Zalatoris hurjana American Expressissä – johtaako upea kenttäennätys vihdoin ensimmäiseen voittoon? - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Zalatoris hurjana American Expressissä – johtaako upea kenttäennätys vihdoin ensimmäiseen voittoon?

Will Zalatoris päätti hienon kierroksensa seitsemään birdieen. Kuva: Getty Images

Majoreissakin vakuuttanut Will Zalatoris on poikkeuksellisen korkealle rankattu pelaaja ilman pääkiertuevoittoja.

Will Zalatoris teki aiemmin tällä viikolla harjoituskierroksellaan PGA Westin Nicklaus Tournament -kentällä kuusi peräkkäistä birdieä. Hän kertoi caddielleen Ryan Goblelle, että tämä on hänen kaikkien aikojen pisin birdie-putkensa.

Perjantaina hän laittoi samalla kentällä yhdellä paremmaksi päättämällä American Express -turnauksen toisen kierroksen seitsemään peräkkäiseen birdieen. Samalla meni Nicklaus Tournament Coursen kenttäennätys uusiksi.

Hurjalla 61 lyönnin kierroksellaan Zalatoris (-12) kiipesi tuloslistalla peräti 93 sijaa jaetulle kolmannelle tilalle. Eroa kärjessä jatkavaan Patrick Cantlayhyn on kisan puolivälissä kaksi lyöntiä.

Kullanarvoiseksi perjantaina osoittautui valmentaja Josh Gregoryn ohje: ”Jos haluat pelata tuloksen 64, sinun pitää olla valmis pelaamaan tulos 74”. Tällä hän tarkoitti, että konservatiivisella esityksellä on turha haaveilla huipputuloksesta. Pitää olla valmis ottamaan myös riskejä.

Siinä oli suunnilleen 1,2 metrin breikki. Itse arvioin, että se olisi noin 75 senttiä.

Valmentajan ohjeet jäivät kaikumaan korviin. Hän kertoi painaneensa ”reset-nappulaa” ja valinneensa aggressiivisen pelitavan. Sen mausteeksi Zalatoris käytti toisella kierroksella putteriaan viheriöillä vain 24 kertaa.

Kun green-reading-kirjat kiellettiin tästä vuodesta alkaen, Zalatoris lähetti caddiensa järjestelmän perustajan Mark Sweeneyn AimPoint Express -kurssille. Goblen ansiota oli Zalatoriksen mukaan erityisesti kuudennen reiän birdie tämän luettua linjan taittopisteen erittäin kaltevalla pinnalla täydellisesti.

”Siinä oli suunnilleen 1,2 metrin breikki. Itse arvioin, että se olisi noin 75 senttiä”, maailmanlistan 37:s sanoi.

Hengen päälle saatuaan Zalatorista ei pidätellyt edes naapuriväylän puolelle ajautunut draivi viimeisellä (kentän 9.) reiällä, jossa hän kuittasi seitsemännen peräkkäisen birdiensä.

Viime vuonna PGA Tourilla parhaaksi tulokkaaksi valittu Zalatoris, 25, Zalatoris on huseerannut jo lukuisia kertoja PGA Tourin kisojen kärkikahinoissa, mutta voiton osalta on jäänyt toistaiseksi vajaaksi. Majoreistakin löytyy jo kolme top 10 -sijoitusta, joista viimevuotisen Masters Tournamentin kakkostila on hehkein.

Kalifornian La Quintassa pelattava American Express on Phil Mickelsonin säätiön isännöimä kolmen kentän turnaus, jossa cut asetetaan lauantain kierroksen jälkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje