U.S. Women’s Openissa potentiaalisia mestariehdokkaita kenties enemmän kuin koskaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

U.S. Women’s Openissa potentiaalisia mestariehdokkaita kenties enemmän kuin koskaan

Eurooppalainen pelaaja on voittanut Yhdysvaltain avoimet viimeksi 13 vuotta sitten. Olisiko Georgia Hallista tämän putken katkaisijaksi? Kuva: Getty Images

Kauden toinen major käynnistää todelliset ruuhkaviikot LPGA Tourilla.

Naisten huippugolfissa eletään mielenkiintoista vaihetta vuoden toisen major-kilpailun alla. Onhan LPGA-kiertueen kauden 12 kilpailussa saatu yhtä lukuun ottamatta jokaisessa eri voittaja. Se tekee Etelä-Carolinassa pelattavan U.S. Women’s Openin ennakkosuosikkien pohdiskelun tavallista hankalammaksi.

Panokset kovenevat vuoden lähestyessä puoliväliään, sillä seuraavista kymmenestä kilpailusta neljä on major-turnauksia. Kun tulevilla viikoilla on lisäksi tarjolla roppakaupalla syksyllä pelattavan haasteottelun Solheim Cupin pisteitä, käy taistelu menestyksestä yhä armottomammaksi.

Edelliset majorit noudattavat tämän vuoden ”runkosarjan” kanssa samankaltaista linjaa, sillä kaikki kahdeksan titteliä ovat menneet eri pelaajille. Sen jälkeen kun Karrie Webb kaikkien aikojen seitsemäntenä pelaajana voitti U.S. Women’s Openin toisen kerran peräkkäin vuonna 2001, on ainoastaan Inbee Park pystynyt kahteen (2008 ja 2013) USA:n avointen mestaruuteen.

Park on aina varteenotettava menestyskandidaatti U.S. Women’s Openissa, josta hänellä on voittojensa ohella koossa kuusi muuta top 10 -sijoitusta. Toissavuotinen ykkönen Sung Hyun Park on yleensä mukana spekulaatioissa, mutta häntä on pidempään vaivannut erikoinen ailahtelevaisuus.

Sung Hyun voitti maaliskuussa HSBC Women’s World Championshipin ja oli Kia Classicissa toinen. Vastapainoksi kauden ensimmäisessä majorissa, ANA Inspirationissa tuli 52. sija ja LA Openissa karsiutuminen. Viime vuonna hänen tilastonsa karttui kolmella – mukaan lukien Women’s PGA Championship – voitolla, mutta karsiutumisia tuli peräti seitsemän.

Ensimmäistä major-titteliään ja 900 000 dollarin ykköspottia kärkkyy Sung Hyunille vuoden 2018 Women’s PGA Championshipin uusinnassa hävinnyt Nasa Hataoka. Samaan joukkoon kuuluvat muun muassa Sei Young Kim, Nelly Korda, Jessica Korda, Minjee Lee ja Carlota Ciganda.

U.S. Women’s Open lienee – miesten vastaavan kilpailun tapaan – kauden vaikeimmin voitettava turnaus, perustuen kisa-areenaan ja sen viritykseen. Tällä kertaa naisten huippugolfin ykkösturnaus käydään Country Club of Charlestonin kentällä, jolla World Golf Hall of Famen jäsen Beth Daniel varttui pelaajaksi.

Hän toivoisi viikonvaihteen turnaukseen kovempia ja napakampia viheriöitä sekä hieman tuulisempaa säätä.

”Kenttä on nyt pehmeä, mikä enteilee tavallista parempaa tulostasoa”, Daniel sanoi.

Palkintoarvoltaan viiden miljoonan dollarin U.S. Women’s Openin kaksi edellistä voittoa on mennyt aasialaisille pelaajille. Mestaruutta puolustaa Ariya Jutanugarn, jolle kausi on niin ikään ollut vaikea: 11 kilpailusta vain kaksi on tuonut top 10 -sijoituksen. Listan toisesta päästä löytyy kolme sijoitusta top 40:n huonommalta puolelta.

Kisan edellinen jenkkivoittaja on Brittany Lang vuodelta 2016. Tällä vuosikymmenellä kotiyleisön suosikeista mestaruuden ovat ottaneet myös Michelle Wie (2014) sekä Paula Creamer (2010).

Eurooppalaisista katseet kääntyvät Cigandan ohella englantilaisiin Georgia Halliin, Charley Hulliin sekä LPGA Tourin edellisen kisan Virginiassa voittaneeseen Bronte Lawiin.

Solheim Cupia silmällä pitäen, paikka USA:n joukkueeseen heltiää majoreista ruhtinaallisimmin tulevien karsintapisteiden ja maailmanlistan pisteiden perusteella.

Kahdeksan pelaajaa valikoituu pistelistalta ja lisäksi otetaan kaksi parhaiten maailmanlistalla sijoittunutta kandidaattia, jotka eivät ole mahtuneet mukaan pisteiden perusteella. Lisäksi kapteeni Juli Inksterillä on käytössään kaksi villiä korttia.

Euroopan joukkueeseen otetaan kolme pelaajaa LET:n pistelistalta ja viisi parhaiten sijoittunutta maailmanlistalta. Catriona Matthew’lla on yhdysvaltalaiseen kollegaansa verrattuna tuplasti enemmän villejä kortteja. Molemmat joukkueet nimetään elokuun ensimmäisellä puoliskolla.

Lähde: LPGA, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje