[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikströmillä loistava sunnuntai Prahassa

Ursula Wikström sijoittui uransa kymmenennen kerran LET:lla kymmenen parhaan joukkoon.

Ursula Wikström pelasi viimeisen kierroksensa Raiffeisenbank Prague Mastersissa oivallisesti. Suomalainen teki kierroksellaan kuusi birdietä ja yhden bogeyn. Yhteistulos kahdeksan alle parin nosti Wikströmin jakamaan seitsemättä sijaa. Sijoitus oli suomalaisen kauden paras Ladies European Tourilla. Nettoamallaan reilulla 5 000 eurolla Wikström nousi rahalistalla sijalle 49. Kisan ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkikahinoissa ollut Kaisa Ruuttila (68-75-68) paransi viimeisellä kierroksellaan ja nousi tulokseen viisi alle parin. Lopullisella tuloslistalla Ruuttila jakoi 18. sijaa. Kuusi birdietä ja yhden tuplabogeyn tehnyt Ruuttila säilytti asemansa rahalistan 54. sijalla. Kisan kolmantena suomalaisena viimeiselle kierrokselle pääsi Jenni Kuosa, joka pelasi viimeisen kierroksensa yksi alle parin. Yhteistuloksella -1 Kuosa jakoi 45. sijaa. Riikka Hakkarainen karsiutui kahden kierroksen jälkeen. Kisan voiton vei kahden kierroksen jälkeen kärjessä keikkunut Ranskan Jade Schaeffer, joka johti neljällä lyönnillä ennen päätöskierrosta. Tuloksella -13 ja kahden lyönnin marginaalilla voittaneelle Schaefferille voitto oli toinen LET:lla. Ensimmäinen voitto tuli pari vuotta sitten Saksasta. Viidettä kauttaan LET:lla pelaava Schaeffer teki paluun mantereen ykköskiertueelle toukokuussa. Sitä ennen hän kiersi Ladies European Tour Access Serieta (LETAS), joka on kakkostason kiertue. Sieltä voittoja lohkesi kaksi ennen tammikuun ranneleikkausta. Kotiyleisön toivo oli lastattu 16-vuotiaan Klára Spilkován harteille. Nuori kiertueen tulokas jakoi toista sijaa ennen viimeistä kierrosta. Spilková aloitti kierroksensa mainiosti ja oli 12 reiän jälkeen kolme alle parin. Reikien 13-18 kolme bogeya kuitenkin tiputtivat kolmannesta sijasta taistelleen Spilkován kärkikymmenikön häntäpäähän, lopullinen sijoitus oli jaettu yhdeksäs. Ensi viikolla LET matkaa Espanjan Marbellaan. Ilari Ceder