[14][27]

Walker Teksasista otti ohjat haltuunsa

Jimmy Walkerin putit olivat perjantaina kohdallaan. © Getty Images

Jimmy Walker ei ole sellainen kovanaama kuin taannoinen toimintasarjan sankari Walker Teksasista, joka käytti häikäilemättömiä konsteja, kun asiat eivät sujuneet tyydyttävällä tavalla. Hän ei edes yrittänyt kaivaa bägistään draiveria, vaikka pelikaveri J.B. Holmes pommitti avauksiaan sellaisella voimalla että korvat olivat mennä lukkoon.

Walker teki kuitenkin sen kaikkein tärkeimmän. Hän pelasi Wyndham Championshipin toisella kierroksella riittävän hyvää golfia noustakseen kisan johtoon. Walkerin 36 reiän tulos 128 (-12) on turnauksen historian toiseksi paras. Kahdeksan birdietä perjantaina iskenyt pelaaja ei ole tehnyt kisan puoliväliin mennessä yhtään bogia.

”J.B. (Holmes) tykitti draiverillaan joka paikassa. Minä vain naputtelin puuviitosellani ja löin tarkkoja lähestymisiä”, Walker sanoi. ”Se oli melko tylsännäköistä peliä, sijoituslyöntejä sinne tänne.”

Walker toivoo, että alkukauden hyvä pelivire olisi palaamassa takaisin. Hän sijoittui kuudessa ensimmäisessä turnauksessa kolme kertaa Top 10:een, kunnes nivelkierukka alkoi vihoitella. Walker joutui kesäkuussa menemään lääkäriin kortisonipiikille saadakseen turvotusta pienenemään ja US Open jäi väliin.

Nyt hän pystyy jälleen kumartumaan puttilinjoille. Toisella kierroksella Walker puttasi ainoastaan 26 kertaa.

Kisan voittoa puolustava Webb Simpson on lyönnin päässä Walkerista. Tim Clark, Sergio Garcia,Harris English ja Carl Pettersson jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan -10.

Tim Herron sivusi turnauksen kierrosennätystä 61 lyöntiä, mutta eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä. Hänellä riittää edelleen tekemistä asemiensa kohentamiseen, jotta paikka kiertueen playoffeihin aukeisi. Herron on FedExCupin pisteissä sijalla 133, kun 125 parasta saa paikan ensi viikolla pelattavaan Barclaysiin.

Michaels yllätysjohdossa

Sydnee Michaelsilla oli perjantaina hauskaa.  &copy Getty Images

Sydnee Michaelsilla oli perjantaina hauskaa. &copy Getty Images

Sydnee Michaels jakaa Mika Miyazaton kanssa Oregonissa pelattavaa Safeway Classicia. Heidän avauskierroksensa tulos oli 65 lyöntiä. Cristie Kerr, Inbee Park ja Pornanong Phatlum jakavat kolmatta sijaa lyönnin päässä kärkikaksikosta.

Michaels voitti viime vuonna kaksi turnausta naisten kakkoskiertueella Symetra Tourilla ja varmisti samalla paikkansa LPGA Tourille täksi kaudeksi.

”Minusta tuntuu että opin joka viikko jotain uutta”, kahdeksan lapsisen perheen nuorimmainen sanoi. ”Löysin parhaan vireen viime vuonna loppukaudesta. Toivottavasti sama kuvio onnistuu nytkin.”

Saksan Sandra Gal (68) jakaa kymmenettä sijaa parhaana eurooppalaisena. Pohjoismaalaisista Ruotsin Karin Sjödin (69) on 17:ntenä.