28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Vihdoinkin yhdessä !

Martin Kaymer saattaa viikonlopun jälkeen olla maailmanlistan ykkönen © Getty Images

Martin

Ainutlaatuista herkkua on tarjolla Euroopan Tourin Dubain kisan katsojille kun järjestäjät sijoittivat varsin odotetusti World Rankingin kolme parasta samaan ryhmään. Edellisen kerran WR:n kolme parasta olivat samassa ET:n ”tavallisessa” kilpailussa mukana vuonna 1994, tuolloinkaan he eivät pelanneet samassa ryhmässä.

Yllätyksellistä on se, että Martin Kaymer ja Tiger Woods eivät ole koskaan pelanneet samassa ryhmässä. Lee Westwoodilla ja Tigerilla on pitkä yhteinen historia. Ryder Cupeissa englantilainen on ollut keskinäisissä (nelinpeleissä & nelipalloissa) selkeästi niskan päällä, US Openissa 2008 Tiger venyi rampanakin viimeisen päivän kierrokselta uusintaan, Westwood jäi lyönnin päähän.

”Torstaina ja perjantaina olemme kentällä pelataksemme mahdollisimman hyvää golfia ja pitämässä hauskaa. Haluamme varmasti näyttää parasta osaamistamme yleisölle ja tehdä sen intohimolla sekä rakkaudella peliä kohtaan”, määritteli Kaymer keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudesssa.

Lee

Tiger Woods on voittanut Dubain kilpailun kahdesti, kolmella muulla osallistumiskerralla sijoitukset ovat olleet välillä 2-5. Martin Kaymer oli kakkonen Woodsin voittaessa 2008, edellisvuonna hän oli neljäs. Lee Westwoodilla oli vuoden 2010 kilpailu pariinkin otteeseen uusinnassa katkolla, lopulta voiton hänen nenänsä edestä vei Miguel Angel Jimenez.

Kolmikko Westwood-Kaymer-Woods lähtee torstaina kierrokselleen Suomen aikaa kello 10.20.

Lee Westwood pelasi syksyllä jalkavamman aiheuttaman tauon jälkeen loistavasti. Kauden 2011 ensimmäiset kisat ovat menneet täysin poskelleen. Abu Dhabissa hän oli 64:s. Qatarissa Westy karsiutui.

Kaymer voitti näytöstyyliin Abu Dhabissa kahdeksan lyönnin marginaalilla. Qatarissa hän oli edellisvuosien mallliin unessa avauspäivänä, mutta nousi sisukkaasti 28:ksi.

Tiger

Tiger Woodsin esitys kauden avauskilpailussa Torrey Pinesissa oli tuloksellisesti pannukakku, yli 40 pelaajaa oli hänen edellään. Tiistaina Woods ja Mark O´Meara olivat Dubaissa par-3 kentällä pidetyssä kisoissa ykkösiä ennen yhdistelmiä Lee Westwood & Miguel Angel Jimenez ja Noh Seung-yul & Jeev Milkha Singh.

Dubai Desert Classicissa on mukana niin suuri joukko maailmantähtiä, että top-3 ryhmä saa pelata parasta A-peliään yltääkseen kärkeen. Haastajista ennakkoon kovimpia ovat vuoden 2009 voittaja Rory McIlroy, Miguel Angel Jimenez, Henrik Stenson, Alvaro Quiros, Noh Seung-yul sekä uutta nousua uralleen hakeva Sergio Garcia.

Mikko Ilonen joutuu jättämään Dubain kisan väliin edellisviikon keskiikkona tehdyn umpilisäkkeen poiston vuoksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje