Mitä, jos golfmatkan keskiöön laittaisikin treenaamisen Euroopan suurimmassa harjoituskeskuksessa? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Mitä, jos golfmatkan keskiöön laittaisikin treenaamisen Euroopan suurimmassa harjoituskeskuksessa?

Golfodrom on suuri harjoituskeskus Saksan Baijerissa.

Bad Griesbachin golfresortissa on lisäksi viisi 18-reikäistä kenttää.

Saksan Baijerissa sijaitseva Bad Griesbachin golfresort tunnetaan parhaiten Euroopan kiertueen osakilpailun järjestämisestä vuosina 2015–2106. Tästä huolimatta resortin mielenkiintoisin alue on Golfodrom, Euroopan suurin harjoituskeskus.

Golfodromissa on huippuluokan olosuhteet golfharjoitteluun lyönnistä riippumatta. Valtavalla 360-rangealueella mahtuu samanaikaisesti harjoittelemaan useampikin pelaaja. Kesäkaudella 109 katetun lyöntipaikan lisäksi rangella on saman verran ”normaaleja” ruoholyöntipaikkoja. Lyöntipaikoista 23 on lämmitettäviä, joten treenaaminen onnistuu mukavasti kylmempinäkin kuukausina.

Luonnollisesti osassa katetuista lyöntipaikoista on svingianalysaattorit mailojen fittaamiseen ja omien lyöntien speksien tarkasteluun. Rangella on useampia maalitauluja, jotka tekevät harjoittelusta mielekkäämpää.

Lähipeliä pystyy kohentelemaan suurella harjoitusviheriöllä, joka on sopivasti muotoiltu ja josta löytyy lukemattomia mahdollisuuksia eri reiänpaikoille. Edelleen, puttaamaan ja chippaamaan mahtuu monta golfaria yhtä aikaa ja tunnelma on avara kuin tyhjässä messuhallissa.

Kentiltä löytyy samanlaisia haasteita, joita joutuu hyvin usein kohtaamaan täysimittaisilla baanoillakin. Bunkkerit, puut, pusikot, raffit ja vesiesteet ovat pelissä mukana.

Golfharjoittelu on mielenkiintoisinta (ja jopa tehokkainta), kun pääsee lyömään lyöntejä, joita tarvitsee varsinaisella kierroksella. Golfodromissa tähän antaa mahdollisuuden kolme 9-reikäistä ja yksi 6-reikäinen par 3 -kenttä. Väylillä on pisimmillään mittaa 195 metriä. Par 3 -kenttien suunnitteluissa on pyritty jäljittelemään lähestymislyöntien mittoja, mikä toteutuukin erinomaisesti.

Kentiltä löytyy samanlaisia haasteita, joita joutuu hyvin usein kohtaamaan täysimittaisilla baanoillakin. Bunkkerit, puut, pusikot, raffit ja vesiesteet ovat pelissä mukana. Mikä tärkeintä, hankalilta alueilta on mahdollista treenata erilaisia ja eripituisia lyöntejä hyvin hoidetuille griineille. Tyylikäs studio kruunaa harjoitusolosuhteet talvikuukausina.

Resortin golfakatemiassa on 28 valmentajaa, joista suurin osa työskentelee juuri Bad Griesbachissa. ”Katukuvassa” heidät tunnistaa samanlaisesta vaatetuksesta. Punaiset housut, valkoinen paita ja sininen slipoveri ovat omiaan tuomaan niin väriä, mutta myös tyylikästä yhdessäolon kuuluvuutta koko resortiin.

Beckenbauer Coursella ja Porsche Coursella on sama klubitalo, jossa voi myös majoittua.

Laadukkaan harjoituskeskuksen lisäksi resortissa on viisi täysimittaista golfkenttää. Tunnetuin on Beckenbauer Course, jossa on pelattu kaksi kertaa ET-kilpailu. Mielikuva Euroopan kiertueen kentistä on yleensä synonyymi timanttiselle. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan toteudu, sillä saksalaisen jalkapallolegendan mukaan nimetty kenttä on yksinkertaisuudessaan vaisu. Lieneekö layoutilla tekemistä jalkapallon kanssa, nimittäin silmää hiveleviä maastonmuotoja ei juurikaan löydy. Tylsän tasainen kenttä yhdistettynä pieniin ”knööleihin”, joiden taakse ei näe, tekee pelaamisesta yksitoikkoisen puuduttavaa.

Yhteenvetona Bernhard Langerin suunnittelemalta kentältä puuttuvat mieleenpainuvat väylät, ellei sellaiseksi lasketa ihmeellisyydellään hämmennystä herättävää 12:tta reikää. Par-viitosen avauslyönnin jälkeen väylä kääntyy kääntymistään oikealle luoden mielikuvan, että mitähän ihmettä Langer on pensseliinsä laittanut piirtäessään kenttää.

Aivan Beckenbauer Coursen vieressä on Porsche Course, joka on samankaltaiseen maisemaan tehdystä kentästä ilmeeltään huomattavasti visuaalisempi. Herääkin kysymys, että miksi Euroopan kiertuetta ei pelattu kyseisellä areenalla. Ilmettä lisää kentän lävistävä junarata. Muun muassa yhdeksännen reiän avauslyönnissä pystyy haistamaan vieressä kulkevat kiskot. Ohi menevät junat huudattavat totta kai pillejään kentän ohi ajaessaan.

Beckenbauer Coursella pelattu ET:n Porsche Open siirrettiin vuonna 2017 lähemmäksi autojätin kotikontuja Hampuriin. Baijeri on tunnetusti toisen autokolossin BMW:n aluetta. Tämä siirto tapahtui ryhdikkäällä 500 000 euron arvoisella kättelyllä järjestävien tahojen välillä.

Resortin muilla kolmella kentällä pääsee ihastelemaan baijerilaista maalaismaisemaa toden teolla. Näkymät ovat rauhallisen kiireettömiä. Mäkisillä kentillä joutuu melkein joka väylällä kikkailemaan ja hyödyntämään maaston muotoja. Auton käyttöä kannattaa harkita, ellei halua urheilla sitten kunnolla.

Kaikki viisi kenttää, Golfodrom ja tasokkaat kylpylähotellit ovat lyhyen ajomatkan päässä toisistaan. Bad Griesbach sopii rauhallisesta menosta pitäville ja pelkästään golfia lomaltaan haluaville matkaajille. Resort on rakennettu kauas suurkaupunkien hälystä pari tuntia Münchenistä itään. Mikäli haluaa nähdä aidon railakasta baijerilaista elämää, kannattaa golfreissu ajoittaa elo-syyskuun vaihteeseen. Silloin resortin lähettyvillä järjestetään Karpfhamerfest, jonka suuriin oluttelttoihin pakkautuu tuhansittain ihmisiä kuuden päivän aikana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • Ällikkämies says:

  Voisko näihin juttuihin avata myös vähän kohteen hinnoittelua? Nyt joutuu heti jutun jälkeen googlailemaan että mitä maksaa mikäkin leikki tuolla

 • C'mon Jason!!! says:

  ”Yhteenvetona Bernhard Langerin suunnittelemalta kentältä puuttuvat mieleenpainuvat väylät, ellei sellaiseksi lasketa ihmeellisyydellään hämmennystä herättävää 12:tta reikää. Par-viitosen avauslyönnin jälkeen väylä kääntyy kääntymistään oikealle luoden mielikuvan, että mitähän ihmettä Langer on pensseliinsä laittanut piirtäessään kenttää.”

  Kävin googlettamassa tuon kentän ja ihan normaali oikealle lopussa kääntyvä par-vitonen tuo on! Onhan tuollainen paljon parempi kuin tylsä suora par-5! Suomestakin löytyy lukuisia tuollaisia par-vitosia! Nyt on kirjoittaja vähän liioitellut tässä (ja samalla kenties hieman saattanut Bernhard Langerin turhan huonoon valoon). Jos tällainen väylä hämmentää niin golf-tietämys on aika heikkoa 🙂 En siis tarkoita etteikö olisi tylsä kenttä (sitä voi olla), mutta ihan normaali väylä on tuo 12.

  Tuolta alta löytyy youtube videot väylistä!

  https://www.quellness-golf.com/golfwelt/golfplaetze/beckenbauer-golf-course/