21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
mainos Matkailu

Koe golfarin kotimaan ykköskohde,  jonka merellinen tunnelma, lähiruoka ja rento elämänmeno ihastuttavat 

Ahvenanmaalla huipputason golfelämykset on helppo yhdistää rentoon lomatunnelmaan, laadukkaaseen majoitukseen ja tasokkaisiin ruokahetkiin.

Suomen paras kenttä

Kastelholman linnan kupeessa, aivan meren äärellä sijaitsevan Ålands Golfklubbin ylpeys Slottsbanan rankattiin vastikään kotimaan parhaaksi kentäksi ja lisäksi se valittiin voittajaksi kolmessa eri kategoriassa. Slottsbanan on paitsi Suomen parhain, myös maan kaunein, parhaiten suunniteltu ja hoidettu kenttä.

ÅGK:n toimitusjohtaja Björn Wennström oli kiitollinen kenttänsä menestyksestä Golfpiste Kenttäranking 2023 gaalassa

Voitto oli ylivoimainen, mistä ennätyskorkeat kokonaispisteet 88,51 ja yli pisteen ero kakkossijan pistepottiin ovat oiva osoitus. Monen golfarin jo aiemmin hehkuttama Slottsbananin kymmenes reikä on nyt myös valittu Euroopan parhaiden golfreikien joukkoon. Meren läheisyys sekä keskiaikainen linnamiljöö uljaine tammineen ja kuninkaallisine metsästysmaineen luo täällä golfille upeat puitteet. Eipä siis ihme, että kun Slottsbanan isännöi LET:in Suomen osakilpailua vuonna 2022, moni ylisti sitä jo tuolloin koko Euroopan-kiertueen parhaana kenttänä.

Ja jos Slottsbanania kuvaa parhaiten merellisyys, klubin toinen kenttä, 18-reikäinen Kungsbanan on luonteeltaan metsäisempi ja kumpuileva. Noin 40% vierailevista golfareista pelaa ÅGK:lla käydessään myös Kungsbananilla, kertoo klubin toimitusjohtaja Björn Wennström. Kentät täydentävät toisiaan mainiosti.

Luonnonkaunis Eckerö hurmaa

Pitkän viikonlopun aikana Ahvenanmaalla ehtii golfata myös Eckerö Golfissa, joka sopii hyvin kaikentasoisille golfareille. Maarianhaminasta ja ÅGK:lta on Länsi-Ahvenanmaan Eckeröön vain 30 minuutin ajomatka. 18-reikäisen kentän neljä eri tiitä ottaa lyhyempien lyöntien pelaajat huomioon ja täällä on lisäksi laaja harjoitusalue lähilyöntien hiomiseen. Kun kenttää uudistettiin muutama vuosi sitten, se sai mm. uusia bunkkereita tuomaan peliin lisää haasteita. Kentän maasto on helppokulkuista ja sen maisemia hallitsevat niin avoimet pelto-osuudet kuin mäntyinen kangasmetsä.

Eckerö ja kaunis Käringsund vierassatamineen ja ravintoloineen tarjoaa lomailuun kotimaan mittakaavassa eksoottiset puitteet. Eckerössä on paljon aktiviteetteja ja majoituksia leirintäalueista hyvin varusteltuihin mökkeihin sekä B&B-majoituksesta ja hotelleihin. Golfin jälkeen kannattaa pyörähtää Käringsundissa aistimassa raikasta meri-ilmaa ja ihailemassa mereen laskevaa aurinkoa vaikka illastamalla Gastropub Bodegan tai Käringsund Resortin terasseilla.

Ihastu muuhunkin kuin golfiin

Moni Ahvenanmaalla käynyt sanoo pistäneensä heti merkille saarimaakunnassa vallitsevan rennon tahdin. Vaikka ollaan kotimaassa, Ahvenanmaalla on aivan omanlainen tunnelmansa, joka pohjautuu merenkulun historiaan ja vahvoihin saaristolaisperinteisiin. Maarianhamina on kokoaan suurempi satamakaupunki, jossa vallitsee etenkin kesäaikaan vilkas ja kansainvälinen tunnelma. Tänä vuonna sen huomaa aivan erityisesti 24.–27.7., jolloin The Tall Ships Races saapuu kaupunkiin.

The Tall Ships Races saapuu Maarianhaminaan heinäkuussa.

Rento olo tarttuu heti laivaan tullessa ja laivamatka onkin tärkeä osa koko matkaelämystä. Viking Linen Glorylla ja Gracella auto on helppo ottaa laivaan, jolloin varusteet kulkevat kätevästi mukana. Myös matka kentältä toiselle taittuu helpoiten autolla, joka on paras väline saarten kiertelyyn ja maisemien ihailuun sen jälkeen kun golfit on golfattu.

 Hotelleissa ja ravintoloissa mistä valita

Ahvenanmaalla voit yhdistää golf- ja makumatkan, koska saarimaakunnasta löytyy paljon artesaanituottajia ja ravintolatarjonta on saarten kokoon nähden laaja ja monipuolinen. Koska omaa tuotantoa on paljon, paikalliselle ruualle ja sitä suosiville ihmisille on annettu jopa oma, saarten ax-verkkotunnuksesta johdettu nimi: axgaani.

Maarianhaminassa etenkin Ålandhotelsin hotelli Pommern ja ravintola Kvarter 5 sekä hotelli Arkipelag ja ravintola Compagniet ovat golfareiden suosiossa. Mukavalla terassilla ja merinäköalalla varusteltuja ravintoloita ovat Nautical ja ÅSS Paviljongen länsisatamassa. Indigo ja Boquerian taas ovat suosittuja kohtaamispaikkoja keskellä kaupungin kompaktia keskustaa.

Rauhoittava keidas vanhassa sairaalamiljöössä

Vain 10 minuutin päässä Kastelholmasta sijaitsee Grelsby Strand, joka tarjoaa majoitusta rauhallisessa miljöössä 1930-luvun sairaalarakennuksessa, suojaisen merenlahden rannalla. Täällä voit aloittaa päivän kunnon aamiaisella ja rentoutua rantasaunan löylyissä kentällä vietetyn päivän jälkeen.

Paikan sijainti on hyvä paitsi siksi, että se sijaitsee lähellä ÅGK:a, mutta täältä on lisäksi vain vajaan kilometrin kävely Stallhagenin panimon ravintolaan ja pubiin, missä iltaa voi viettää hyvän ruuan merkeissä ja aromikkaita artesaanioluita maistellen.

Lue lisää ja varaa Viking Linen, Ålands Turist & Konferensin, Ålandhotelsin tai Ålandsresorin golfpaketti osoitteessa visitaland.com/fi/golf

ECKERÖ GOLF

 • 18-reikäinen kenttä ja laaja harjoitusalue
 • Sopii golfkonkarille ja aloittelijalle
 • 30 minuuttia Maarianhaminasta
 • 30 minuuttia Kastelholmasta

www.eckerogolf.ax

ÅLANDS GOLFKLUBB

 • Kaksi 18-reikäistä kenttää: Slottsbanan ja Kungsbanan
 • 6 reiän par 3-kenttä Prinsessan
 • 25 minuuttia Maarianhaminasta
 • 30 minuuttia Eckerö Golfista

www.agk.ax

Tulevia tapahtumia Ahvenanmaalla:

 • Ahvenanmaa Vihannoi – avoimet maatilat 25.-26.5.
 • Ålands dansbandsfestival -tanssiyhtyefestivaali 6.-13.7.
 • Rockoff-festivaali 19.-27.7.
 • Åland Poker Run 19.-21.7.
 • The Tall Ships Races 24.-27.7.
 • Åland Sea Jazz 9.-10.8.
 • Katrina-kamarimusiikkifestivaali 6.-10.8.
 • Sadonkorjuujuhla – avoimet maatilat 20.-22.9.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje