Välimäki nousi maailmanlistalla 213 sijaa ja tarrasi kiinni Tokion olympiapaikkaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäki nousi maailmanlistalla 213 sijaa ja tarrasi kiinni Tokion olympiapaikkaan

Sami Välimäki (vas.), Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen juhlivat Välimäen ET-voittoa. Kesäkuun 22. päivä ratkeaa, ketkä kaksi heistä nousevat Tokion olympiakoneeseen. Kuva Getty Images

Uunituoreen ET-voittajan pistekeskiarvo kilpailua kohti on jo suomalaispelaajien kovin.

Sunnuntaina päättyneessä Oman Openissa uransa ensimmäiseen ET-voittoon yltänyt Sami Välimäki on noussut maanantaina päivittyneellä miesten maailmanlistalla sijalle 159. Nousua viime viikkoon kertyi huimat 213 sijaa Välimäen oltua viikko sitten listan sijalla 372.

Omanissa neljänneksi, kahden lyönnin päähän Välimäestä päätynyt Mikko Korhonen paransi niin ikään asemiaan. Suomen pitkäaikainen ykköspelaaja nousi listalla kolmetoista pykälää sijalle 142.

Korhosen pistekeskiarvo kilpailua kohti on 1,1663 ja Välimäellä 1,0621 pistettä. Välimäen keskiarvoa rasittaa kuitenkin maailmanlistalla käytettävä minimijakaja. Maailmanlistalla ansaitut kokonaispisteet jaetaan pelattujen kilpailujen määrällä, mutta kuitenkin vähintään luvulla 40.

Olympiapaikat ovat vielä kaikkea muuta kuin jaetut.

Välimäki on pelannut maailmanlistan kahden vuoden laskentajakson aikana ainoastaan 34 kisaa, joissa OWGR-pisteitä on ollut jaossa. Hänen todellinen pistekeskiarvonsa kilpailua kohti on siis jo suomalaisista kovin, 1,2494 pistettä. Ilman minimijakajaa Välimäki olisi jo maailmanlistan paras suomalainen sijalla 126.

Hyvä puoli asiassa on se, että Välimäen jakaja säilyy samana vielä kuuden kilpailun ajan. Kaikki pisteet, joita Välimäki onnistuu seuraavissa kuudessa kisassaan keräämään, kerryttävät hänen kokonaispistepottiaan jakajan pienenemättä, mikä parantaa Välimäen pistekeskiarvoa ja samalla sijoitusta maailmanlistalla.

Omanissa lauantaina jo voittotaisteluun nousseen, mutta lopulta jaetulle 30. sijalle päätyneen Kalle Samoojan listasijoitus on 215:s (0,8012 keskiarvopistettä) ja kahden kierroksen jälkeen jatkosta pudonneen Tapio Pulkkasen 371:s (0,4619 p.).

Välimäen nousu listan toiseksi parhaaksi suomalaiseksi ohi Pulkkasen ja Samoojan nosti hänet samalla kiinni Tokion olympiapaikkaan. Kun miesten olympiaranking sulkeutuu kesäkuu 22. päivä, Tokion olympialaisiin valitaan maailmanlistan kaksi parasta suomalaista.

Vaikka Korhosen ja Välimäen etumatka listan seuraaviin suomalaisiin, Samoojaan ja Pulkkaseen, on kohtuullinen, olympiapaikat ovat vielä kaikkea muuta kuin jaetut.

Samooja osoitti Omanissa olevansa niin ikään vahvassa pelivireessä, ja myös Pulkkasen iskukyky tiedetään. Koko suomalaiskvartetilla on vajaat neljä kuukautta aikaa parantaa asemiaan, ja mikä tahansa kvartetista muodostettu kahden pelaajan olympiakokoonpano on vielä mahdollinen. Tällä hetkellä näyttää epätodennäköiseltä, että joku suomalaispelaaja nelikon ulkopuolelta onnistuisi vielä nousemaan mukaan kamppailuun kisapaikoista.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäen ET-voitolla laajat seuraukset – tätä kaikkea voitto tarkoittaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)