Kilpagolf | PGA Tour |
26.1.2016

Vaivoin jatkoon päässyt Blixt taistelee Farmers Insurance Openin voitosta

Farmers Insurance Openissa tuloksen 77 torstaina pelannut Jonas Blixt näytti avauspäivän perusteella etenevän vääjäämättä kohti karsiutumista. Hän pisti kuitenkin kaiken peliin Torrey Pinesin North Coursella, ja selvitti tuloksen 66 myötä cut-rajan yhdellä lyönnillä.

”En ollut kovin innoissani ensimmäisen kierroksen jälkeen”, Florida State -yliopiston riveissä collegegolfia pelannut Blixt sanoi. ”Minulle selvisi sittemmin, että olin seissyt liian kaukana pallosta. Asia korjattiin, ja sen jälkeen peli on toiminut varsin hyvin.”

Punaisissa kengissä pelannut ruotsalainen palasi lauantaina takaisin South Courselle, ja myös tällä kertaa tuloksena oli kaksi samaa numeroa. Merkittävänä poikkeuksena avauskierrokseen nähden, luku oli 11 lyöntiä pienempi – 66. Kyseessä oli myös kolmannen päivän kovin noteeraus.

Nyt kokonaistilanteessa seitsemän alle oleva Blixt kärkkyy kisan kärkipaikkaa jakavia Scott Brownia ja K.J. Choi’ta kahden lyönnin päässä.

”Taidan nukkua nuo kengät jalassa, jos se merkitsee joka päivä tulosta 66”, hän hauskuutti lehdistöä.

Blixt työskenteli loppuvuoden turnaustauolla svingivalmentajansa Jorge Paradan kanssa, ja oli tyytyväinen lyöntiensä tasoon vuoden parissa ensimmäisessä kilpailussa.

”Lyöntipeli oli hyvää myös viime viikolla, mutta torstain epävireisyys tuntui oudolta. Löin kierroksen jälkeen muutaman pallon driving rangella, ja ongelma ratkesi.”

PGA Tourilla kaksi kisaa (Frys.com Open 2012 ja Greenbrier Classic 2013) voittanut Blixt pelasi viime vuonna vaisusti. Tilastoista löytyi 13 karsiutumista, ja Wyndham Championshipin jaettu 10. sija pelasti lopulta hänen korttinsa kiertueelle.

”Tämä on mielestäni maailman parasta työtä. Mutta silloin kun peli sujuu huonosti eli sinulla on kehno päivä töissä, ja se alkaa käydä päivittäiseksi… tarkoitan, että joskus on vaikeuksia löytää positiivisia asioita.”

”Olen silti yrittänyt pysyä positiivisena. Kauden lopussa huomasin viimeisen tilaisuuteni säilyttää kortin, ja onnistuin.”

Blixt karsiutui kauden 2015-2016 alussa viisi kertaa peräkkäin, mukaan lukien kaksi viikkoa sitten Havaijilla. Viime viikonvaihteessa hän oli La Quintan turnauksessa 28:s.

Jimmy Walker ja Gary Woodland ovat ennen Torrey Pinesin kisan finaalikierrosta lyönnin päässä kärkikaksikosta. Michael Kim, John Huh sekä toinen ruotsalainen Fredrik Jacobson jakavat Blixtin kanssa viidettä sijaa.

Marko Kuivasaari

Teksti: Marko Kuivasaari

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.