18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

USA:n pelaajat sivuosissa kauden suurkilpailuissa

Graeme McDowell voitti US Openin lisäksi Walesin avomet, Ryder Cupin ja Andalucia Valderrama Mastersin © Getty Images

Ian

Muu maailma 8- USA 2. Siinä lyhykäisyydessään voittojen määrä kauden 2010 suurissa golfkisoissa miesten puolella. Päättyvä vuosi oli tässä suhteessa historiallinen, tuskin koskaan aiemmin USA on jäänyt näin pahasti jalkoihin golfin tärkeimmissä kisoissa. Seuraavassa pieni muistelo kauden tähtihetkiin.

Ian Poulter toi ensimmäisen voiton Euroopalle voittamalla World Tourin reikäpelimestaruuden helmikuussa. Loppuottelussa kukistui Paul Casey. Camilo Villegas kylvetti pronssiottelussa Sergio Garcian. Yhtään USA:n pelaajaa ei siis mahtunut neljän joukkoon.

Ernie Els oli paras World Tourin Floridan osakilpailussa maaliskuussa. Kauden komeettoihin lukeutuva Elsin maanmies Charl Schwartzel nousi toiseksi.

Phil

Phil Mickelson saavutti uransa neljännen major-voittonsa Mastersissa. Lee Westwood johti kolmen kierroksen jälkeen, mutta oli aseeton Mickelsonin loppukirin edessä

Etelä-Afrikan Tim Clark oli jo ehditty julistaa ikuiseksi kakkoseksi, kunnes hän suoritti miehuuskokeensa menestyksellisesti Players Championshipissa . Lee Westwood johti tätäkin kisaan ennen sunnuntaita.

Graeme

Varsinainen muurinmurtaja kaudella 2010 oli kuitenkin Graeme McDowell. Tähtien puristuksessa pohjois-irlantilainen piti ykköstilansa US Openissa. Edellinen eurooppalaisvoittaja oli vuonna 1970 Tony Jacklin.

British Openissa koettiin kauden major-kisojen suurin yllätys. Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen piti päätöspäivänä kirittäjänsä Paul Caseyn kaukana takanaan horjumatta ratkaisun hetkillä. Euroopan pelaajat valloittivat sijat 2-5.

Ohiossa USA sai kauden toisen voittonsa Hunter Mahanin johdettua vahvaa isäntämaan pelaajien rintamaa. Seitsemän ensimmäisen joukossa oli USA:n pelaajien lisäksi vain Retief Goosen. Aallonpohjalla pelinsä kanssa ollut Tiger Woods hävisi neljän kierroksen aikana Mahanille 30 lyöntiä, Woodsin taakse jäi vain Henrik Stenson.

Kauden viimeinen major oli thrilleri jossa epäonnen soturiksi tuli Dustin Johnson. Nuori mies häkeltyi 18:lla, laski mailansa bunkkerissa pallon taakse ja sai kaksi penaltia. Ilman niitä hän olisi päässyt uusintaan MartinKaymerin ja Bubba Watsonin kanssa. Kaymer voitti vain 25-vuoden iässä ensimmäisen majorinsa. Lohdullisinta Johnsonin kannalta oli se, että hän ei kuitenkaan 72:lla viheriöllä upottanut par-puttiaan jolloin hän olisi hetken aikaa ollut kisan juhlittu sankari.

Euroopan

Ryder Cupissa Eurooppa tyrmäsi USA:n kolmansissa peleissä luvuin 6-0 ja nousi ylivoimaiseen johtoon. Vaikka USA voitti myös kaksinpeliosuuden, Graeme McDowell pääsi juhlakaluksi voittamalla viimeisessä pelissä Hunter Mahanin 17:lla reiällä.

Kiinan World Tourin kisassa Francesco Molinari mursi pitkän voitottoman jaksonsa saavuttaen ammattilaisuransa toisen voiton Lee Westwoodin edestä. USA:n tähdet Tiger Woods ja Phil Mickelson olivat sivuosissa.

Major-voittojen

Sekin on hyvä muistaa, että kun lasketaan neljän major-kisan yhteelasketut lyönnit, Phil Mickelson oli paras, Tiger Woods hänen jälkeensä kakkonen. Kauden suurin yksittäinen palkinoshekki jäi Yhdysvaltoihin. Jim Furyk nukkui Fedex Cupin ensimmäisessä finaalikisassa onnensa ohitse pro-amissa, mutta korjasi kolmessa seuraavassa erheensä. Tour Championshipissa hän kruunasi itselleen kymmenen miljoonaa dollaria.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje