[14][27]

Välimäki jäi kauas jatkopaikasta – ”Hyvät lyönnit olivat huonoja, huonot superhuonoja”

ET-uran avausturnauksen Alfred Dunhill Championshipin anti jäi Sami Välimäen osalta laihaksi. Kuva: Getty Images

Sami Välimäen pelit Euroopan kiertueella saattavatkin jatkua vielä tämän vuoden puolella.

Kauden 2020 ensimmäinen turnaus ET-kortin haltijana sujui Sami Välimäen osalta kehnosti. Hän pelasi perjantaina avauspäivän 77 lyönnin kierroksen jatkeeksi tuloksen 76, ja on putoamassa Etelä-Afrikan Malelanessa käytävässä kilpailussa selvästi jatkosta.

Välimäki teki kierroksen alkupuolella kaksi birdieä, ja oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen yhden alle. Leopard Creek Country Clubin kentän reiät 10–18 sujuivat kuitenkin torstain tapaan vaatimattomasti. Välimäen kahden päivän saldo tällä kenttäpuoliskolla oli kaksi birdieä, yhdeksän bogia ja kaksi tuplabogia.

”Tänään ja eilen hyvät lyönnit olivat huonoja, huonot superhuonoja. Ei ollut mun viikko. Samanlaista golfia se on täälläkin mitä aikaisemmin”, parhaillaan 117. sijaa jakava Välimäki kertoi kokemuksistaan.

Välimäki arveli alun perin kilpailevansa Alfred Dunhill Championshipin jälkeen seuraavan kerran vasta tammikuun puolella, mutta suunnitelmiin on tulossa muutoksia.

”Loppuvuoden ohjelma on hyvin epäselvä. Ehkä menen pelaamaan Mauritukselle, mutta olen seitsemännellä varasijalla, ja vain jos European Tourin pelaaja peruuttaa osallistumisensa, niin nousen varasijoilla. Joten tuskin mahdun mukaan.”

”Australiaan olen todennäköisesti menossa, koska tammikuussa näyttäisi olevan vain yksi kisa mihin pääsen. Helmi- ja maaliskuussa pelaan kummassakin kaksi turnausta.”

Kilpailun kärkeen on noussut Espanjan Pablo Larrazabal (-9), jolla oli kierroksen loppupuolella kolmen lyönnin etumatka isäntämaan Branden Graceen ja ensimmäisen päivän jälkeen paalulla olleeseen Hollannin Wil Besselingiin.

Pohjoismaalaisia ei top 10:een mahdu. Tanskalaislupaus Rasmus Hojgaard (-2) jakaa parhaana 12. sijaa.

Malelanessa vallitsee kova helleaalto, ja lämpötila on liikuskellut 40 asteen tuntumassa. Tämän vuoksi ET ja turnauksen toinen järjestävä osapuoli Sunshine Tour antoivat pelaajille mahdollisuuden käyttää shortseja kilpailukierroksilla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun miesten pääkiertueen kilpailussa ei ole pitkälahkeisten housujen käyttöpakkoa.