27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Wie jälleen kiiinni Canadian Openin voitossa

Michelle Wie tavoittelee Kanadassa toista peräkkäistä voittoa. © Getty Images

Ai Miyazato, Tiffany Joh sekä Canadian Openin voittoa puolustava Michelle Wie ovat riti rinnan Montrealin seudulla pelattavan turnauksen päätöskierroksen alla. Sunnuntaina johtopallossa pelaava kolmikko on 54 reiän jälkeen tilanteessa -12. Haastajista ei ole pulaa, sillä heitä jahtaa kahden lyönnin sisällä seitsemän pelaajan joukko.

Lauantaina tuloksen 68 pelannut Wie nousi kisassa ensimmäisen kerran johtoon. Vaikka hänen viiden edellisen turnauksensa paras sijoitus on 28:s, näyttää havaijilainen syttyvän jälleen parhaimpaansa Kanadassa. Wie voitti Canadian Openin vuosi sitten Winnipegissä.

”Tuntui hetkittäin siltä, että olisin pelannut paremmin kuin tulos osoittaa. Olen viime aikoina keskittynyt liikaa yhteen asiaan, on parempi yrittää vain jäsentää kaikki palaset samalla kertaa kokoon”, Wie muotoili.

Miyazato löi kolmannella kierroksella kisan toistaiseksi heikoimman tuloksensa, joskaan mistään katastrofista eivät lukemat 71 kerro. ”Tänäänkään ei ollut birdiepaikoista pulaa, en vain saanut sisääntulossa putteja uppoamaan.”

Joh vastasi lauantain parhaasta kierrostuloksesta 65 lyöntiä, mikä on samalla hänen uransa paras. 11 ensimmäisellä reiällä seitsemän birdietä iskenyt rookie on edelleen myös kakkoskiertue Futures Tourin jäsen, jolla hän on voittanut kahdesti – viimeksi heinäkuussa.

Kärkitrion asetelmia yrittävät sunnuntaina horjuttaa mm. Angela Stanford, Brittany Lincicome, Jiyai Shin sekä Cristie Kerr. Heillä on takaa-ajettaviinsa matkaa korkeintaan kaksi lyöntiä.

Hurrikaani Irenen reitin arvellaan osuvan myös Montrealin liepeille sunnuntai-iltäpäivänä. Tästä syystä finaalikierroksen viimeinen startti kuulutetaan liikkeelle jo aamuyhdeksältä paikallista aikaa.

Minea Blomqvist oli mukana Canadian Openissa, mutta hän karsiutui jatkosta kahden lyönnin erolla 36 reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje