29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Virheetön Välimäki nousi jo kärkikolmikon kantaan Valderraman brutaalissa kilpailussa

Sami Välimäki välttyi Andalucia Mastersin kolmantena päivänä ainoana pelaajana bogeilta.

Sami Välimäki (+2) on tarjonnut Espanjan Sotograndessa pelattavassa European Tourin kilpailussa katetta sanoilleen kerrottuaan alkuviikolla viihtyvänsä erityisen hyvin areenoilla, missä ei birdiejuhlia vietetä. Hän pelasi Valderraman ankaralla kentällä toisena peräkkäisenä päivänä tuloksen 69, ja kiipesi komeasti jo viidennelle sijalle.

Välimäen peli oli lauantaina ihailtavan varmaotteista, eikä hän tehnyt ainoana pelaajana kierroksellaan yhtään bogia. Birdiet syntyivät kentän 14. ja 17. reiällä.

”Tein tänään vahvoja pareja ja pari hyvää birdieä. Lähipeli oli päivän paras osa-alue; tein hyviä par-pelastuksia yhdeksännellä, 12. ja 15. reiällä, ja sain pidettyä mometumin yllä. Koko päivänä ei ollut kuin yksi huono avaus, missä lähestymiseen jäi 260 metriä”, Välimäki kertoi.

Kiertuetulokkaan otteet ovat olleet toisella ja kolmannella kierroksella koko joukon parasta ja hän on ainoa kaksi kuutosella alkavaa kierrostulosta putkeen pelannut kilpailija. Välimäki oli avauspäivän jälkeen ennustetun karsintarajan alapuolella, mutta esitti todellisen ryhtiliikkeen perjantaina aloittaessaan nousunsa kohti kärkipään sijoituksia. Lauantain kierrokselle hän lähti jaetulta 17. tilalta.

Jauhelihasta pitää jotain kehitellä, kun tulee päiväys vastaan.

”Kaikki on toiminut hyvin, kun pääsin ensimmäisestä päivästä mentaalisesti yli. Huomenna toivon saavani viiteen ensimmäiseen reikään yhden, kaksi birdieä. Hereillä pitää olla paikoin puuskittaisen tuulen kanssa, ja lähipelin pitää edelleen toimia.”

Välimäki on tyytyväinen, että Andalucia Masters osui ohjelmaan paria viikkoa ennen U.S. Openia, jota varten Valderrama antaa mitä parhainta tuntumaa vaikealla kentällä ja hankalissa olosuhteissa pelaamiseen.

”Valderrama on asetuksiltaaan ihanteellinen U.S. Openiin valmistautumista ajatellen. Onhan se yksi Euroopan vaikeimmista kentistä.”

Konkari Jamie Donaldson (kesk.) liittyy Sami Välimäen seuraan neljännellä kierroksella. Vasemmalla kisan paalupaikkaa hallussaan pitävä John Catlin. Kuva: Getty Images

Välimäki kävi rangella lyömässä palloja kierroksen jälkeen, ja lähti caddiensa Väinö Viitaharjun kanssa majoitukseen valmistamaan ruokaa, kun klubilla ei ollut enää mitään tarjolla.

”Jauhelihasta pitää jotain kehitellä, kun tulee päiväys vastaan. Tämä ilta rennosti ja huomenna pari tuntia ennen starttia kentälle tutuilla rutiineilla kohti viimeistä kierrosta.”

Välimäellä, 22, on matkaa kärkeen neljä ja kolmatta sijaa jakaviin pelaajiin yksi lyönti.

Andalucia Mastersin kärjessä jatkavalla USA:n John Catlinilla (-2) on kahden lyönnin ero toiseksi kiivenneeseen Saksan Martin Kaymeriin. 12. reiällä hole in onen tehnyt Italian Lorenzo Gagli ja Walesin Jamie Donaldson (+1) jakavat kolmatta sijaa.

Turnauksen jatkopaikka heltisi perjantaina harvinaisen korkealla, +8-tuloksella, mikä ylitti viidellä lyönnillä tähän asti kauden  ”ykköspaikkaa” hallussa pitäneen Alfred Dunhill Championshipin karsintarajan. Kisassa pelattiin kahtena ensimmäisenä päivänä poikkeuksellisesti peräti 25 kahdeksalla alkavaa kierrostulosta. Lauantain kierroksella ei ”kasikymppisiä” pelattu lainkaan.

Välimäki starttaa Andalucia Mastersin neljännelle kierrokselle sunnuntaina kello 13.39 Suomen aikaa peliseuranaan tuplasti vanhempi, kolminkertainen ET-voittaja Jamie Donaldson.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)