18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Webb Simpsonilla paljon voitettavaa

Voitto viikonloppuna voisi tuota Simpsonille PGA Plaeyer of the year valinnan © Getty Images

Voitto

Webb Simpson on pelannut loistavan kauden ja varmistanut paikkansa USA:n Presidents Cupiin Australiaan. Kahisevaa on tullut PGA Tourin kisoista yli viisi miljoonaa, Fedex Cupin toisesta sijasta lisäksi kolme miljoonaa. Viikonloppu PGA Tourin Fall Series kisassa Georgiassa voi kuitenkin tuoda jopa neljä ykköstilaa tai titteliä. Hämmästyttävää edistymistä, sillä viimevuonna Simpson oli Fedex Cupin listalla 85:s, täydellinen rivimies siis.

-Sijoittumalla 15:n ensimmäisen joukkoon Simpson ohittaisi Luke Donaldin rahalistalla nousten tämän sarjan ykköseksi. Viimevuonna ykkönen oli Matt Kuchar, Tiger Woods on komeillut listan kärjessä yhdeksän kertaa.

-Ykköstila varsinaisessa kisassa olisi kauden kolmas, tähän ei ole kukaaan kaudella yltänyt. Tour on ollut huipputasainen. Toistaiseksi viimeinen kerta jolloin kukaan ei yltänyt kahta voittoa useampaan oli kausi 1991.

-Hyvä menestys tai parhaimmassa vaihtoehdossa tietty voitto nostaisivat Simpsonin mahdollisuuksia PGA Player of the Year palkinnon saamiseksi. Tällä listalla pisteitä saa voitoista, rahalistan sijoituksesta ja kierroskeskiarvosta.Viimevuonna kunnian sai Jim Furyk.

-PGA Touriin pelaajat tekevät äänestämällä valinnan sittä, kuka on PGA Tour Player of the Year . Vuosina 1992-2010 tämä valinta on osunut samaan henkilöön kuin PGA Player of the Year. Tämä traditio tuskin katkeaa myöskään kuluvana vuonna.

Simpson on pyrkinyt kisan alla kääntämään huomion pois näistä, ja painottanut rahalistan ykköstilan merkitystä.

”Jos voitan sen, saan seuraaviksi viideksi kaudeksi täyden kategorian Tourille. Toki minulla on voittajeni ansiosta se nytkin kolmeksi vuodeksi. Tour on niin kova ja golf arvaamaton peli, että kaksi ylimääräistä varmaa vuotta tuntuisivat erittäin hyviltä”, Simpson mietti kisan alla.

Kovatasoinen ryhmä koolla

Ricke

The McGladrey Classic pelataan Sea Islandilla Georgiassa Seaside Coursella. Simpson saa vastaansa varsin tasokkaan nipun menestykseen tottuneita pelaajia.

Rickie Fowler vapautui sunnuntaina Koreassa voitottomuuden kahleista kukistamalla Rory McIlroyn kuudella lyönnillä. Louis Oosthuizen, Vijay Singh, Jim Furuk, Matt Kuchar, Graeme McDowell, Davis Love ja David Toms lukeutuvat raskaan sarjan osaajiin jotka hakevat monien muiden tavoin kaudelleen vielä kruunua. Mukana on myös viimeviikon voittaja Bryce Molder.

PGA Tourilla pelataan Sea Islandin jälkeen vielä yksi kisa tulevalla viikolla Orlandossa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje