20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

USGA korotti kisojensa panoksia – naisten U.S. Openissa jaetaan historiallinen miljoonasekki

Naisten U.S. Openin voittanut Ariya Jutanugarn sai vuosi sitten tyytyä pokaaliin ja 900 000 dollarin voittosekkiin. Tänä vuonna ykköstila toisi jo miljoonan. Kuva Getty Images

USGA:n isännöimät neljä mestaruusturnausta ovat lajeissaan golfmaailman rahakkaimmat turnaukset.

Yhdysvaltain Golfliitto USGA ilmoitti tiistaina korottavansa sekä miesten että naisten U.S. Openeiden palkintopotteja. USGA:n isännöimät neljä mestaruusturnausta, seniorimiesten ja seniorinaisten U.S. Openit mukaan lukien, ovat siten sarjoissaan golfmaailman suurimmat palkintopotit tarjoavia kilpailuja.

Tällä viikolla Etelä-Carolinan Charlestonissa pelattavan Women’s U.S. Openin palkintopotti nousee korotusten jälkeen 5,5 miljoonaan dollariin. Potti on naisten kilpagolfissa historian suurin.

Korotus tarkoittaa samalla sitä, että kisan voittajalle on luvassa ensimmäistä kertaa seitsennumeroinen voittosekki, tasan miljoona dollaria. Kyseessä on naisten golfin toiseksi suurin voittopotti. LPGA Tourin päätösosakilpailun, Tour Championshipin, voittaja palkitaan 1,5 miljoonalla taalalla, mutta kisan viiden miljoonan taalan kokonaispalkintopotti jää puoli miljoonaa pienemmäksi kuin U.S. Openissa.

Korkeat pinot taaloja on tarjolla myös senioreiden U.S. Openeissa.

Varsinaisesta palkkatasa-arvosta ei huippugolfissa voida kuitenkaan vielä puhua, sillä naisten mestaruuskisan potti on alle puolet miesten vastaavan kisan palkintorahoista. Kahden viikon kuluttua Pebble Beachissä pelattavassa miesten U.S. Openin jakoon laitetaan yhteensä 12,5 miljoonaa dollaria.

Miesten kokonaispottia korotettiin niin ikään puolella miljoonalla. Uusi 12,5 miljoonan dollarin palkintopotti on nyt yhtä suuri kuin miesten tähän asti rahakkaimmassa turnauksessa, maaliskuussa pelatussa The Players Championshipissä.

Korkeat pinot taaloja on tarjolla myös senioreiden U.S. Openeissa. Palkkakuilu miesten ja naisten välillä on tosin edellistäkin vertailua vielä suhteellisesti paljon suurempi. Miessenioreiden kisassa palkintopotin koko on neljä miljoonaa dollaria, naisten kisassa vain neljäsosa siitä eli tasan miljoona dollaria.

Lue seuraavaksi: U.S. Women’s Openissa potentiaalisia mestariehdokkaita kenties enemmän kuin koskaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje