Watney kärkeen – Woods kotiin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Watney kärkeen - Woods kotiin

Nick Watney esitti toisella kierroksella lennokasta peliä. © Getty Images

Nick Watney (-12) pelasi ennen Pohjois-Carolinan kisaa yhdeksän perättäistä kierrosta rikkomatta 70 lyönnin rajaa. Hän ei ole myöskään sijoittunut yhdessäkään tänä vuonna pelaamassaan lyöntipeliturnauksessa Top 10:een. Suvantovaihe näyttäisi katkeavan viikonvaihteessa, sillä kaksi komeaa 68 ja 64 lyönnin kierrostulosta pitävät hänet Wells Fargo Championshipin kärjessä 36 reiän jälkeen.

Kaksi turnausta viime vuonna voittanut Watney karsiutui New Orleansissa ensimmäisen kerran sitten viime heinäkuun, mutta nyt on toisenlainen ääni kellossa.

”Luulen, että viime viikko oli minulle eräänlainen herätyssoitto”, Watney sanoi. ”Tein lujasti töitä ennen tätä kisaa ja tulosta tuntuu tulevan. Vielä ei tiedä, mitä tänä viikonloppuna tapahtuu, mutta odotan sitä innolla. Lisää kovaa työntekoa, ja olen taas useammin näissä asemissa.”

Tiger Woodsin (par) pelit Wells Fargossa Championshipissä päättyivät kahteen kierrokseen. Hän ei tehnyt par-viitosilla eikä kierroksen jälkipuoliskolla yhtään birdietä. Viimeinen niitti cut’in selvittämistä ajatellen oli 17. reiän epäonnistunut lyhyt birdieputti. Woods pelasi perjantaina kahdeksannen perättäisen seiskalla alkavan kierrostuloksen ja karsiutui jatkosta yhdellä lyönnillä.

Jatkopaikan menettäminen oli Woodsille vasta kahdeksas, 267 PGA Tourilla pelaamassaan turnauksessa. Ennen tämänviikkoista Charlotten kisaa hän ei ollut koskaan karsiutunut kahdesti samassa kilpailussa.

”Tämä on yksi suosikkiturnauksistani, mutta valitettavasti en ole mukana kahden viimeisen päivän tapahtumissa”, Woods sanoi.

Seuraavan viikon Players Championshipissä epävireisellä Woodsilla on tilaisuus kääntää kelkkansa suunta, vaikka nimenomaan tässä turnauksessa hän on sijoittunut useimmiten Top 10:n ulkopuolelle kuin missään muualla.

<a href=Tiger Woods koki pettymyksen Charlottessa. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/05/12050508350889.jpg" width="505">

Tiger Woods koki pettymyksen Charlottessa. &copy Getty Images

Lee Westwood ja Phil Mickelson välttyivät niukasti tekemästä Woodsille seuraa laulukuoroon. He ovat 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -1, mutta matkaa kärkeen on 12 lyöntiä. Ensimmäisen kerran Wells Fargo Championshipin historiassa jatkopaikkaan vaadittiin miinuksella alkava tulos.

Toiseksi viimeisen reiän pitkähköllä birdieputillaan pelastunut Westwood pelaa kolmannen kierroksen Mickelsonin kanssa.

Watney saa puolestaan lauantain johtopallossa seuraa lyönnin päässä olevasta Webb Simpsonista. Stewart Cink, D.A. Points, John Senden sekä Watneyn ohella perjantain kovimmasta kierrostuloksesta (64) vastannut Ben Crane jakavat kolmatta sijaa kokonaistilanteessa -10. Heistä Cink ei ole voittanut yhtään turnausta sitten vuoden 2009 British Openin.

Samaan ryhmään voisi kuulua myös seitsemäntenä oleva Ryan Moore (-9), joka liikutti yhden rangaistuslyönnin arvoisesti palloaan lyhyessä putissa.

Perjantaina 23-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Rory McIlroy (-6) löi toisella kierroksella tuloksen 68, ollen jaetulla 13. sijalla mm. Robert Karlssonin, Rickie Fowlerin ja Seung-yul Nohin kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje