18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Gran Canarialla eletään nousukautta – kaksi kenttää rakentaa lisää reikiä

Melonerasin takaysi kulkee aivan Atlantin rannassa. Kentälle suunnitellaan uutta yhdeksän reiän osaa.

Kanariansaarten suosio näkyy golfarille kovina hintoina ja täysinä kenttiä. Lähitulevaisuudessa reikiä on tulossa saarelle lisää.

Kanariansaarten lentokentät pistivät vuonna 2023 ennätykset uusiksi: esimerkiksi Gran Canarian kentälle laskeutui lähes 14 miljoonaa matkustajaa eli nousua oli viime vuodesta 12,4 prosenttia ja koronaa edeltävät luvutkin rikottiin.

Gran Canarian matkustajamäärän kasvu näkyy myös golfkentillä. Hyviä lähtöaikoja voi olla vaikea saada etenkään parhaimpaan sesonkiaikaan marraskuusta maaliskuuhun.

Golfkentät varautuvatkin parantamaan tarjontaansa. Saaren eteläosan neljästä kentästä Salobre rakentaa yhdeksän kokonaan uutta väylää vuoristomaisemiin (New Course) ja uusii myös toisen kenttänsä (Old Course) muutamia väyliä.

Kuivuudesta kärsivien kenttien vesihuolto uudistetaan samalla niin, että osa hotellin jätevedestä, kuten suihkuvedet ja talousvedet puhdistetaan, ja käytetään kenttien kasteluun.

”Meillä on tarvittavat luvat kunnossa ja puhdistamme hotellin jätevettä kentän kastelua varten. Samalla olemme myös päättäneet hieman lyhentää väylien vihreää osuutta, jotta selviäisimme vähemmällä kastelulla”, Salobren golftoiminnoista vastaava johtaja Maria Quintana kertoo.

Kestävä kehitys on koko ajan tärkeä tavoite kaikissa uudistuksissa.

Salobren New Course edustaa extreme-osaston golfkokemusta.

Salobre sulki kokonaan ”vuoristokenttänsä” eli New Coursen koronanpandemian alettua, mutta avasi sen yhdeksänreikäisenä uudestaan. Salobren kentillä pelataan nyt kolmea erilaista 18-reiän yhdistelmää. Uudet yhdeksän reikää avautuvat suunnitelmien mukaan jo syksyllä.

Uudistussuunnitelmia on myös vuoden 2021 Euroopan Tourin kisakentällä Meloneraksella. Kenttä sijaitsee aivan Maspalomas rantaloma-alueen vieressä. Kentän välittömään läheisyyteen on suunnitteilla uusi hotelli ja sen yhteyteen yhdeksänreikäinen kenttä. Lopesan Hotel Group vahvistaa suunnitelmat, mutta mitään yksityiskohtia ei vielä julkaista.

Euroopan Tourin Lopesan Open vuonna 2021 oli menestys ja lisäsi omalta osaltaan golfin suosiota Gran Canarialla.

”Kysyntä räjähti vuonna 2022 ja meillä oli jatkuvasti täyttä. Pelaajia oli todella paljon, Melonerasin asiakaspalvelupäällikkö Javier Bolanos sanoo.

”Monet halusivat tänne, kun olivat nähneet hienon kisan televisiosta. Muualle oli koronapandemian aikaan vaikeaa lentää, mutta tänne pääsi kuitenkin suhteellisen helposti”, Bolanos jatkaa.

Meloneras olisi halunnut jatkaa DP World Tourin kisakenttänä, mutta jatkosta ei ole tietoa.

Maspalomasin kentän väylät kulkevat paikoin kuulujen hiekkadyynien naapurissa.

Kova kysyntä on myös nostanut hintoja. Gran Canarian eteläosan kenttien Maspalomasin, Melonerasin, Salobren, Anfi Tauron tai pohjoisempana Real Club de Golf De Las Palmasin listahinnat eli suoraan caddiemasterilta ostetut green feet liikkuvat välillä 125–140 euroa. Golfauto maksaa tyypillisesti 20 euroa. Alennusta saa, jos asuu esimerkiksi Lopesan-ryhmän hotelleissa tai Salobren hotellissa. Gran Canaria golfilla on myös nettisivuillaan tarjolla hotelleja ja asuntoja, joiden kautta saa alennuksia green fee -maksuihin. Yhdeksän reiän kierroksia ja twilight- lähtöjä on saatavilla 80–90 eurolla.

Golfin osalta pääsee helpommalla, jos ostaa matkanjärjestäjän kautta valmiin golfpaketin. Paketteihin sisältyvät hotellit ovat kuitenkin usein kalleimmasta päästä. Eräs suomalainen matkanjärjestäjä kertoo, että Gran Canarian kenttien kanssa on vaikeata neuvotella alennuksista, koska kysyntä on tällä hetkellä niin kovaa.

Eikä ihme, Kanariansaaret on ilmastoltaan golfin pelaamisen kannalta ihanteellinen etenkin talvikaudella. Se on selvästi esimerkiksi Espanjan eteläosaa tai Portugalia säävarmempi ja lämpimämpi. Keskilämpötila on korkeampi ja sateen mahdollisuus pienempi. Kentät myös ovat talvikaudella paremmassa kunnossa kuin mantereen puolella.

Lue seuraavaksi: Anfi Tauro on Gran Canarian eliittiä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje