Välimäen odotus jatkuu: tuliko Open-paikka ja Vuoden tulokas -palkinto? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäen odotus jatkuu: tuliko Open-paikka ja Vuoden tulokas -palkinto?

Sami Välimäki lähtee helmikuun lopulla Meksikon WGC-kisaan. Vielä pitää odottaa, tuliko myös paikka The Openiin ja valinta Vuoden tulokkaaksi. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki nousi maailmanlistalla jo top 70:ään.

Sami Välimäen viides sija European Tourin finaaliturnauksessa ja kiipeäminen kauden kokonaiskisan 11:nneksi kohoavat Suomen kilpagolfin historian keskeisimpiin saavutuksiin. Molemmat ovat ennätyksiä tahollaan, joita aiemmin piti hallussaan maan kautta aikain menestynein pelaaja Mikko Ilonen.

Menestyksellä on tapana avata portteja, ja näin tapahtuu myös Välimäen kohdalla. Hän sinetöi sunnuntaina pääsynsä vuoden ensimmäiseen, helmikuun lopulla Meksikossa pelattavaan World Golf Championships -sarjan turnaukseen. WGC-kisat kokoavat paikalle lajin parhaimmiston, ja tulevat ”nokkimisjärjestyksessä” heti seuraavina majoreiden jälkeen.

Välimäki kertoi Golfpisteelle saaneensa tiedon pääsystään myös ensi heinäkuussa pelattavaan Open Championshipiin. Aiemminhan kaikki European Tourin Race to Dubai -listan 30 parasta ovat tämän kunnian saaneet, mutta poikkeuksellisena aikana kyseistä kriteeriä muutettiin vuoden 2020 osalta.

Varmistimme asian perjantaina R&A:lta, joka ilmoitti, että Race to Dubain kauden 2020 kymmenen parasta saavat kutsun 149. Open Championshipiin. Viime vuoden osalta top 30 pätee, sillä nämä pelaajat eivät voineet tänä vuonna vastaanottaa kunniaa turnauksen peruuntumisen vuoksi. He ovat automaattisesti mukana vuoden 2021 Openissa.

Emme ole saaneet vielä vahvistusta, millä Välimäen pääsy seuraavaan Open Championshipiin varmistui. Myös Välimäellä itsellään ei ollut tästä vielä maanantaiaamuna tarkempaa tietoa.

”Managereille oli vastattu, että 11. sija riitti. En tiedä enempää”, hän sanoi.

Myös European Tourin Vuoden tulokkaan valinta on edelleen auki, ajoittuen tiettävästi alkuviikon päiville. Valintaa ei tehdä tänä vuonna automaattisesti Race to Dubai -listasijoituksen perusteella. Tätä varten on erikseen perustettu valintakomitea, johon kuuluu kaksi jäsentä turnauspelaajien komiteasta sekä kaksi jäsentä kiertueen henkilökunnasta.

Lähimmin Välimäen kanssa Rookie of the Year -tittelistä kamppailevat Tanskan Rasmus Højgaard sekä USA:n Collin Morikawa.

Välimäki nousi ET-finaalin viidennen tilan ansiosta maailmanlistan tuoreimmassa päivityksessä sijalle 70, mikä on hänen korkein noteerauksensa. Se on myös toiseksi korkein suomalaisen pelaajan listasijoitus. Ennätys on Mikko Ilosen hallussa. Hän nousi syksyllä 2014 voittamansa reikäpeliturnauksen jälkeen OWGR-listalla sijalle 37.

Listalla Välimäen taakse jäi muun muassa ET:n tulokasnimityksestä kisaava Højgaard. Pohjoismaalaisista suomalaisen edellä ovat enää Norjan Viktor Hovland (14:s) ja Ruotsin Henrik Stenson (64:s).

Dubain turnauksen voittanut Matthew Fitzpatrick kiipesi maailmanlistan sijalle 16, rankingin voittaneen toisen englantilaisen, finaalin kakkosen Lee Westwoodin uusi sijoitus on 36:s. Kärjessä jatkaa USA:n Dustin Johnson.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje