Katri Karttunen

Nurmijärveläisgolfarilla oli sihti tavallista paremmin kohdallaan Villamartinin kentällä.

Tämän viikon tiistaista muodostui pelipäivä, jota Kari Karttunen tuskin koskaan unohtaa. Hän nimittäin iski Espanjan Alicantessa sijaitsevalla Villamartin Golf Clubin kentällä elämänsä kaksi ensimmäistä hole in onea samalla kierroksella.

”Toisen holarin jälkeen tunne oli, ettei tämä ole mahdollista, mutta niin siinä näytti käyneen”, Karttunen kertoo haastattelun aluksi Orihuela Costalta.

Karttunen aloitti kierroksen kentän takaysin väyliltä peliseuranaan vaimo Katri sekä appivanhemmat.

Ryhmä saapui vajaan parin tunnin pelin jälkeen 17. reiälle, jonka lyöntipaikalla Kari tarkisti golfkellostaan etäisyyden. Kortin mukaan väylän pituus on 175 metriä, mutta kello näytti lipulle olevan matkaa 20 metriä vähemmän. Hän asetti Titleistin Pro V1:n tiin päälle ja mailaksi valikoitui rautaseiska.

”Siinä lyödään vähän alamäkeen rotkon yli. Pallo lähti kohti kaksitasoisen viheriön lippua ja nousi ylätason vastarinteeseen. Emme nähneet, mihin se jatkoi matkaa siitä, mutta lyönnillä oli silminnäkijöitä. Edellä pelannut ruotsalaisryhmä hyppäsi griinin vierestä esiin, ja he huitoivat pallon menneen reikään.”

Se on sitten toisesta maailmasta, että ne sattuivat menemään reikään.

Pelin edetessä sää muuttui. Alkoi sataa ja tuulla, ja viimeiselle eli yhdeksännelle reiälle tultaessa Karttunen oli tyytyväinen, että muuten erinomaisesti sujunut kierros loppuu.

”Tavoitteena oli saada siihen vielä hyvä tulos. Pallo lähti tälläkin kertaa lippua kohti, mutta tuumailin sen menneen pitkäksi griinin yli. Kun palloa ei näkynyt griinin takana, niin kurkistimme kuppiin ja siellähän se oli, Callaway Chrome Soft. Tunne oli epätodellinen, kun en ole koskaan tehnyt hole in onea, ja sitten tulee yhdelle kierrokselle kaksi.”

Villamartinin yhdeksäs reikä on lyhyt par-kolmonen. Karttusen mukaan matkaa oli 122 metriä, ja kierroksen toisen ”ässänsä” hän löi pitching wedgellä.

”Siihen pitää tämäntasoisena pelaajana olla tyytyväinen, että yleensäkin saa par-kolmosilla kaksi sellaista lyöntiä, jotka jäävät griinille. Se on sitten toisesta maailmasta, että ne sattuivat menemään reikään”, edelleen hämmästyneen oloinen Karttunen sanoo.

Kierroksen jälkeen Karttunen tarjosi klubilla kuohuvaa juomaa, jota edellä pelannut ruotsalaisryhmä pääsi myös nauttimaan.

”Tuli halvat tarjoilut, kun klubilla ei muita pelaajia ollut. Sitten kohta lähtikin kuljetus hotellille.”

Tasoituksella 28 pelaava Karttunen on harrastanut golfia kymmenisen vuotta. Hän on Härmä Golfin jäsen, mutta pelaa enimmäkseen kotikaupunkinsa Nurmijärven kentällä Röykässä. Liikenneopettajan työt painottuvat kesäkauteen, joten hän ehtii arkisin lähinnä iltayseille.

”Keväisin ja syksyisin teemme pelireissuja, niin silloin saa pelattua kunnolla”, tällä viikolla Projenni Travelsin matkalla oleva Karttunen kertoo.

Ainakaan kahdella reiällä ei voi laittaa paremmaksi

Holarinsa hän teki pelimatkan kolmannella kierroksella. Ohjelmaan kuuluu uusintavisiitti reissun aiemmille kentille. Viimeisenä pelipäivänä on tiedossa jälkimmäinen käynti ikimuistoiseksi jäävälle Villamartinin kentälle, jolla Karttunen alitti tiistaina tasoituksensa yhdeksällä lyönnillä.

”Villamartinissa ei ainakaan kahdella reiällä voi laittaa paremmaksi. Appiukko tuossa sanoi, että on 25 vuotta golfia pelannut, mutta ei ollut aiemmin edes nähnyt hole in onea. Eikä me oikeastaan näitäkään nähty”, hän naureskelee.

Karttunen sai kunniakirjat Villamartin Golf Clubilta holareistaan, mutta perjantaiksi luvattiin uudet, ”kun nämä ensimmäiset olivat hieman koruttomammat mustavalkoiset.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje