26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Valmentaja-guru Leadbetter saanut Patrick Reedin svingin paraatikuntoon – voitto kiikarissa

Patrick Reedin paletti on ollut kohdillaan The Northern Trust -kilpailussa. Kuva: Getty Images

”Captain America” on nousemassa New Jerseyn kisan yllätyskortiksi.

Patrick Reed on saavuttanut urallaan kuusi ykköstilaa PGA Tourilla, mutta ei yhtään sitten toissa keväänä voittamansa Masters Tournamentin jälkeen. Otteet ovat käyneet vähitellen ruosteisemmaksi, ja kuluvalla kaudella hänelle on kirjattu vain kaksi top 10 -sijoitusta.

Nyt näyttää paremmalta, sillä Reed (-14) johtaa Liberty National Golf Clubilla pelattavaa kauden ensimmäistä playoff-kilpailua 54 reiän jälkeen. Eroa sunnuntain pelikaveriin Abraham Anceriin on yksi lyönti.

Reed oli vuoden ensimmäisellä puolella hukassa svinginsä kanssa. Hän otti yhteyttä kuuluisaan tekniikkavalmentajaan David Leadbetteriin, ja tunnelin päässä on alkanut pilkistää valoa: Reed ei ole missannut karsintaa sitten PGA Championshipin. Myös kauden molemmat top-kympit ovat tulleet tämän jälkeen, joista jälkimmäinen Open Championshipissä.

Lauantaina tuloksen 67 pelannut Reed saa tehdä päätöspäivänä kovan työn selviytyäkseen The Northern Trust -kilpailusta voittajana. Finaalikierroksella seuraa tekevä Ancer on nälkäinen jahdatessaan ensimmäistä ykköstilaansa PGA Tourilla. Kahden lyönnin päässä kärkkyvät päivän kovimman (63) tuloksen iskenyt Brandt Snedeker ja kisan paras eurooppalainen Jon Rahm.

Maailmanlistalla sijalla 24 olevan Reedin mahdollista voittoa ei voisi sanan varsinaisessa merkityksessä pitää yllätyksenä. Isoa kuvaa tarkastellen ja koko vuoden tilastoja tutkaillen se olisi joka tapauksessa odottamaton temppu. Suosikin viitat menivät turnauksen alla muille pelaajille.

Kärkikahinoihin nousseen Snedekerin kierroksen tähtihetki osui reikien 6–8 jaksoon, missä hän tehtaili kaksi eaglea. Näiden väliin, tosin, osui päivän ainoa bogey. Parhaina päivinään pitelemättömänä puttaajana tunnettu Snedeker syttyy toisinaan hurjiin tuloksiin. Hän on myös yksi kiertueen harvoista viitosella alkavan kierrostuloksen lyöneistä pelaajista.

Vanhan mantereen pelaajista kymmenen joukkoon mahtuvat Danny Willett ja Justin Rose (-11/T5) sekä Rory McIlroy (-10/T8). Koko kolmikko on neljän lyönnin sisällä Reedistä − täysin kiinni kurottavissa oleva ero Liberty Nationalilla.

Kolmannen kierroksen kärkiryhmä Dustin Johnson-Jordan Spieth oli lauantaina tuuliajolla. Molemmille kirjattiin tulos 74, ja vain Johnson pysyi hädin tuskin top 10:ssä. 46 ensimmäisen joukossa kukaan muu pelaaja ei sortunut numeraalisesti yhtä heikkoon esitykseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje