Ympäripyöreätä - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ympäripyöreätä

Kovaa ja pitkälle lyövä Bubba Watson joutui jarruttelemaan Nortonin tuulisissa olosuhteissa. © Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Asetelmat PGA Tourin toisessa playoff-turnauksessa enteilevät mielenkiintoista finaalikierrosta. Se, joka veikkaa Nortonissa pelattavan kisan suurimman sankarin nimen oikein, omaa varmasti meedion lahjoja.

Deutsche Bank Championshipin voittoon on erittäin realistiset mahdollisuudet niillä 18 pelaajalla, jotka ovat kolmen lyönnin sisällä kärjestä. Voittaja voi tulla silti kauempaankin. Vuosi sitten Charley Hoffmannia ei mainittu kolmen kierroksen jälkeen menestyskandidaatiksi, mutta tulos 62 nosti hänet kuitenkin viiden lyönnin voittoon. Todellista ”shoot outia” on maanantaina siis luvassa.

Kolmannen kierroksen loppusuoralla näytti pitkään, että kärkipaikkaa jakaisi 5-6 pelaajaa. Kolme kisaa tällä kaudella voittanut BubbaWatson (-11) oli kuitenkin halukas ottamaan koko kunnian itselleen lähtien lyönnin johtoasemassa päätöskierrokselle.

Watson, kuten monet muut sunnuntaina myöhään startanneet saivat kamppailla yltyneen tuulen kanssa. Hän joutui paikoin muuttamaan mieltään normaalisti hampaat irvessä toteutettavissa lyönneissä ja silti pallo tahtoi ajautua karheikon puolelle. Sen verran Watson sai lopulta pidettyä ohjat käsissään, että tulokseksi muodostui siedettävä 71 lyöntiä.

Mahdollisuus taktikointiin

”On aina hienoa pelata kärkiryhmässä päätöspäivänä. Silloin tiedät tarkalleen mitä muut ovat tehneet. Jos pelaa vielä normaalia hitaammin, jää taktikoinnille enemmän aikaa”, PGA Tourin nopeimpiin pelaajiin kuuluva Watson sanoi.

Toista sijaa jakavat Brendan Steele, Chez Reavie, Jerry Kelly sekä australialaiset Adam Scott ja Jason Day. He ovat 54 reiän jälkeen tilanteessa kymmenen alle. Kellyn tulos 68 oli paras kahdeksan viimeisenä kentällä edenneen pelaajan keskuudessa. Hänen onnistumistaan korostaa se tosiseikka, että tämän joukon yhteenlaskettu tulos sunnuntaina oli kolme alle.

Pelaajat kisan kärjessä vaihtuivat sunnuntaina tiuhaan tahtiin. 14. reiällä bogin tehnyt Steele ei nähnyt enää nimeään sähköisellä tulostaululla, mutta 16:nnen birdie ja viimeisen reiän eagle nostivat hänet lähes kisan johtoon.

Toisen yllätysnimen Reavien taistelu playoff-turnauksen kärkipäässä oli ennakkoon ajatellen odottamatonta: hän sai viimevuotisen polvivammansa vuoksi rajoitetun (medical) pelioikeuden Yhdysvaltain kiertueelle. Reavien oli määrä koota 13 turnauksessa 673 983 dollaria saadakseen täyden kattauksen kauden loppuun saakka.

Chez

Chez Reaviella on mahdollisuus voittaa koko FedExCup, mutta portit PGA Tourin syyssarjan turnauksiin pysyvät kiinni. &copy Getty Images

Tavoite epäonnistui, mutta villien korttien avulla paikkoja kisoihin saanut Reavie onnistui hivuttautumaan FedExCupin pudotuspeleihin. Jos Reavie voittaa TPC Bostonilla, hän on varmuudella mukana koko lystin ratkaisevassa Tour Championshipissä. Sitä ennen on kuitenkin vuorossa kahden viikon kuluttua pelattava Illinoisin turnaus, jonne pääsee Nortonin turnauksen jälkeen 70 parhaiten FedExCupin pisteissä sijoittuvaa pelaajaa.

Reavien kohdalla tilanteen tekee kummalliseksi se, että hänellä ei ole edes halutessaan asiaa PGA Tourin syyssarjan kevyempiin turnauksiin. Reavielle kun on luvassa täysi pelioikeus kiertueelle vasta ensi vuoden alusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Ensimmäistä kertaa pitkällä belly-tyyppisellä putterilla pelaava Phil Mickelson (-7) näytti jäävän kahden kierroksen jälkeen auttamattomasti voittotaistelun ulkopuolelle. Lefty sai kuitenkin koottua itsensä sunnuntaina pelaten päivän parhaan tuloksen 63 lyöntiä. Pitkä ”luuta” oli tällä kertaa oivallinen apuri, sillä Mickelson teki virheettömällä kierroksellaan yhden eaglen ja kuusi birdietä. Hän on kärkeä jäljessä neljä lyöntiä, mutta toinen samanlainen onnistuminen saattaa nostaa maailmanlistan kahdeksannen vielä voittoon asti.

Koska Yhdysvalloissa vietetään 5.9. Labor Day -päivää, riittänee myös maanantaina kosolti hurraajia TPC Bostonin kentän väylien varrella ja katsomoissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje