[14][27]

[14][27]

Vijay Singh Brooks Koepkan kantapäillä Kaliforniassa

Brooks Koepka (oik.) ja Tiger Woods saattavat pelata useastikin yhdessä kauden 2014 aikana.Kuva All Over Press.

Brooks Koepkan (-15) johto Frys.Com Openissa on ennen sunnutaita kaksi lyöntiä. Nuori floridalainen on pelannut kierrostulokset 67-74-67. Haastajia on paljon, 2-6 lyönnin päässä hänestä on 18 pelaajaa. Heistä ylivomaisesti nimekkäin on kolme majoria ja yhteensä 34 PGA Tourin kisaa valloittanut Vijay Singh (-12).

Vijay Singhin kädet eivät ole levinneet luovuttamisen takia. Kaliforniassa saattaa katketa viiden vuoden voitoton jakso.Kuva All Over Press.

Fijiläinen voitti viimeksi PGA Tourilla viisi vuotta sitten. Kauden 2008 Fedex Cupissa Singh oli ykkönen. Neljän seuraavan vuoden aikana hän pelasi itsensä vielä 15 kertaa kärkikymmenikköön.

Päättynyt kausi 2013 oli uran heikoin, paras yksittäinen sijoitus oli lähes käsittämättömästi 20., vaikka kisoja oli 19. Singh sijoittui kuudenneksi vuoden ainoassa Champions Tourin kilpailussaan.

San Martinin kilpailuun lähtee sunnuntaina hyvin toiveikas mestari. Singhilla on edelleen kova polte pärjätä PGA Tourilla, pelin osasten laittaminen kasaan samaan kisaan osuvaksi on ollut käsittämättömän vaikeaa. Parikin seikkaa puhuu hänen puolestaa. Viimevuotisessa kisassa Singh saavutti kauden parhaan sijoituksensa (4.).

Sunnuntaina päättyvässä kilpailussa kierrostuloket ovat olleet oikeaan suuntaan 69-67-65. Mikäli Singh pystyy tulokseen 64-65, on paikka kärkikolmikossa oletettavasti hänen, mahdollisesti voittokin.

Teemu Tyry

Brooks Koepka siirtyi ammattilaiseksi kesällä 2012. Paikkaa USA:n mantereen kisoihin ei ollut, manageritoimistonsa avittamaan hän suuntasi Eurooppaa ja Challenge Tourille. Kun Koepka tuli Kytäjälle pelaamaan Finnish Challengea, sijoitus maailmanlistalla oli pitkälti päälle tuhannen.

Koepka sijoittui viidenneksi, lokakuussa hän voitti Espanjan osakilpailun. Kuluvalla kaudella Koepka sai ison vaihteen päälle Challenge Tourilla voittaen kahdeksan viikon aikana kolme kisaa. Tästä tuli automaattinen ”nosto” European Tourille, jossa Koepka ehti näyttää muutamassa kisassa tasonsa. Sveitsissä hän oli seitsemäs, ikimuistoinen oli myös Koepkan päätöskierros PGA Championshipissa, pelikaverina oli Tiger Woods.

PGA Tourin kauden 2014 avauskisaan komeetan lailla edennyt Koepka sai kutsun. Kierrostulokset 67-64 sinkauttivat hänet kärkeen

”Pelasin Challenge Tourilla 15 eri maassa. Matkustaminen ja itsestään huolehtiminen vieraassa ympäristössä kasvattivat minua paitsi pelaajana, myös ihmisenä”, Koepka kertoi perjantaina CordeValle Golf Clubilla Kaliforniassa.

Kaudelle 2014 hänellä on siis varma työpaikka ET:lle. Mieli tekee varmasti myös takaisin kotimantereelle.

”Olisi upeaa jos pystyisin pelaamaan sekä ET:lla kuin myös PGA Tourilla”, Koepka pyöritteli ajatuksiaan. Viikonloppu voi toteuttaa toiveen. Voitto toisii kortin pääkiertueelle ja paikan myös huhtikuussa käytävään Mastersiin.

Koepka on maailmanlistalla sijaluvulla 100. Kehitys on ollut hurjaa. Mikään yllätys ei olisi, mikäli Koepka pääsisi hakemaan menestystä kaudella 2014 kaikista majoreista.

Brooks Koepkalla (-11) on lyönnin johto Jason Kokrakiin (-10). Hyvissä asemissa ovat myös CamilloVillegas (-8), Hideki Matsuyama (-6), Ryo Ishikawa (-6), sekä Vijay Singh -(6).

Singh voitti kauden 2008 Fedex Cupin, Camillo Villegas oli tuolloin uransa huipulla nousten maailmanlistan kärkikymmenikköön kahdella finaalikisan voitollaan. Molemmat vaipuivat tuon vuoden jälkeen isoon pelilliseen lamaan. Singh voi hyvinkin vielä venya voittoihin PGA Tourilla, Villegasiin kohdistuu myös isoja odotuksia pelin pitkäaikaisesta takkuamisesta huolimatta.